Zdravím Vás ženy
zaujíma ma pár vecí:
1. prekonali ste mykoplazmu, tak že máte už nulové hodnoty IgA a IgM?
2.ako ste sa ,prostredníctvom čoho, úplne vyliečili? a viac ju nedostali?
3. dá sa stále prenášať si ju medzi partnermi/ rodinou, blízkymi s kt. žijete aj ked už prebehla liečba ATB?
4. ako je to s tými protilátkami IgM a IgA - všade niečo iné sa píše, raz že vyskočia iba, ked je to akútne, a inde zase že je normálne,že sú dlhodobo vysoké, môže sa stať.
5. ako sa dajú intepretovať tieto hodnoty mojho blizkeho s kt. žijem v jednej domácnosti?
Mycopl. pneum. IgA ELISA 59.5 > (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum. IgG ELISA 140.1 > (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum.IgM ELISA 1.00 > (0.00 - 0.89)
Lekári to uzavreli, že je to v najlepšom poriadku, aj plúcny aj všeobecný, aj ORL. vraj sa netreba dopovať atb. Mne sa však zdá extrémne vysoké číslo iGA- 58 je naozaj dosť.
Pričom tento človek má neustále problémy s hrdlom, škriabe , bolí uzliny bolia, malátny je. A postupne to chytá aj nás, čo s ním žijeme.
Chceme to liečiť tak,aby sa to už nevrátilo.
Ďakujem
maly ich mal pred letom, vybrali sme tri davky antibiotik, odbery tusim mesiac po dobrati v poriadku
@peta_petruska prosim ta,ochoreli ste od syna aj vy? ake tri davky atb mas na mysli? ake vysoke mal hodnoty chlapcek? uz nema ziadne problemy?
@sazumak napisem ti do spravy..
@marina24 moja dcerka to dostala ako 2 rocna,presli sme si doslova peklom,pediatricka nepocula zapal pluc,a kedze boli vianoce,vzdy nas len odbili....az sme sa vo velmi zlom stave dostali do Pod.Biskupic k Mudr. Kadlicovej,ktorej dakujem,ze dceru zachranila...samozrejme astme sme sa nevyhli,dlhodobo brala ATB Sumamed 11 tyzdnov v cyklickej liecbe,teraz ma dcera 6 rokov,tie hodnoty jej klesali pomaly....my sme ale mali tie hodnoty oooovela vyssie,ja som to konzultovala aj s kardiologickou a tiez bola za to,aby brala dlhodobo Sumamed,nastastie zabral,zo zaciatku brala az 2 tablety za den,dufam,ze som aspon trosku pomohla,prajem uzdravenie
@eriksonka1234 prosim vas, vy ste mali vyssie hodnoty, ako som napisala v mojom prispevku?ake hodnoty ste mali? ked dcerka to mala akutne? okrem troch tyzdnov, a mesiaca sa dava aj na 11 tyzdnov ATB? na tuto pliagu?ci neviete ?prosim odpiste...
@marina24 musim sa spytat Mudr.ak chcete uplne presne hodnoty,ale viem ze boli nad 100, po tej liecbe jej robili opakovane odbery a to mala hodnoty okolo 70....mne vtedy hovorili,ze ATB sa davaju od troch do ...x..mesiacov,podla stavu a zvazenia Mudr.,nam museli predlzit liecbu,povodne mala brat ,,iba" 7 tyzdnov atb
@marina24 zial, uz si presne cisla nepamatam, ale nemal extra vysoke hodnoty, po tych troch baleniach sumamedu sa to dostalo do normalu, nikto dalsi z rodiny to nedostal
Ani u nas to nikto iny z rodiny nedostal,ani ma na to nikto neupozornil,ze by sme to mohli dostat....
@eriksonka1234 tak je to vysoko infekcne:( preto sa pytam..
vsetky hodnoty iga igm a igg ste mali nad 100? paneboze.
tak to je potom velmi divne zienky,lebo je toinfekcne, ze ste to teda nedostali...
@peta_petruska tri balenia summamedu, myslis,po 3 tabletky, 3 tyzdne liecba?
@marina24 v decembri ideme na kontrolu do Biskupic,tak zistim presne tie hodnoty,ale viem,ze boli sialene vysoke😢
@eriksonka1234 ach boze, prajem skore uzdravenie, daj potom vdiet tie hodnoty,....ja som mala nizke hodnoty, ale viem,ake sialene priznaky a prejavy to malo, takze ..:( si to viem predstavit...ako ste museli trpiet..
@marina24 Ďakujeme, dám potom vedieť
@marina24 bolo to po 3 tabletky, 3 tyzdne
@peta_petruska no a prave tu je problem, tiez dotycny, ktopreho mam ja na mysli sa liecil azitromycinom presne ako vy, tri tabletky za tyzden a tri tyzdne takto, a nepomohlo to vobec, vrátilo sa to a este s vacsou intenzitou:( nam to nepomohlo.
@marina24 ahoj, ako ste na tom, vyliecili ste sa?
@veronikaova prave som bola v novembri na testoch, mam ich stale pozitivne v triede IGM, lekarka mi uz na ne dala iba ribomunyl na podporu imunity, vraj to prejde samo,ale kedze sa necitim dobre, zobrali znova testy aj pred tyzdnom, , a asi sa nasdia znova lieky, tie marhy nechcu skapat :(
@marina24 a ty mas poruchu imunity? Ake atb si uzivala a ako dlho? Uzivala si aj nieco ine? Je to svinstvo a tazko sa to nici.
@veronikaova ja neviem,ci mam poruchy imunity, nikto mi to zatial nepovedal,ale imunolog mi automaticky nasadi ribomunyl, ako aj teraz, a neriesi,ci mam,ci nie....uzivala som iba ATB- ale tolke razy,ze to uz ani neviem spocitat- zinaty dvakrat, sumamed dvakrat, doxycyklin dvakrat po sebe vsetko, cely rok 2017 atb a vyhubenie mykoplaziem, teraz berem cirpinol..a nejde to klesat, stale mam IGM pozitivne 1,1....ostatne triedy su uz oKA,ale IGM nechce spadnut.
@marina24 Nestretavas sa s niekym, kto ma podobne priznaky...pokasliava, ma nonstop nadchu a podobne? Skusala si uzivat napr betaglukany, enzymy..atd??
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne keď berú krv, tak mám stále pozitívne mykoplazmy aj chlamýdie. Doktorka to nerieši, ale mne to veľmi robí zle :( To hrdlo...každý druhý týždeň ma škriabe, som malátna, bolia ma svaly a nemôžem spať v noci, čo sa budím na bolesti. Aj ja by som potrebovala poradiť, čo s tým :(