Ako uvoľniť dutiny v tehotenstve?

15. okt 2022

Ahojte,
som v 9tt tehotenstva a 3 tyzdne som chora - mam virozu, z ktorej sa neviem vymotat, lebo som strasne zahlienena (hlien je husty zeleny, ale bakterialna infekcia sa nepotvrdila ani CRP ani stermi). Najprv som citila akoby vacsiu lopticku hlienu v hrdle, to potom zrejme stekalo dole, dusil ma strasne v sede/ležmo kasel a vedela som vykaslat/vychrchlat hlieny. Teraz to asi ide hore, zdurili sa mi uzliny a mam upchaty komplet nos a bolia ma z toho usi (teda jedno) a niekedy aj hlava.
Poradite prosim co s tym? Lebo vacsina pripravkov z lekarne je nevhodnych v 1. trimestri, tak by som sa potesila nejakym fungujucim "babskym radam". Vdaka

veronika3110
15. okt 2022

Výrobky od dr. Weissa sú všetky vhodne pre tehotné - majú veľa toho.. aj na nos, kašeľ, hrdlo a tak.. pozri 🙂 všetko je to take bylinkové

h2
15. okt 2022

Mne na dutiny najviac pomáha suché sálavé teplo. Infralampa...

slavaf
15. okt 2022

U mňa tiež infralampa.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
15. okt 2022

Orl dr ordinoval čo? Ak si tam nebola tak hneď v pondelok

joesvk
15. okt 2022

V tehotenstve je vplyvom hormónov organizmus akoby "naliaty".Ja som napr.celé tehotenstvo mala upchatý nos,posledné dva mesiace som slabo počula a hrozne som chrápala.Krčný doktor mi na to nič nedal. Vraj to po pôrode zmizne. A mal pravdu. Pôrod ma "vyliečil."

lauriik
15. okt 2022

Vyplachovat konvickou so slanou vodou, natierat si pod nos vetrovu mast, nahrievat dutiny suchym teplom ( ja som pouzivala v latke zabalenu nahriatu sol) , teply caj, odpocinok ☺️

lauriik
15. okt 2022

Este pomaha namocit si v predklone ruky do co najteplejsej vody az po paze.

zuzitko74
15. okt 2022

Dodržiavať pitný režim a čo najčastejšie fúkať nos.

petronellla87
15. okt 2022

Mne pomahalo zvlhcovat vzduch a naparovat sa nad kamilkami

autor
15. okt 2022

Dakujem pekne za vsetky rady ❤

autor
15. okt 2022

@janinah bola som u obvidnej, ta orl ani nespomenula - netreba tam vymenny listok?

secret.lucia
15. okt 2022

Odporucam konvicku a vyplachovat 1 x denne, najlepsie rano slanou vodou. Jednoduche, lacne (cena konvicky cca 6€) a ucinne 🙂 ... ani raz som pocas celeho tehotenstva nemala upchaty nos, nadchu ...

autor
15. okt 2022

@joesvk ahoj, tiez som to citala. Vraj niektore zeny trebars cele tehotenstvo kaslali a porodom to ustalo. Alebo aj to zahlienenie. A mala si priesvitne hlieny?

janinah
15. okt 2022

na orl treba vym.lístok
odporúča sa suché teplo
ako tehotná môžeš framykoin -pamycon kvapky do nosa a samozrejme podla uváženia dr. sa dávaju aj ATB,ktoré teh. môže,lebo atb sú vždy menší problém pre babetko ako infekcia v organizme
a teda obv.dr. dala akú liečbu?

janinah
15. okt 2022

teh,nádcha jbez zelených soplov e iná vec,to nie je tvoj prípad

autor
15. okt 2022

@janinah crp bolo 16, potom uz nizsie pod 10...takze max Ambrobene alebo Mucosolvan, ale ani jedno sa v 1.trimestri neodporuca...vraj zelene sople hned neznamenaju bakteriu...a ani stery nepotvrdili bakteriu...cize ak nemam vysoke crp a ani stery nepotvrdili bakteriu, malo by nejaky zmysel brat ATB, ak je to viroza?

janinah
15. okt 2022

kedy tie odbery boli robené? stav sa vyvíja a tu nevyzerá,že k lepšiemu....

autor
15. okt 2022

@janinah minuly stvrtok (6.10.), pricom najhorsie mi bolo od 30.9. do 6.10., potom lepsie, no deti su chore, tak sa mi to vracia

janinah
15. okt 2022

v pondelok k dr a s vymenným lístkom na orl amb

autor
15. okt 2022

@janinah detom sme dali za ten mesiac stoptusin, stopkasel, trifed, unoflox do nosa aj do oci a dve starsie deti maju uz len kasel, ale najmladsie v podstate asi to, co ja, nevie sa z toho vymotat a ja to chytam stale od nej odznovu...uz mi bolo asi 3x na jeden ci dva dni dobre a potom zase....viem, ze je to u mna umocnene tym tehotenstvom a kym nebudu deti ok, tak ani ja

autor
15. okt 2022

@janinah a co tam budu vysetrovat? nejake sono?

sojorez
15. okt 2022

Naparovat nad horucou vodou so solou, inhalovat Vincentku a vystriekavat nos casto, nahriata sol v handricke na celo... V noci vedla postele nakrajana cibula, pod nos natriet mast s eukalyptom. Husty zeleny hlien nemusi byt bakterialny - proste je nevysmrkany. Teraz to iste syn - husty farebny hlien, crp a vyter cisty, proste kym sa ten sopel spusti a da sa vysmrkat, tak sa zahusti a je farebny. Poradit sa s lekarom o uzivani napr. Sinupretu alebo Solmucolu - nie su priamo kontraindikovane v tehotenstve, treba zvazit prinos a rizika.

lauriinkaa
15. okt 2022

My prepláchneme vincentkou nos ( konvicka ), plus inhalujeme vincentku a keď je aj to málo tak infralampa..alebo sa dá kúpiť v lekárni aj aliamare na preplach v spreji..

joesvk
15. okt 2022

Ja som veľa hlienov nemala,ani som nesmrkala veľa. Ale mala som pocit zápalu dutín a aj mi krčný doktor potvrdil,že mám všetko opuchnuté.A všetky metódy mi pomohli na 10 minút. Chrápanie vraj bolo neskutočne hlasné...Proste ešte aj pred pôrodom som sa cítila ako prechladnutá.A po pôrode všetko zmizlo 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre