Ahojte ,mam otázku som prvý krát tehotná 7tyzdni a robim v herni kde je to dosť náročne na koľko musim byt 12hod. Vo vysokých topánkach a v krátkych šatách ,včera v práci som trochu krvacala tak som po práci isla na pohotovosť kde mi lekár odporučil ist na PN ,tak som isla k svojej gynekologičke lenže ta ma dovolenku tak som isla k náhradnej ktorá mi povedala ze ona mi nemôže vystaviť PN tak ma zas poslali k obvodnej ktorá mi zas oznámila ze vystavenie PN na tehotenstvo mi musi dať gynekologička ,ako mam postupovať ? Kedže moja veduca pomne hodinu vrieskala do telefónu ze si vymýšľam a podobne a ze je jej mam doniesť papier ze som na rizikovom ,som dosť v strese a neviem sa ukľudniť lebo mam strach aby mi nedali výpoveď .budem vďačná za každé odpovede
Podla mna prejdi rychlo k inemu gynekologovi a povedz mu aky mas problem.ze to tehotenstvo chces zachranit a potrebujes pn.slub mu ze potom donesies kartu.v takom prostredi sa teraz robit neda.
Zalezi s akou diagnozou ti vystavi PN. Ak je to diagnoza tykajuca sa tehotenstva,v tomto pripade riziko vyplyvajuce z dalsej prace pocas tehotenstva ,tak jednoznacne gynekolog. Ak by bola PN koli napriklad chrbtici,nejakej chorobe,chripke atd potom obvodak. V tvojom pripade jednoznacne mal dat PN gynekolog.U nas si brali sestricky v nemocnici PN hned ako zistili ze su tehotne,pretoze dvihaju pacientov pri toalete. Ja nie som sestricka,ale robim na infekcnom pracovisku a gynekolog mi od zaciatku navrhoval PN.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak PN ti musí vystaviť gynekolog alebo obvodák.to je jedno ktorý.jednoducho musí pokial to stav vyžaduje.ja som bola PN cele tehu a mne vystavila PN obvoďačka na základe potvrdenia od gynekologa.moj gynekolog povedal ze on by aj mohol ale on je na papierovačky lenivý a jemu sa to nechce vypisovať a keďže mam obvoďacku na tej istej chodbe ako gynekologa tak som to mala jedným razom.doniesla som jej potvrdenie ze si moje tehu vyžaduje PN a ona mi ho vystavila bez problémov.