Ako spoznám tvrdnutie brucha?

4. nov 2023

zienky ako spoznam tvrdnutie brucha ? a ako budem vediez ze je to zle ?popripade utekat na pohotovost ? pred pol hodinou som mala na dotyk tak tvrde hlavne od pupka hore .. som v 30 tt terza ked si ho chytim uz je makke aj hore 🙈

stanulienkat
4. nov 2023

Nemusíš utekať na pohotovosť. Len si od sleduj koľko krát za deň a na ako dlho ti tvrdne a treba to potom ohlásiť svojmu gynekológovi. Základ je nechytať a nehladkat si brucho. Kúp si magnézium a užívaj dva-trikrát denne.

anavixy
4. nov 2023

tvrdnutie brucha je normalne pritomne pocas celeho tehotenstva, zalezi na tom ako casto tvrdne ( cca 10x denne je norma) a ci sa skracuje krcok, ci je tvrdnutie pravidelne, ci tvrdne cele brucho, ci je ti len po namahe alebo aj v klude, pricom v tretom trimestri sa aj pocetnost tvrdnuti aj krcok menia prirodzene a zariven dieta je vacsie a teda aj vacsina jeho pohybov je citelna ako tvrdnutie brucha-dieta sa vypuci smerom von..

autor
4. nov 2023

@anavixy je tvrde to brucho aj v lahu? lebo ked lezim ho nemam tvrde a ked sa postavim tak hej 🙈prepacte prvorodicka

anavixy
4. nov 2023

Ano bolo by aj v lahu, resp. mohe tvrdnut ak v lahu.. ked je v stoji tvrde stale tak to skor bude “normalna tvrdost” 😀 nenarastlo teraz nejak viac? To tvrdnutie pride a odide, nie je to ze vkuse hodinu mam tvrde brucho, to su vlastne kontrakcie maternice, akurat slabe (beh bolesti) alebo potom to vypucanie babatka

autor
4. nov 2023

@anavixy ďakujem krasne 🍀🙏🏻takze to nebude ono kedze ked lezim mam ho makke

anavixy
4. nov 2023

Jedine ak by to bolo tak, ze po postaveni stvrdne a potom o par sekund je zasa makke (stale v stoji, v pohybe.. ), pokial je tvrde stale okrem lezania, tak to nebude tvrdnutie 🙂 ale teda aj keby to bolo tvrdnutie, nie je na tom nic zle parkrat za den 🍀

ankare
4. nov 2023

Dieťatko sa zvykne aj vypucat, vtedy cítiš tlaky.
Tvrdnutie je celé stvrdnutie brucha.

autor
4. nov 2023

@anavixy 🙏🏻🫶🏻dakujem

autor
4. nov 2023

@ankare ❤️🙏🏻dakujem

zuza265
4. nov 2023

U mna to tvrdnutie vyzeralo tak, ze bolo ako kamen. Ako keby je brucho jeden sval, ktory napnes. Je to mega citelne a jednoducho to sa neda prehliadnut. Tam si si proste ista…

autor
4. nov 2023

@zuza265 super dakujem dufam ze ma to bude este obchadzat 😂

marianarem
4. nov 2023

Je to presne tak, se vyslovene cele stvrdne. Ale nemusi to byt ziadna zavada, mne niekedy tvrdlo aj 50x za den a nebol z toho ziadny problem.

autor
4. nov 2023

@marianarem ďakujem 🙏🏻len to ze mne sa aj skracuje krcok tak sa bojim este viac ...

marianarem
4. nov 2023

Tusim aj mne sa trochu skracoval, ale nenastal proste ziadny problem. Maly isiel planovanou sekciou tyzden pred terminom a nebol vtedy este ani naznak, ze by chcel ist von sam od seba. To tvrdnutie som mala cca od toho.28-30tt a naozaj kazdy den, ku koncu by som povedala ze tych 20x za den bolo minimum a tych 50x mozno ani nebolo maximum, uz som to potom ani neratala. Tvrdlo mi uz fakt hocikedy, aj pocas spanku. Gynekologovi som to spominala, nejako sa nad tym nepozastavoval. Horcik som brala, ale aj tak toho bolo tolko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre