Ako sa zbaviť vši v tehotenstve?

denka259
1. jan 2021

Ahojte maminky, neterka priniesla zo škôlky vši, dćerka sa bola s manželom u nich hrať ešte pred Vianocami. 28.12. prišla ku nám svokra, že majú vši. V lekarni som kúpila Paranit, ešte v ten deň si manžel a dcérka nasprejovali a umyly vlasy, viac menej preventívne. Dnes som dcérke pri cesaní vláskov našla vši. S manželom si idu opäť umyt vlasy a skúsiť povycesavat. Chcela by som sa ale opýtať, či nemáte skúsenosti s nejakym účinným šamponom, ktorý môže byt použitý v tehotenstve. Počula som o pridaní čajovníkového oleja do šampóna, prípadne urobiť si zábal na vlasy z olivového oleja (zevraj by to malo vši zadusiť).

Ďakujem za akékoľvek rady.

marcellka32
1. jan 2021

Paranit má sprej a za tým ide šampón...sprej pozabija vsi aj hnidy a šampón vymyje, potom treba umyté mokré vlasy tým hustým hrebeňom vycesavat (zakaždým ťahom utri do servítky), vyťahovať hnidy, ja som sa natrápila, dcerka mala vlasy po pás dlhé a husté, v lekárni poradili týždeň 7 dní každý deň sprej na hodinu, šampón a vycesavat, cajovnikovy olej pár kvapiek daj si do samponu, môžu aj tehotné

cecilia29
1. jan 2021

používala som paranit

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
1. jan 2021

@sandra151 presne, zabudla som že som jej vlasy vždy aj zehlila denne, všetko vyprať a žehliť, nám zabralo to z lekárne ale ako hovorím už to nechcem zažiť, chalana dáš ostrihať a hotovo, ale baba má dlhé husté vlasy, už som mala z toho vycesavania nočnú moru 🙂

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
1. jan 2021

@sandra151 ja som bola zúfalá až som plakala, akože za 2 dni všetko pokapalo ale tie hnidy vycesavat nechtom po jedinom vlase sťahovať dolu, nám sa to dobré robilo keď som jej umyla vlasy a také mokré sťahovala tým hustým hrebeňom

denka259
autor
1. jan 2021

@cecilia29 a bolo to v tehotenstve? Dcérku som ním akurát poriadne nasprejovala, nechám to pôsobiť radšej hodinu. Manžel sa striha dohola, tiež ho nasprejujem a potom sa skúsim tiež poriešiť, pri hustých vlasoch po zadok to bude boj 😞

simsalabim
1. jan 2021

@denka259 hedrin urcite neskodi - olejovy zapal vsi udusi. Treba opakovat po par dnoch, aby sa vyluahnute nymfy opat udusili. A potom este raz zopakovat, spolu 3 aplikacie à7 dni. Chemickym samponom by som sa v tehotenstve vyhla.

ivsa355
1. jan 2021

Ahoj, ja sama som mala na zakladnej vsi veľmi dlho, používali sme rôzne pripravky a nie a nie sa ich zbaviť, nakoniec pomohlo to, že mi vlasy pravidelne a veľmi dlho prečesavali tym tenkym hrebenom, určeným na vši, teta mi dokonca hnidy vyberala z vlasov aj ručne..

meluzinaaa
23. feb 2021

Octovy zábal,front line spray -ten neumyvat aspoň 2 dní, orechový odvar z listov.to jedine u nás zabralo po dlhom trápení.ten odvar je z listov.navarim si ho do zásoby.žive zabije,hnidy vysuší a odpudzuje.netreba iné repelenty.aj psom do búdy dajte orechový list a nebudú mať hmyz.kniha Mária Trebenova -to mám z tade.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre