Ako správne vkladať vaginálne tablety počas tehotenstva?

martina374
9. okt 2014

ahojte, chcem sa spýtať určite už niektorá z vás mala mykózu alebo nejaké ine ochorenie v pošve a predpísali vám vaginál.tablety. Som v 38.týždni tehotenstva a chcem sa spýtať ako viem že som tú tabletu zaviedla dosť hlboko a hlavne správne? Bojím sa aby som tým zavádzaním dnu nič nenarušila. Prejavia sa nejaké príznaky že som to zaviedla zle? napr. bolesť keď si ľahnem alebo štípanie alebo niečo iné? Neovplyvní to pôrod? teda či ho nevyvolá a ja sa začnem otvárať?

mackova11
9. okt 2014

nemalo by, však doktor ti isto predpísal také aké môžeš používať aj počas tehotenstva, a asi len jedným smerom ich vieš vopchať :D neobávaj sa 🙂

muchacc
9. okt 2014

Ja som brala v 3-mesiaci lebo som dostala tehotenskú pleseň s prílišnej hygieny ☹ jedna múderkiňa mi poradila že sa mám sprchovať 6-krát denne a budem mať ľahký pôrod a nakoniec len chorotu 😢 len tak ako ti povedali lekár urob 😉

seahorse27
9. okt 2014

@martina374 Praveze by sa mali zavadzat co najhlbsie. V 38 tt. by si sa uz aj mohla zacat otvarat, nie? 🙂 Ale vaginalne tablety to urcite neovplyvnia.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre