Ako ste riešili bolesť zubu keďže vám ho nemôžu vytrhnúť ?
Som v 9tt
Nerozumiem otazke...co brani liecbe u zubara?
mám v tom zube kaz a bol zápal. Tak sa liečil, a mal sa vytrhnúť lenže som sa bála a potom som zistila že som tehotná, tak som už nešla 😏 a teraz vlastne ma začal znova bolieť som 9tt
A prečo by sa nemohol vytrhnúť? Vieš že hnily zub a stres tela z bolesti škodí babu viac?
A co ma spolocne trhanie zubu s tehotenstvom????
Pre boha ked ma boli zub idem zubarovi a on rozhodne s dalsim postupom…
A presne ako pise
@lucia147852
Preco by ho nemohli vytrhnut? Asi sa tomu nevyhnes. Ak nechces byt cele tehotenstvo na antibiotikach.
Tehotenstvo nie je kontraindikacia u zubára. Daj si paralen a volaj o urgentny termin.
Choď k zubárovi, normálne ti ho vytrhne ak keď si tehotná.
chystáš sa rodiť a zubára sa bojíš? Žiadne babské rady nečakaj a rieš si zub u zubára
Na začiatku tehotenstva treba práveže ísť ku zubárovi, nech opraví, čo treba a potom počas tehotenstva máš nárok ešte raz na preventívku.
Volala som tak zajtra sa na to pozrie. A myslíte že môže trhať ? Neublíži injekcia babu ?
Jasne, ze moze aj trhat, babu skor ublizi nelieceny zapal, ak by si to nechala tak.
@danielinda fuu vôbec. Straaaašne sa bojím ale už nevládzem hrozne to boli
injekcia je lokalna, nikdy nestrpnu ani cele pery z nej, iba miesto v okoli vpichu, takze sa neboj, babatku sa nic nestane
Budem teraz trochu zla, mozno je to pms, ale...mas internet a mas problem. Tak ako vies napisat otazku na mk, tak vies zadat aj otazku do google a hned v prvom odkaze ti vyhodi objektivne informacie. Bojis sa injekcie, tak si este precitaj co spôsobuje kortizol v tele a co to aj o zapaloch nervov. Za mňa je bolesť zubov horšia ako pôrod.
Normalne chodim cele tehotenstvo k zubarke a opravuje mi kazy. Vie, ze bez anestezie ja ani usta neotvorim, takze zakazdym si nechavam aj pichnut. Zatial je vsetko v poriadku.
mne takisto uz dvakrat vrtali pocas tohto tehotenstva, oba s injekciou. A radsej si daj teraz zuby do poriadku ako potom s novorodencom riesit.
K zubarovi ihned
Aj v tehotenstve sa normalne zuby osetruju a zvlast ak ide o akutny pripad a bolest. Aj lokalna anesteza sa dava. Jedine co, tak nerobia rontgen.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zatiaľ som si nedala ani Paralen.