Ahojte žienky, vedeli by ste mi prosim poradit ako vysvetlit tehotnej žene že to čo robi nieje dobre pre jej dieťa? Žena vkuse fajči,pije,pychá si, nedavno si dala 2 tetovania
Psychicky je uplne mimo dava na fb ze prisla o dieťa a pritom onho neprišla ale spravila to preto aby zaujala otca dieťata akože žienky ja uz neviem co mam robit aby sa skludnila lebo mne pride ako čista psychopatka, muža ma tyrana .. vkuse odneho ldchadza a prichadza uz to volam ako tyždnovky lebo tyzden je snim potom su od seba a zase a proste uz neviem jak jej vysvetlit nech stym všetkym prestane. Prosim hlupe komentare si nechajte pre seba len ja uz neviem co jej mam povedat zufala som
ty si jej matka, alebo sestra že sa tak užieraš jej správaním... ? evidentne jej takýto život vyhovuje a ty nespravíš vôbec nič.
Pokiaľ sama nechce pomôcť nespravis s tým nič. Je to predpokladám dospelá svojpravna žena, ona bude niesť následky svojich rozhodnutí
Chudák dieťa. Už aj tak nebude zdravé takže by som sa jej vykaslala na hlavu. O dieťa sa štát postará. Ty jej nijak nepomôže ale chod od nej co najďalej, aby ta nestihla dole.
Ty si príbuzná? Tak ak vieš, kto je gynekológ, nápis mu napr mail, aby urobil rozšírený screening napr na infekčné a pohlavne ochorenia
Aby upozornil nemocnicu, že u novorodenca sa môžu objaviť abstinenčné príznaky
Ak má psychické problemy, tak jej volať sanitku a ísť na psychiatriu aby nejako vyriešili hospitalizáciu, ale to by si musela mat veľa šťastia
Je dospelá a svojpravna a môže robiť so svojím životom čo chce. Ty sa od nej odstrihni.
To dieta ma už teraz poškodený mozog. Neviem kto si jej ale hlas ju na socialku, nech jej dieta zoberú. Ak máš dostatok peňazí, energie, trpezlivosti a si jej matka/sestra - požiadaj o zverenie dietata do osobnej starostlivosti. Môžeš sa nachystať na blbe dg u dieťaťa a xy terapii s neistým výsledkom, zial. Jej uz nepomôžem, dietatu v prípade ako som opisala, môžeš aspom zvýšiť kvalitu života. Ale je to beh na dlhé trate a emocionálny zaberak.
Inak nemôžeš absolutne nič. Ostáva sa už len modliť a veriť v zázrak.
@matullienka Tak ale nielen ona, aj dieta bohuzial.
@marianarem to áno, žiaľ doplatí na to aj to dieťa, ale v konečnom dôsledku je ona jediný človek, ktorý dokáže ovplyvniť či sa spamätá a dá tomu dieťatku nejakú šancu na lepšie vyhliadky alebo nie. Bohužiaľ autorka nemá žiadne páky na to ako ju donútiť aby sa správala zodpovedne
@matullienka Asi nie :( Jedine tu socialku, ale ti asi nezasahuju uz pocas tehotenstva.
Socialka nezasahuje v tehotenstve (ak maju zenu v systeme a vedia, ze je tehotna, tak davaju avizo aby im porodnica oznamila, ked porodi a nasledne konaju), ale co je smutnejsie, socialna nezasahuje ani po narodeni! Nedvano som tu pisala k inej teme, dve narkomanky, pozitivna toxikologia matka aj dieta, socialka sla na kontrolu, kde zistila ze podmienky su vyhovujuce!!! Maju vanicku, plienky, kocik, dieta moze ist s matkou domov. Matka chodi po meste s kocikom nadrogovana, ale vsak to je nepodstatne…
Záleží v akom vzťahu ste
No zial,z toho dietata nikdy nic zdrave a normalne nebude. Ona mu taky zivot pripravila,ona za neho nesie zodpovednost,nie ty.
@anavixy Welcome to Slovakia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Pokiaľ sama nechce pomoc, z Tvojej strany zbytočná strata energie.