Ako ste sa vyliečili z mykoplazmy pneumonie?

marina24
14. okt 2017

Zdravím Vás ženy
zaujíma ma pár vecí:
1. prekonali ste mykoplazmu, tak že máte už nulové hodnoty IgA a IgM?
2.ako ste sa ,prostredníctvom čoho, úplne vyliečili? a viac ju nedostali?
3. dá sa stále prenášať si ju medzi partnermi/ rodinou, blízkymi s kt. žijete aj ked už prebehla liečba ATB?
4. ako je to s tými protilátkami IgM a IgA - všade niečo iné sa píše, raz že vyskočia iba, ked je to akútne, a inde zase že je normálne,že sú dlhodobo vysoké, môže sa stať.
5. ako sa dajú intepretovať tieto hodnoty mojho blizkeho s kt. žijem v jednej domácnosti?
Mycopl. pneum. IgA ELISA 59.5 > (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum. IgG ELISA 140.1 > (0.0 - 17.9)
Mycopl. pneum.IgM ELISA 1.00 > (0.00 - 0.89)

Lekári to uzavreli, že je to v najlepšom poriadku, aj plúcny aj všeobecný, aj ORL. vraj sa netreba dopovať atb. Mne sa však zdá extrémne vysoké číslo iGA- 58 je naozaj dosť.
Pričom tento človek má neustále problémy s hrdlom, škriabe , bolí uzliny bolia, malátny je. A postupne to chytá aj nás, čo s ním žijeme.
Chceme to liečiť tak,aby sa to už nevrátilo.

Ďakujem

sazumak
14. okt 2017

Mne keď berú krv, tak mám stále pozitívne mykoplazmy aj chlamýdie. Doktorka to nerieši, ale mne to veľmi robí zle :( To hrdlo...každý druhý týždeň ma škriabe, som malátna, bolia ma svaly a nemôžem spať v noci, čo sa budím na bolesti. Aj ja by som potrebovala poradiť, čo s tým :(

peta_petruska
14. okt 2017

maly ich mal pred letom, vybrali sme tri davky antibiotik, odbery tusim mesiac po dobrati v poriadku

marina24
autor
15. okt 2017

@peta_petruska prosim ta,ochoreli ste od syna aj vy? ake tri davky atb mas na mysli? ake vysoke mal hodnoty chlapcek? uz nema ziadne problemy?

@sazumak napisem ti do spravy..

eriksonka1234
15. okt 2017

@marina24 moja dcerka to dostala ako 2 rocna,presli sme si doslova peklom,pediatricka nepocula zapal pluc,a kedze boli vianoce,vzdy nas len odbili....az sme sa vo velmi zlom stave dostali do Pod.Biskupic k Mudr. Kadlicovej,ktorej dakujem,ze dceru zachranila...samozrejme astme sme sa nevyhli,dlhodobo brala ATB Sumamed 11 tyzdnov v cyklickej liecbe,teraz ma dcera 6 rokov,tie hodnoty jej klesali pomaly....my sme ale mali tie hodnoty oooovela vyssie,ja som to konzultovala aj s kardiologickou a tiez bola za to,aby brala dlhodobo Sumamed,nastastie zabral,zo zaciatku brala az 2 tablety za den,dufam,ze som aspon trosku pomohla,prajem uzdravenie

marina24
autor
16. okt 2017

@eriksonka1234 prosim vas, vy ste mali vyssie hodnoty, ako som napisala v mojom prispevku?ake hodnoty ste mali? ked dcerka to mala akutne? okrem troch tyzdnov, a mesiaca sa dava aj na 11 tyzdnov ATB? na tuto pliagu?ci neviete ?prosim odpiste...

eriksonka1234
16. okt 2017

@marina24 musim sa spytat Mudr.ak chcete uplne presne hodnoty,ale viem ze boli nad 100, po tej liecbe jej robili opakovane odbery a to mala hodnoty okolo 70....mne vtedy hovorili,ze ATB sa davaju od troch do ...x..mesiacov,podla stavu a zvazenia Mudr.,nam museli predlzit liecbu,povodne mala brat ,,iba" 7 tyzdnov atb

peta_petruska
16. okt 2017

@marina24 zial, uz si presne cisla nepamatam, ale nemal extra vysoke hodnoty, po tych troch baleniach sumamedu sa to dostalo do normalu, nikto dalsi z rodiny to nedostal

eriksonka1234
17. okt 2017

Ani u nas to nikto iny z rodiny nedostal,ani ma na to nikto neupozornil,ze by sme to mohli dostat....

marina24
autor
17. okt 2017

@eriksonka1234 tak je to vysoko infekcne:( preto sa pytam..
vsetky hodnoty iga igm a igg ste mali nad 100? paneboze.
tak to je potom velmi divne zienky,lebo je toinfekcne, ze ste to teda nedostali...
@peta_petruska tri balenia summamedu, myslis,po 3 tabletky, 3 tyzdne liecba?

eriksonka1234
17. okt 2017

@marina24 v decembri ideme na kontrolu do Biskupic,tak zistim presne tie hodnoty,ale viem,ze boli sialene vysoke😢

marina24
autor
17. okt 2017

@eriksonka1234 ach boze, prajem skore uzdravenie, daj potom vdiet tie hodnoty,....ja som mala nizke hodnoty, ale viem,ake sialene priznaky a prejavy to malo, takze ..:( si to viem predstavit...ako ste museli trpiet..

eriksonka1234
17. okt 2017

@marina24 Ďakujeme, dám potom vedieť

peta_petruska
17. okt 2017

@marina24 bolo to po 3 tabletky, 3 tyzdne

marina24
autor
25. okt 2017

@peta_petruska no a prave tu je problem, tiez dotycny, ktopreho mam ja na mysli sa liecil azitromycinom presne ako vy, tri tabletky za tyzden a tri tyzdne takto, a nepomohlo to vobec, vrátilo sa to a este s vacsou intenzitou:( nam to nepomohlo.

veronikaova
21. jan 2018

@marina24 ahoj, ako ste na tom, vyliecili ste sa?

marina24
autor
21. jan 2018

@veronikaova prave som bola v novembri na testoch, mam ich stale pozitivne v triede IGM, lekarka mi uz na ne dala iba ribomunyl na podporu imunity, vraj to prejde samo,ale kedze sa necitim dobre, zobrali znova testy aj pred tyzdnom, , a asi sa nasdia znova lieky, tie marhy nechcu skapat :(

veronikaova
22. jan 2018

@marina24 a ty mas poruchu imunity? Ake atb si uzivala a ako dlho? Uzivala si aj nieco ine? Je to svinstvo a tazko sa to nici.

marina24
autor
22. jan 2018

@veronikaova ja neviem,ci mam poruchy imunity, nikto mi to zatial nepovedal,ale imunolog mi automaticky nasadi ribomunyl, ako aj teraz, a neriesi,ci mam,ci nie....uzivala som iba ATB- ale tolke razy,ze to uz ani neviem spocitat- zinaty dvakrat, sumamed dvakrat, doxycyklin dvakrat po sebe vsetko, cely rok 2017 atb a vyhubenie mykoplaziem, teraz berem cirpinol..a nejde to klesat, stale mam IGM pozitivne 1,1....ostatne triedy su uz oKA,ale IGM nechce spadnut.

veronikaova
22. jan 2018

@marina24 Nestretavas sa s niekym, kto ma podobne priznaky...pokasliava, ma nonstop nadchu a podobne? Skusala si uzivat napr betaglukany, enzymy..atd??

marusia12
22. jan 2018

@marina24 je to vysoko infekčne? U nás doma to tiež nikdo nedostal a dieťa len kašlalo, bralo ATB a chodilo aj do školy. Lekárka nehovorila, že má byť doma. Vraj ak nemá teplotu, len slabo kašle, v pohode do školy... takže waaw, mal byť doma.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre