Ahojte ja sa musím posťažovať, som tehotná ešte len na začiatku ale ja tieto nevoľnosti nedávam. Od rana do večera lezim, naťahuje ma zo všetkého, jedlo chuti hnusne, o únave ani nepíšem spím počas dna aj 2 aj 3 krát. Proste nevladzem totálne som z toho vyčerpaná. Asi sa len chcem vykecat ale ja tehotenstvo proste nedávam. A to som tehotná druhý krát.
@michaela789 syn ma 7 rokov , v škole je celý deň , takže ja som doma sama. Ale celý deň prelezim. Manžel pomáha to áno. Ale ja som totálne nepoužiteľná, toto som v prvom tehotenstve nemala
Ja ťa chápem. Tiež ma to veľmi prekvapilo. Prvé tehotenstvo som bola ako struna. Druhé a tretie? Zombie. Neviem naozaj, čím to bolo, či vekom alebo celkovou zmenou režimu domácnosti s dieťaťom a bez neho... Nevyčítaj si to. nemôžeš za to a hlavne s tým nič nespravíš. Ak teda nemáš staršieho doma tak to normálne na ten oddych využivaj. Prvý trimester je proste ako bomba medzi oči 🥴
Ahoj,ja som mala presne to iste zvracala som už som to psychicky nedávala,skončila som v nemocnici na infuziach predpísali mi po prepustení tabletky xonvea a vďaka nim som dokázala existovať
@michaela789 je to fakt hrozne nečakala som to vôbec. Najprv mi nebolo nič a potom to začalo v plnej sile.
@patrissaa ja našťastie nezvraciam ale zle mi je strašne , celodenná nevoľnosť od žalúdka až do plaču mi je už
Pýtaj od gynekologičky lieky na nevoľnosť, veľa oddychuj, nájdi jedlo, čo ti nerobí zle a kľudne jedávaj dočasne len to (u mňa to bol napr. rožok s maslom). Kľudne to môže odznieť aj skôr ako po prvom trimestri.
vravím si momentálne presne to isté 🥶 vkuse ma naťahuje, najhoršie je že aj v práci a to nemôžem moc často odbiehať. Pri prvom mi bolo zle len doma
trochu mi pomáha piť sladkú kombuchu
Ja som prve tehotenstvo ako tak. Tam mi bolo zle hlavne rano. Potom uz ok. Ale kazde dalsie tehotenstvo zle-a teda horsie a horsie. Az do porodu
@kaca222 ja som PN prácu teda nedávam
Ja som to mala rovnako, len sa mi potom pridalo aj silne zvracanie. Hovorila som si, ze je to docasne. Pochopia tie, ktore si tym presli.Mne sa strasne ziadalo odrgnut si. Tak raz za cas som si do stamprlika naliala trosku pepsi. To mi pomohlo. Ale bala som sa casto.
vypytaj si Xonveu, ja by som bez nej neprezila, som v 30tt a doteraz zvraciam ked si ju nedam…
prve tehu bolo prechadzka ruzovou zahradou
môžem sa spýtať, či ti niečo pomohlo? som okolo 10tt a teda, tento týždeň bol hrozný...
ráno ako tak, obedy išli von celé...večere som odbila chlebom s maslom a syrom alebo paštékov...tak som zistila, že to je jediné čo ako tak znesiem a zostane v žalúdku...a pomaranče ešte...užasná výživa
avšak v podstate mi je stále akoby tažko na žalúdku, začínam byť unavená a v práci je to náročné...
@hypoteka2022 ahoj, nepomohlo mi nič, o babo som prišla … som dva týždne po kyretazi …. Hneď ako som to podstúpila mi zo dňa na deň odišli všetky nevoľnosti … ale nepomáhalo mi takmer nič ale snažila som sa jesť aj napriek tomu že mi bolo zle , držím ti palce aby ti to prešlo čím skôr po prípade si pýtaj lieky u lekára možno tebe to pomôže
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No tá únava môže súvisieť aj s tým, že už dieťa máš. Prvé tehotenstvo je oproti tým ďalším fakt lážo-plážo v tomto smere, ľahneš si kedy chceš, sadneš si, oddýchneš... s väčším dieťaťom za zadkom je to zahul. Ak je možnosť, nech preberie partner výlučne na seba nejaké povinnosti ako zábava staršieho, varenie...v druhom trimestri sa to hádam ukľudní.