Som v 15 týždni tehotenstva a počas tohto obdobia som už 3x brala antibiotiká. 1x Klacid keď som ešte nevedela že som tehotná (bola som v 1t). 2x Penicilin v 10t. 3x Zinnat v 13.t. Ešte som sa nestretla s nikým, kto by bol v tehotenstve toľko krát chorý. Mám veľký strach o bábatko, bojím sa že mu toľko chorôb a liekov nejako ublížilo. Najhoršie je, že dcérka nosí zo škôlky stále nejaké choroby a ja to vždy od nej chytím. Dnes znova prišla soplavá, ukýchaná, a ja som si viac než istá, že o týždeň budem mať to isté aj ja. Prosím poraďte mi ako sa vyhnúť ďalším chorobám a prechladnutiam? Ja mám momentálne imunitu totálne oslabenú a vôbec netuším ako sa chrániť. Budem vďačná za všetky rady.
Jeeeeeeeeeeej konecne niekto ako ja, tak skusim ta potesit, mam syna, ktory siel v septembri do skolky, ja som bola v tom case v 10 tt, po tyzdni doniesol soplicek, ja som potrebovala antibiotika (dvoje, kedze prve nezabrali), po dalsom tyzdni v skolke doniesol kaslik a zeleny soplicek a ja opat dvojo antibiotik, kedze som mala najskor anginu - lieky nezabrali a preslo to na zapal dutin, takze do 18 tt som brala atb ako na pase, kym som nemala syna nebyvala som chora, teraz od neho chytim aj to, co on len videl 😀 vzhladom k tomu, ze prve tehu som mala rizikove a odlezala som posledne 3 mesiace v nemocnici, som sa rozhodla maleho vybrat zo skolky, pojde o rok ako 4-rocny, musim poklopat odvtedy sme zdravi a ja som uz v 34 tt, s malym chodim normalne do detskych kutikov, na plavaren, medzi ludi, nakupovat, tak mi neochorie, ale skolka by ma momentalne zabila 😀 ak mozes odhlas malu na nejaky cas zo skolky, ine poradit neviem
@danieli este som sa nestretla s nikym, kto by bral v tehu viackrat atb, babo je vporiadku, nemali tie lieky nanho nejaky zly vplyv? Ja sa strasne bojim nejakych vrodenych chorôb, prave vcera som bola na odberoch, o tyzden vysledky, uz teraz stresujem.
Inak presne ako pises, mala soplik a ja zapal dutin (na dutiny som nachylna uz od detstva), teraz ich uz znova citim, takze choroba na mna sadla este skor ako som cakala.
@anketkarka ake homeopatika ti pomohli? Malu nemam kam dat, jedina moznost je skolka, a ked je chora, tak moze byt jedine somnou. Proste sa tomu nemam ako vyhnut. Vzdy ked v skolke zazriem soplave alebo ukaslane dieta, tak malu necham pre istotu doma, ale neda sa to takto vzdy, a aj napriek tomu to vzdy chyti.
@meluela babatko pride az v lete, ked budu prazdniny, tak dufam, ze dovtedy sa aj malej nejako vybuduje imunita a nebude tak casto chora.
Gyn.mi poradil len jest kvantum ovocia a zasobit sa vitaminmi, tak tlacim do seba, ale mam pocit ze nic nezabera.
@moma kočku čakáme v marci a verím, ze bude zdravá, aj v prvom tehu som brala atb, kvoli infekciám, avšak od 25 tt do 37 tt nonstop a maly je v poriadku, mal kvoli tomu len nízku porodnú hmotnosť 2 kg, bystrý az vybitý, teraz v 3 a pol roku začína hovoriť-možno to súvisí možno nie, to mi uz nikto nepovie, no na to, aké velmi zle bolo prve tehu je az úžasný, kolko mamičiek ma super tehu a detičky choré...ja verím, ze budeme zdraví, dám vediet o par týždňov
Som v tretom mesiaci tehotenstva a mam nadchu moze to nejak uskodit babätku?vopred dakujem
@moma dakujem, ja verim, ze lekari davaju lieky len ked musia a silny zapal moze byt horsi ako preliecenie, na vyber sme nemali, ja som sa ovela viac bala infekcie, kedze mi v prvom tehu tvrdlo v dosledku neliecenej ifekcie brusko, hrozilo, ze maly sa narodi v tom 25 tt, takze teraz som uz vedela, ze s liekmi nemozem cakat, pokial nechcem o babatko prist a potvrdil mi to aj lekar, po prelieceni vsetkych zapalov a infekcii mi brusko v tomto tehu prestalo tvrdnut a malicka zatial rastie pekne priblizne tak ako ma, tak verim, ze sa ma dobre
@moma ja som brala homeopatika na mieru, lebo tie volnopredajne celkom nezabrali. Mala doniesla sopel a kasel. Ja som sopel ustala s oscilokokcinum ale kaslala som a dusila sa dlho, bioparox nezabral a skoncila som na plucnom. Mala som cakat na kultivaciu par dni, ktore by som sa asi uz zadusila, tak som sa poradila s homeopatom a kym som mala vysledky, tak homeopatika zabrali. Brala som trojkombinaciu granuliek, ale vobec neviem, ktore boli na co. Hlavne, ze zabrali. Odporucam konzultaciu u homeopata v kazdom pripade a tak sa radsej vyhnut atb.
Baby poraďte.... Som 9/4 tt, tretie bábo na ceste a mladší synator ochorel. Má teploty, nič ho nebolí, akurát kašle. Ako sa chrániť, aby som neochorela aj ja, alebo aby vírus neublížil bábätku?
Ešte je tu niečo, dom riziková, mám nariadený prísny kľud na lôžku, lebo som troška špinila. Medzi prvým a druhým synom sme tri krát o bábo prišli....
Čo by ste mi poradili? 😢😞😔
@minnie55 takže rúško pomôže?
@tararovicova urcite ano.
@tararovicova a pravidelne si umyvat a dezinfikovat ruky, napr. dettolom. Ja som v kabelke nosila dettol vlhcene obrusky. Viem, ze to znie az paranoidne, ale pomohlo to ;)
@minnie55 ok, to u mňa je v pohode... Vždy tak umývam ruky 😊. Takže s rúškom na puse sa o neho môžem kľudne postarať?
@tararovicova samozrejme 🙂
@minnie55 tak to mi odľahlo.... 😰
Ďakujem za radu 😉 😘
@tararovicova za malicko 🙂 hlavne nech si zdrava a narodi sa ti krasne babatko 🙂
@minnie55 to si prajeme aj my všetci 😍😍😍😍. Hoci mám teraz nariadený prísny kľud na lôžku...
Snáď to dáme.... Musíme to dať...
@moma ahoj prosim Ta ako.dopadlo u teba tehu, ja som.v 10tt a stale sa tiez trapime s niecim uz som brsla atb a teraz ma dcerka 39 horucky uz sa bojim, msm velmi slabu imunitu
@cherry1981 ahoj, všetko dopadlo dobre, malý je zdravý. Dcérku som odhlasila zo škôlky asi na 3 mesiace počas chrípkoveho obdobia, tak sme sa z tych chorôb dostali. Prajem všetko dobré 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som na tom podobne, az na to, ze atb. som nebrala, zachranila som to homeopatikami. Ja tiez vsetko dostanem od malej a preto som ju nechala uz teraz par tyzdnov doma, lebo je u nas chripkova epidemia. Ak mas kde nechat malu, tak ju aj ty skus nechat doma podla chorobnosti v skolke. My sa informujeme u ucitelky a ked zacinaju chorlaviet deti, tak ju necham u starych rodicov.