Ako zmierniť rannú nevoľnosť?

eni46
30. jún 2022

Ahojte, chcem sa opýtať, aké triky ste používali pri "rannej" nevoľnosti. Chodím do práce a je to dosť nepríjemné. Zo začiatku pomáhalo keď som sa najedla ale teraz nepomáha nič. Je mi stále zle sem tam vraciam. Na jednej strane sa teším za každý nový príznak tehotenstva, aspoň viem, že fazuľke sa darí. No budem rada za každú radu.

ildiko36
30. jún 2022

@eni46 skús vynechať mäsove výrobky, ja som ich nemohla vyše pol roka..alebo musíš prisť na to čo ti robí zle, nepi kávu, stravuj sa zdravo, jedz vela ovocie a zeleninu

jaskolka
30. jún 2022

Môžeš skúsiť studené veci,nápoje, lízatka sa dajú kúpiť pre tehotné s nevolnostami. Alebo lieky sa dajú predpísať, povedz to v poradni.
Ale všeobecne bohužiaľ nič nie je zaručené, len to prežiť.
Mne bolo vždy zle od 6 tt do 14.tt.,a mohla som hocičo vyskúšať, proste len som musela to vydržať. S koncom 14 tt akoby utalo, a z dna na deň už mi nebolo nič.

liloastitch
30. jún 2022

Ranné nevoľnosti sú spôsobené hormónmi v tehotetsve. Nedá sa im žiaľ ubrániť nijak, musí sa hladina hcg ustáliť (väčšinou medzi 12-16 TT) a vtedy ustúpia aj nevoľnosti. Môžeš si skúsiť nechať predpísať lieky (torecan, degan) - mne osobne nezaberali v tabletkovej forme. Pri prvom tehotenstve mi nevoľnosti odzneli samé, pri druhom som podstúpila liečbu torecanom a deganom v nemocnici intravenozne. Tiež mi akurát dnes začali nevoľnosti ak to bude potrebné pôjdem opäť do nemocnice. Ja som mala hlavu v záchode deň noc, bolo to naozaj hrozné.

petronellla87
30. jún 2022

@eni46 mne pomáhali slané tyčinky a mätový čaj

alureb
30. jún 2022

Mne zase chutilo len mäso a syr, ale nepomohlo nic, zial tiež som chodila do prace vlakom 1hodina cesty(aj chodím...5 mesiac aktuálne ešte len). Horor to bol. Grcala som trápne vsade. Všade som po príchode najskôr pohľadom nasla wc...pre istotu🙈. Najhoršie na tom bolo,že mne nielen ráno,ale aj doobeda,na obed, poobede i i večer...v podstate non stop. Prestalo to asi tak v 15tt🤷‍♀️ co uz...držím palce..treba len vydržať. Bolo to veru čisté trápenie...

rivini
30. jún 2022

@eni46 mne pomohol len nausin (od wala) a vomex. Ziadne bylinky, ziadne lizatka…nic

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre