Ahojte, som na začiatku 4. mesiaca a trápim sa s hroznými depresiami. Nemám na nič náladu ani energiu, som smutná a moje dni sú premárnené ničnerobením. Najhoršie je, že sa k ničomu nedokážem prinútiť. S depresiou sa trápim už pekných pár rokov, no teraz je to horšie, keďže som musela kvôli bábätku prestať užívať lieky. Máte s tým nejaké skúsenosti? Vedeli by ste mi niečo poradiť?
@cpetra neponúkla Cipralex? skús si kúpiť v lekárni Persen, ale neviem či ti pomôže vyzerá to že ty máš skôr stredne ťažkú depr. Určite za lekárom ....
To mi je ľúto, toto je obdobie, z ktorého "by si sa mala" tešiť. Určite za lekárom a riešiť to (ak lekár nerieši, nájsť iného), isto sa dohodnúť aj na postupe po pôrode, lebo vtedy príde hormonálna búrka a treba byť pripravená na všetko, keď už máš túto diagnózu aj teraz (potom to môže byť ešte omnoho horšie). Tento rok som tak prišla o kamarátku, jej synček o mamu. Nechcem preháňať, ale nič nezanedbaj, prosím. Držím ti palce.
ja si myslim, ze by mali byt aj lieky, ktore mozes brat pocas tehotenstva. mozem sa spytat ci mas v partnerovi oporu? mozes sa mu zverit so svojimi pocitami?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Preco si prestala uzivat lieky, ved su aj take, ktore sa mozu brat? Ci aj z tych mas strach? Je totiz na povazenie, co je horsie v tvojom pripade, ci nebrat lieky a byt v tomto hroznom stave, alebo brat a prezit tieto chvile uplne inak, plnohodnotnejsie... Skus sa opytat aj v teme: depresia, ako sa jej najrychlejsie zbavit.