Ako to je s missed abort?

6. aug 2023

Myslite si, ze ked som v 12tt uz by sa prejavilo, keby išlo o MA? Nespinim, mam priznaky. Len mi nerastie brusko a nic necítim, sem tam pichnutie. Na kontrolu idem o tyzden a naposledy som bola v 8tt. Objednal ma dost neskoro tak uz stresujem. Prežila som si svoje…

e1i
6. aug 2023

Prejavit sa nemusi. Prisnaky mat nemusis a mozes mat vsetky. Brusko rast este len bude.teraz je moc nizko a moc male babo este aby bolo vidno a ak si mala predtym nejake problemy tak snad tvoj dr vie co robi a zvazil ze kontrola staci vtedy. Tiez som si zazila svoje a akotaky klud budes mat az po porode. A potom zas nastane strach o maleho cloviecika stale.

autor
6. aug 2023

@e1i Dakujem za odpoved. V 8 tt bolo vsetko v najlepším poriadku a nemam ziadne problémy, medzi tym mal dr dovolenku tak Dufam, ze len zbytočne stresujem.

wishes
6. aug 2023

bohuzial ak mas MA nezistis to nijako…. mne len zmizli nevolnosti a prestala som mat citlive prsia, nic ine a pritom som 6 tyzdnov v sebe nosila nevedomky mrtvy plod… ale nie kazdemu zmiznu hned priznaky, vsetko je individualne a preto sa to vola zamlknuty potrat, lebo to vlastne ani nevies 😥

tianna
6. aug 2023

Podľa mňa žiaden MA.. ja som mala v 1. tehotenstve, absolútne mi zmizli príznaky, spinila som. Aj keď len občas, ale predsa. Nestresuj sa.

zenulkaaa
6. aug 2023

12tyzden ti brusko este nemusi rast. Ak nemas ziadne problemy, tak zbytocne nestresuj, vyckaj do kontroly. Vsetko bude v poriadku. A vobec bud rada ze nemas nejake extra tehotenske priznaky 😊

maranta_leuconeura
6. aug 2023

Ja som teda priznaky mala este aj po MA, ved HCG mi klesalo niekolko tyzdnov 🤷 tie hormony tak kolisu, ze ,,vymiznutie priznakov" neznamena, ze je nieco zle, rovnako ako ked ich mas, nic nie je iste

lucka010522
6. aug 2023

Neboj, všetko je určite v poriadku. Mne pri MA tiež zmizli príznaky. Najprv zoslabli a zmizli. Na bruško je ešte skoro🙂, ono určite vykukne.

mirka1988
6. aug 2023

Verím , že bude všetko v poriadku a nechcem strašiť . Ja som nemala príznaky v tehotenstvách žiadne , ale tušila som , že niečo nie je v poriadku , nakoľko mi prestalo rast brucho. Prišli na to v 12 tt, pri bežnej kontrole , vývoj prestal 9+4 tuším . Ja by som skúsila ísť k lekárovi … držím prsty

selena_luna
6. aug 2023

Nestresuj sa, postup lekara je spravny - po potvrdeni vitality ta objednal az na 1.trimestrialny skrining, kde bude babo merat a zistovat ci je zdrave. Nemozes ocakavat ze ta doktor bude objednavat na uvz kazde 2 tyzdna, to ziadny pricetny doktor nerobi - aj ked je uvz bezpecne, cim menej vysetreni, tym lepsie, kazde vysetrenie zatazuje.
Navyse, ani caste vysetrenia plod nezachrania. Doktori velmi nevedia pomoct babatkam, mozu ti dat progesteron a nakazat kludovy rezim, ale to je tak vsetko. Je to na nasich babatkach ci su dostatocne silne a zdrave, aby prezili.
A neber to ako cynizmus odomna, len dobru radu. Stres dietatu nepomaha, treba sa snazit zo vsetkych sil mysliet pozitivne.
MA nezistis. Ak je to zamlcany potrat, tak je proste zamlcany ( na rozdiel od spontanneho, ten si vsimnes) sama som si jednym presla, neda sa mu zabranit, ale na druhej strane ani si ho zeny nemaju vycitat - najcastejsie je to chybou v deleni, to je taka loteria.
Nemat brusko v 12 tt je uplne ok, nestresuj sa preto. Chapem ze si presla svoje, mnohe z nas. Drzim ti palce aby bolo vsetko ok.
Tiez cakam na svoj uvz a premyslam ci toto babatko vydrzi. Posielam mu zatial do bruska vela lasky. Sme v tom spolu 💗 mysli pozitivne.

autor
6. aug 2023

@selena_luna Dakujem ti krasne za povzbudenie 🌸 aj ja ti drzim palčeky

autor
6. aug 2023

@mirka1988 ja mam priznaky, tak z toho mam aspon dobry pocit. Asi uz vydržím ten tyzden. ♥️

autor
6. aug 2023

@lucka010522 tak nie som najchudsia, tak dufam, ze pod tym tukom sa nieco uz oblí 😌☺️

mirka1988
6. aug 2023

Jasne , ja len že ja som nemala žiadne ani pri jednom , proste som mala take tehotenstva . Ale brucho mne už rástlo od nejakého siedmho týždňa a potom prestalo , preto som myslela , že niečo nie je Ok . Ale keď bruško ešte nemáš , tak ono vykukne neskôr ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre