Ako veľmi je nebezpečná je toxoplazmóza?

vejavika
8. nov 2013

Ahojte tehulky,mam na vas otazku.Dnes mi volala sestricka kvoli odberom krvi a pytala sa,ci sam neprekonala toxoplazmozu?Chcela by som sa vas opytat na vasu skusenost,ak to niektorej tiez zistili,mam sa obavat?Co nasleduje aka je liecba?

alienka000
8. nov 2013

ahoj, nemam osobnu skusenost, ale mala som kadernicku, ktora to mala pred tehotenstvom (hladkala nejake tulave macky ci co) a vraj potom zostala ako hostitel toxoplazmozy. Ale vynosila uplne zdrave babatko a nic mu nebolo. Len ju viac sledovali a tak... 😉

andrejka1983
8. nov 2013

švagrina ma dve krásne a zdrave deti, pri prvom synovi jej nezistili nič, ked bola tehotná 2x tak jej v krvy zistili prekonanú toxoplazmozu....povedali že už je voči tomu imuna, horšie by bolo keby sa nakazila v čase tehotenstva, ona sa ale nakazila ked po prvom porode niekedy ( rozpetie 3 rokov kým neotehotnela znova, vtedy niekedy mussela to chytit) takže dcerka sa narodila zdravá, dnes bude mat už 3 roky🙂

calllan
8. nov 2013

Ahoj. Ak si prekonala-toxoplazmozu pred tehotenstvom, tak sa nemusis bat, ze sa s nou strtne pocast tehotenstva, lebo mas vytvorene protilatky proti toxo kt ochrania plod. Nebezpecnou je toxo ak ju prvykrat prekonas pocas tehotenstva.
Takze ak ma pozitivne IgG tak si prekonala toxo v minulosti vobec si to nemusela zaregistrovat. O a kutnej infekcii v tehotnstve hovoria pozitivne protilatky IgM. Ak to sestricka nvie zhodnotit, tak nech taketo info npodava albo nech sa spyta lekara co ma matke povdat...

gumimaci
8. nov 2013

toxoplazmozu prekona v zivote vela ludi ani o tom nevie, dolezite su krvne testy ktore sa robia v 1trimestri, pokial sa ukazu pozitivne IgG, tak si toxo prekonala. Dolezite su hodnoty IgA a IgM, ktore su markerom akutneho stadia toxoplazmozy. ak su tie negativne tak nemas sa coho bat. Podla mna ta len zbytocne vystrasili, lebo uvideli IgG hodnoty pozitivne, ktorych sa ty obavat nemusis.
Mimochodom toxo dostanes skor zo zle umytej zeleniny, alebo zle tepelne spracovaneho masa ako od macky.

cerez
8. nov 2013

Ja som tiež prekonala a pri testoch v prvom trimestri mi zistili už len protilátky. Báť sa nemusíš.

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre