Ahojte, prosím mali ste niekto akútnu toxoplazmózu v tehotenstve? Ako to dopadlo? V 10tt. mi to zistili a kedže som odmietla amnio, tak som na antibiotikách až do pôrodu. Ďakujem
@anjel411 anjelik infekčného sa neboj, tam Ti dajú lieky, ak to uznajú za vhodné, alebo opakovane zoberú krv, ak potrebujú presnejšie hodnoty. Ja som práve dnes ukončila 3. týždňovú liečbu Rovamycinom, v piatok ma čaká kontrolný odber krvi. Na začiatku boli moje hodnoty IgM pozit., IgG pozit. 125 kU/l, avidita 0,089 nízka, IgA nerobené
@kaatiikaa ďakujem. Na infekčnom mi doktorka povedala, že zrejme pôjde o falošnú pozitivitu, keď je len jedna hodnota hraničná. Zobrala mi krv a povedala ze uvidíme, keďtak preliecime. Výsledky v piatok alebo pondelok. V labaku našťastie to vyšetrovala kamoskina mama a predchvilou mi písala že je to negatívne 🙏 Aspoň budem kľudnejšie spať kým si budem k doktorke volať o výsledky
Ahojte chcem sa pripojiť mne zistili toxo v júli minulého roka bola som aj na kyrete daraprim som brala akútne v septembri a októbri v novembri som sa uz cítila uz dobre. Telo dosť bojovalo popri daraprimu a mala som vedľajšie účinky. Chcela by som sa opytat na vaše skúsenosti s otehotnenim nakoľko mám dva týždne pred krvnými testami na toxo ak by bolo skorej tehotenstvo ci je pravdepodobnosť ze uz tie hodnoty budú v poriadku nakoľko som mala dosť naro ne vedľajšie účinky po užití daraprimu
Ahojte mne brali krv v 33 tt a prišli výsledky IgM pozitívne 1,61 a IgG negatívne.
Dnes mi nasadili Rovamycine a zase vzali krv
Potom sa uvidí či budú brať aj plodovu vodu.
Tak som zvedavá.dufam že to mám len ja.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,
ja som v 19. týždni tehotenstva a akútnu toxoplazmózu mi zistili v 16 týždni. Tiež beriem antibiotiká, na amniocentézu som chcela ísť, ale mi ju neodporúčali, teraz ma čaká veľké morfologické vyšetrenie. Je to stres a človek nevie na čom je, čo je najhoršie. Aj ja som hľadala články mamičiek, ktoré to prekonali, no to čo som našla, dostatočne neuspokojilo môj záujem o túto tému. Preto som sa rozhodla, že po ukončení tehotenstva tu určite napíšem rozsiahlejší článok o tom, čo a ako som s týmto ochorením zažila ja.