Ako sa zbaviť spreju do nosa v tehotenstve?

9. okt 2023

Poraďte prosím účinnú náhradu, neviem bez spreju Olynth vôbec fungovať, neviem dýchať, chytá má panika. Nedokážem len tak vydržať. Som len v 1.trimestri a celý čas ich používam....
Vyskúšala som snáď už všetky povolené spreje aj morské vody ale efekt je nulový, priam až opačný a ešte mi to nos viac upcha.
Ďakujem

simca06022011
9. okt 2023

vies ze kvapky do nosa sa mozu pouzivat cca 7dni? jasne ze ti morska voda nefunguje, lebo si zavisla na kvapkach do nosa. Porad sa s lekarom.

mk1111111111
9. okt 2023

Bud sa zatnes a vydrzis a prestanes pouzivat a sliznica sa stiahne, alebo smer lekar, ak nevydrzis, a sliznica sa nestiahne. Skus este vincentku sprej, ale po mojich skusenostiach, ani ta uz nepomoze

diewcatqoo
9. okt 2023

Najprv prestan striekat do jednej dierky, aby sa zregenerovala. Ked uz budes moct cez nu dychat bez pouzitia spreja (trva to par dni), potom prestan striekat aj do druhej dierky. Ci to pomoze, zavisi od toho, ako dlho si bola zavisla na sprejoch a ako velmi mas poskodenu sliznicu.

domka222
9. okt 2023

Si už závislá a predpokladám, že sliznicu už máš takú doničenú, že s tým ti pomôže len lekár. V tehotenstve môžeš aj sprej do nosa,ale nie dlhodobo a každý deň ako to robíš ty.

masandra
9. okt 2023

My máme doma detský inhalator Omron, všetkým nám pomáha aj na upchatý nos🙂

zuzu1304
9. okt 2023

Ja som bola na tom podobne, ale kvôli bábätku som sa jednoducho zatla, pár dní som vôbec nevedela dychat nosom, bolo to pre mňa hrozne ale po tých pár dňoch to samé preslo a mojej závislosti som sa jednoducho zbavila. Je to ako keď žena fajčí a keď zistí že je tehotná tak prestane kvôli bábätku. Pre každého je ťažké zbavit sa svojej závislosti. Držím palce!!!

autor
9. okt 2023

Ďakujem všetkým za odpovede. To že som závislá samozrejme viem, nie je to pre mňa nič nové, je ťažko sa toho zbaviť.
Nestihla som svoj problém vyriešiť pred nečakaným tehotenstvom.

himedzi
9. okt 2023

Ja som závislá 20 rokov, nepomohol ani lekár. Teraz to riešim tak, ze nevyhadzujem starú fľaštičku, ale z novej odlejem polovicu do starej fľaštičky a doplnim vodou s morskou soľou. Postupne takto znizuj dávky kvapiek a pridavaj viac slanej vody. Sliznica si zvykne. A tu menšiu koncentráciu si nevsimnes, sol krasne uvoľní nos.

amonet
9. okt 2023

ono, ja som musela kvapky do nosa pouzivat cele tehu inak som nedokazala dychat. jak to zacalo tak to porodom aj odislo a nepotrebovala som ich vobec. jednoducho tehotenske hormony mi to sposobovali a nemala som na vyber. tie detske 0,05 som pouuzivala

autor
9. okt 2023

@himedzi to je super nápad! Ďakujem.. mne tiež nepomohol ani lekár..

autor
9. okt 2023

@amonet od samého začiatku aj 1.trimester?

amonet
9. okt 2023

jo, mne najprv prestala chutit kava a potom sa mi upchal nos. a skoncilo to az porodom

ndrag
9. okt 2023

Ja mam tiez tendenciu byt zavisla od Olynthu, ale mam aj silnu volu, tak sa mi to nevymklo z pod kontroly zatial... Hned ako mi zacne nadcha na to myslim. Pomaha mi postupne znizovat davku ked uz viem, ze nos je suchy az sa dostanem len na 1x vecer pred spanim. Potom dalsi vecer menej streknem. Psychycky sa priprav dopredu na prebdete 1-2-3 noci so zastretym dychanim po niecom takom, potom uz bude dobre a si free.

kykymora
9. okt 2023

mám tiež stále upchatý nos, olynth mentol mi vždy pomôže. vyskúšaj aromalampu. stačí ti čajová sviečka, eukalyptová silica 100% prírodná, voda a zápalky. 2-3 kvapky do vody, zapáliť sviečku a efekt sa dostaví a pomôže ti to prečkať čas, kým si odvykneš od kvapiek.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
9. okt 2023

Prestaň ich používať, o pár dní sa to zrovná, sliznica odpuchne a bude dobre. Len treba tých pár dní vydržať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre