Ako sa rýchlo dostanem z chrípky či angíny v tehtotenstve bez antibiotík???
nie bola som u doktorky , a doktorka mi nechce dať antibiotiká,že to am skúsiť vyležať. Mám len pamycon do nosa a florsalmin na hrdlo. už sa trápim 4 deň a nič mi nepomáha
keď máš angínu a chceš sa vyhnúť antb v tabletkách, tak sa dá voľne v lekárni kúpiť lokálna antb liečba Bioparox - podáva sa v earosóle do hrdla a do nosa. Keďže je to len lokálne, tak sa nedostáva do krvného obehu a neuškodí bábu. Keď máš teplotu, tak odporúčam Paralen čapíky, tiež sa nedostane do krvi a neovplyvní bábo. A hlavne kľud na lôžku, veľa tekutín a žiadne namáhavé práce a behanie po vonku, aby sa organizmus mohol sústrediť na liečbu. 🙂
@majkabr pokial ta chytila chripka ta atb by ti aj tak nepomohli je to virus a tak len vela tekutin, lezat a zrazat teplotu paracetamolom pokial je to angina a urobila ti ster a je to bakterialne tak by ti mohla predpisat nejake atb co mozu aj tehotne ak je to virus tak zase len paracetamol vela tekutin klud a trpezlivost
A v kolkatom si tyzdni? Lebo ja som 20. tyzden a mne lekarka dala ATB amoksiklav a teraz trpnem ci viac neuskodia babu ako mne pomozu... Som z toho na nervy :(
@mijakubcikova22 som v 28 tt a nechcela mi dať doktorka antibiotiká že mám skúsiť bez nich sa poliečiť. Ale je to trápenie a riadne lebo je to dlhý proces tak to bez liekov
@majkabr ak je tam zapal tak bez liekov ti to neprejde. Ja som mala tiez taku dr, ze atb ani za nic, lebo som tehotna, povedala som ze chcem bioparox, dala recept a mala som a konecne to preslo. Ked mam nadchu, chripku, ok, ziadne atb. To som neuzivala uz par rokov. Ale ked mi 2-3 dni neprechadza bolest mandli aj napriek cajom, florsalminu, soli, vitC, tak si idem po bioparox. Uz sa mi to stalo dva krat, ze taka ta klasicka samoliecba nezabrala raz tehotna, raz dojciaca.
@majkabr , lenze pamycon posobi len v nose, na hrdlo nema absolutne ziadny ucinok. Skus este ten Bioparox, ten mozes aj tehotna. A ak sa to nezlepsi a je to bakterialny zapal, tak Ti dr. mozes napisat penicilin, pokial nie si alergicka, tak ho mozes uplne bez problemov aj v tehu. Je to mensie nebezpecenstvo, ako neliecit zapal.
@mijakubcikova22 , amoksiklav sa v tehu uzivat moze, urcite babu nijako neublizi. Nelieceny zapal je vacsie riziko, tak nestresuj a skoro sa uzdrav. A hlavne, atb dobrat, nie ze uz je mi lepsie, tak uz nemusim 😉
Chripka je virus, antibiotika zaberaju len na bakteria. Pri virusovych ochoreniach je liecba symptomaticka. Kedze si tehotna, symptomy treba liecit prirodne, nie s theraflu atd, cize cibulovy caj, popripade cibulove obklady, citrusy, jest/pit platky natenko nakrajaneho cesnaku, aromaterapia, silice, kupele a naparovanie.
ahoj no ja by som ti mohla poradiť tekuté kolostrum a vitaminový komplex vitaactiv, oba su vhodne aj v tehotenstve a zaberaju rýchlo. Pred pár dnami som mala skúsenosť že pani s laryngitídou uplne bez hlasu brala kolostrum k tomu sprej do hrdla na podklade aloe a dostala sa z toho v priebehu troch dni bez akejkolvek inej liečby. ak máš v okolí predajcu LR skús kontaktovať. Myslím že by si sa z toho týmto spôsobom mohla dostať naozaj rýchlo a hlavne bezpečne čo sa týka tvojho bábätka. držím palce... 🙂
na chripku stacia lieky od teploty, vela pit, lezat, je aj homeo oscillococcinum a na anginu napr. bioparox, mne zaberali aj homeopatika (homeogene9 alebo aj homeovox)
@majkabr ak ti doktorka nedala ant., tak zrejme preto, lebo máš vírusové ochorenie a to sa nelieči antibiotikami, pretože ak by si mala niečo bakteriálne, existujú antibiotiká aj pre tehotné.
Môžeš si skúsiť kúpiť aj homeopatiká..Ale na hrdlo je výborný tantum verde cukríky, kloktať repík a ležať. Samozrejme vit.C
z chripky ta antibiotika nedostanu. Iba vylezat alebo skus homeopatika.
@onlika no ja som bola nakoniec v nemocnici... ale uz je to za nami, atb uzivam a samozrejme douzivam a bude dobre. Dufam ze aj Tebe je uz lepsie...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@majkabr a tieto dve choroby si si diagnostikovala sama? lebo ani jedno z toho nie je niečo, čo by sa malo liečiť len tak doma... je rozdiel byť prechladnutá alebo mať chrípku a ešte aj s angínou naraz...
chrípka je vírusové infekčné ochorenie, angína môže poškodiť aj kĺby alebo srdce, ani jedno by som (v tehotenstve obzvlášť) nepodceňovala a išla k dr.
na prechladnutie veľa tekutín, vitamínov, do hrdla tantum verde sprej (over si v lekárni, či je vhodný aj pre tehotné) alebo bioparox... a najlepšie domáce liečivá sú cibuľa, cesnak, čili, med...