Ako vyzerá plodová voda po zaschnutí?

25. jún 2021

Asi blbá otázka ale vážne ma zaujíma ako rozoznám únik plodovej vody od vodnatého výtoku.

Začínam 31tt tehotenstva, vodnatý výtok mám od začiatku.
Výtok je belavý vodnatý, po zaschnutí do bledunko žlta. Bez zápachu, bez svrbenia, bez pálenia. Teraz je ho ale viac, viem že ho môže byť viac ale tým že čoraz viac čítam že baby aj v mojom termíne sú už v nemocnici alebo už porodili mám strach.
Prosím odpustite si komentáre že to je 100% plodová voda lebo ani lekár by to nepovedal bez testu nie to ešte po opise. Moja otázka znie ideálne od niekoho kto má skúsenosti, či je po zaschnutí plodová voda vidieť alebo nie. Či odtekala pomaličky celý deň alebo to môže byť 1-3 krát za den malé množstvo. Toe čo ste mali vodnatý výtok rozoznali ste to od vody? Ďakujem za normálne odpovede 🙏🏽

anjelicek26
25. jún 2021

Ja si nemyslim, ze sa to da nerozoznat... plodova voda ma gelovitu konzistenciu, proste "hustejsia cira voda", ma medzi prstami strukturu ako ked zarabas zelatinu a este nezovrela uplne. Hlavne ked ti odchadza, tak narazovo pri prudsom pohyba, postaveni, proste trosku "splechne" von. Kazdopadne menej citat kona, je mi jasne, ze ked niekto predcasne porodi, ze to cloveka vydesi, ale rodit v 31.tyzdni je skutocne velmi zriedkave (nastastie)

autor
25. jún 2021

@anjelicek26 ono to skôr trošku vytečie keď dlhšie chodím/stojím. Málo kedy hneď po postavení no dnes už pri pretočení na chrbát ako som ležala preto ma to vystrašilo. Mám to každý deň ale nie celý, väčšinou sa to objaví 1-3 krát do dna.
No nič budem sa dnes sledovať a keby sa to opakovalo v rovnakom alebo väčšom mnoštve tak behnem na pohotovosť. (Teda treba ísť asi do nemocnice nie k svojmj gyn. či?)

anjelicek26
25. jún 2021

V nemocnicnej lekarni su vlozky, ktore rozoznaju plodovu vodu, kup si tie.

autor
25. jún 2021

@anjelicek26 ja som hladala tie vložky aj na nete a nedaju sa kúpiť, v nemocnici majú roztok možno aj vložky ale voľnopredajné nie su inak by som ich určite mala 🙈

andrea_82
25. jún 2021

existuje aj takýto test na únik plodovej vody. Napr. takýto:
https://biog.sk/produkt/actim-prom-2/

autor
25. jún 2021

@andrea_82 ďakujem a neviete náhodou o niečom čo zoženiem hneď?

zanetakovacsova
25. jún 2021

Ležím v nemocnici s presakovaním plodovej vody. Som 30TT. Určite si daj spraviť rozbor vložky to ti spravia aj v nemocnici na gynekológii. Doteraz do bolo priesvitné ale včera bledo žlté takže opatrne.

autor
25. jún 2021

@zanetakovacsova dala som si intimku a pôjdem pre istotu. Dnes je toho viac ako inokedy takže začínam mať stres. Aj keď nerada lebo ta ochota lekárov v nemocnici je neskutočná.

zanetakovacsova
25. jún 2021

Držím palce nech všetko dobre dopadne 🙂

ankare
25. jún 2021

Podľa mňa je to výtok. Ja som mavala až legíny v rozkroku mokré a výtok sa graviditou stupňoval.

nikpa
25. jún 2021

Ja som mala v tehu často výtok a bolo mi jasné, že je to výtok podľa toho čo si aj ty opisovala. No keď mi začala odtekať plodová voda bola to proste len voda, číra, bez zápachu, žiadna slizká, nič. Plodová voda môže odtekať stále a po trosickach, ani si to nemusíš všimnúť. Ja som napr. nosila intímku a veru mi chvíľu trvalo, kým mi docvaklo, že to už nie je výtok ale je toho zrazu volako viac. O tom že keď ti praskne tak je to ako kýbel keby z teba vytiekol, to ale nie je ešte tvoj prípad. Takže určite ti radím ísť na gynekologicky príjem s intimkou. Za pár sekúnd budeš vedieť na čom si. V 31tt je ešte skoro na odtok vody, nevahaj a keď máš podozrenie tak choď.

mary841
25. jún 2021

Intimka ti nepomoze, mne to nevedeli z toho zistit, ked na to nastriekali tu tekutinu, aby vedeli ci je to plodova voda. V lekarni najdes klasicke porodne/poporodne vlozky, a ked pojdes na pohotovosť, tak z takej ti to zistia.

kiki68
25. jún 2021

@anjelicek26 to je hlienova zatka, voda je voda. Moja bola ako voda. Nic gelove. Potom to malo pauzu asi hodku a potom sa zo mna vyvalila dalsia, tiez voda, len strasne zapachala. Ale od toho druheho odtoku son do 4 hodin porodila. Ten pach bol vsak priserny. Ale hlavne to bolo teple ta voda, ako keby sa leje caj zo salky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre