ahojte, cítili ste niečo ako predzvesť otvárajúceho alebo skráteného krčku? nejaký výtok, bolesti v podbrušku?
tvrdnutie bruška a bolesti chrbta, už v 26. týždni, našťastie vďaka kľudovému režimu a vysokým dávkam magnézia som to dotiahla až do 41. týždňa
@natalieperez to nepocítiš... tvrdnutie bruška je len predzvesťou, ale nemusí tomu tak byť. Pri malom som prenášala takmer 10dní, v deň pôrodu som bola otvorená na 2cm - žiadny poslíčkovia, vôbec som nič necítila, teraz mi od 26tt tvrdlo často počas dňa bruško a v poradni mi lekár povedal, že sa mi skracuje krčok - tak užívam magnézko a dodržujem kľudový režim. Inak mimo tému - tiež som mala termín 21. 5. ale 2012 🙂
mňa vtedy pichalo zo spodu
Nic necitit....to zisti len lekar. To ze tvrdne brucho...to nie je krckom. To su stahy...teda kontrakcie. Ja som mala skrateny krcok na 2,5 cm uz v 26. tyzdni a vydrzali sme do 35. .....ale v nemocnici. Kontrakcie mi zisitili na pristroji.....to citit ale je. Kratky krcok citit nie je.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To nie je citit. Ale ked casto tvrdne brucho, moze k tomu dochadzat, ale ani to nie je pravidlo. To moze zistit len gynekolog pohmatom.