Ako ste zvládli zápal slepého čreva v tehotenstve?

romanka_369
6. sep 2013

Ahojte baby..som v 25.tyzdni tehotenstva a zistili mi zápal slepého črevá :(..len teraz sa s tým nic nedá robiť..len vydrzat..mala ste niektorá zápal.?ak ano ako ste to zvladli.?

janinah
6. sep 2013

samozrejme,že dá,ak by to bolo nutné,tak by operovali,lekár by ťa mal poučiť ,....pri bolestiach smer chirurgia,urobia odbery,sono,dajú ľad.....

adelkag
6. sep 2013

Ja som celé tehu bojovala s chronickým zápalom slepáka, nepotvrdeným, lebo chronický zápal sa dá potvrdiť až v labáku keď apendix vyberú. Začal ma pobolievať asi tak rok pred tehotenstvom, ale nebolo to často, tak som tomu nepripisovala žiadnu váhu, ale keď som zostala tehotná, tak ma začal bolievať častejšie. Čím bolo bábo väčšie tým to bolelo viac a častejšie. Rodila som sekciou 35 tt pre hydronéfrózu (malý mi ešte aj tlačil na pravú ladvinu), no keď ma rezali, hovorím nech mi zoberú aj ten slepák, ale nebol akútny a tak mi ho tam nechali. No a teraz po roku od pôrodu mi chirurg povedal, že by bolo dobré ho vybrať. 😠 Inak určite si daj diétu až do pôrodu.

zeleny_cajik
6. sep 2013

Ahoj, ja som mala zapal v 10tt, zobudila som sa v noci na strasne bolesti. 3 dni som stravila v nemocnici s tym, ze keby sa to neukludnilo, tak to rychlo zoperuju laparoskopicky, vraj taka kratka narkoza neuskoci babatku. Prvy den som nemohla nic jest ani pit, na slepak som si stale prikladala lad, lezala som v co najmenej bolestivej polohe. Druhy den som po duskoch mohla pit vlaznu vodu a stale ladovala, bolest mierne polavila. Treti den bolesti ustupili, ale asi mesiac som jedla velmi setrnu stravu. Odvtedy mam pokoj.

marianna2468
6. sep 2013

Chirurg ti vezme krv a podla toho aky vysoky mas zapal rozhodne, ci von alebo este vydrzat. Drzim palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre