Ako zastaviť suchý kašeľ v 33. týždni?

7. dec 2022

Ahojte, som v 33tt a už týždeň som nachladnutá. Začalo to bolesťou hrdla/mandle, ktorá po 3 dňoch ustúpila, no vzápätí prišla nádcha a keď som si už včera myslela, že budem ok, v noci sa mi spustil nechutný suchý kašeľ. Bola som hore každé dve hodiny a nič nezabralo. Mám doma sirup Stop kašeľ, zarobený domáci cibuľový sirup, cmúľacie tablety Lyzozym Imuno, vitamíny, Anticol, Halls.. Čo by mi mohlo pomôcť? Ďakujem za všetky rady.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
blancheporte
7. dec 2022

Mne pomohla cibula s medom.Tehotna som sice bola pred 9 rokmi,ale nic ine na kasel som nemohla.

trinneo
7. dec 2022

Ja som tak mala pred 2 týždňami v 33-34tt, nič nepomáhalo, skončila som na ATB, tie trochu pomohli, na hrdlo - kloktať soľ a šalviu, na noc dorithricín, na kašeľ som mala Stopkašeľ, potom Stodal, cez deň domáci cibuľovo-medovo-citrónovo-zázvorový sirup po lyžičkách, na noc TUSSIN, nech sa aspoň trochu vyspím, a do nosa na noc som strekla otrivin alebo muconasal, nech môžem dýchať, veľa čajov, v difúzore cez deň kosodrevinu, eukalyptus a hocičo, čo zlepšovalo dýchanie, inhalovala vincentku a len sa modliť, aby to prestalo. Mne ten kašeľ niečo urobil s rebrami a už 2 týždne mám pocit, že mám aj zlomené rebro na ľavej strane, takže ani kašľať som nemohla poriadne...len vydržať a držím palce... som myslela, že to dieťa vykašlem zo seba... chúdiatko malé, nemalo pokoj deň/noc

autor
7. dec 2022

@trinneo a bábätko ok? ja sa najviac bojím o malú, aby to nemalo na ňu žiadny dopad, ostatné zvládnem..

kundiboo
7. dec 2022

Ja som síce len 9tt ale dr mi povedal ze sirup Stodal môžem, lebo kašlem tak ze celú noc nespim

trinneo
7. dec 2022

To či to nebude mať nejaký vplyv po pôrode mi a ani tebe nik nepovie, ale som optimistka, tak dúfam, že bude v pohode. Teraz sa chová rovnako ako pred chorobou, hoci stále nie som úplne zdravá a fit. A našťastie to prežilo v pohode, dávala som si aj viac magnézia cez deň, lebo predsalen také záchvaty kašľa ani jemu nerobili bohvieako dobre a mne to zaťažovalo celý spodok, ale aj moja ženská ma upokojila, že by to nemalo mať žiadny vplyv, hoci je to náročnejšie aj preňho, keďže pri kašli sťahujem brušné svaly a pod., jedine, čo sme sa ani jeden v noci nevyspal a cez deň detto a pri kašli som nevedela či chytať rebrá alebo brucho... a tie ATB radšej brať ATB a zničiť zápal v tele, ktorý by mohol v konečnom dôsledku ublížiť bábätku..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre