Ahojte baby chcem sa spýtať keď žena čaká dvojičky napríklad a neskôr povie doktor napríklad v takom 6 mesiaci, ze jedno bude možno choré dasa umožniť nejak si dat to jedno zobrať, niečo také ako to jedno dat preč ešte v bruchu nechcem to škaredo povedať
Možno choré? Na ukončenie tehotenstva sa nepristupuje len kvôli možno. Dupľom pri dvojičkách kedy by sa veľmi ľahko dalo zabiť aj to zdravé.
Da sa to, ale je to riziko, ze zabijes aj to zdrave. Ale viem, ze sa to robi v krajnom pripade. Potvrdit postihnutie musia lekari. Toto je take, ked uz je to fakt velmi zle ako moznost
Radsej rozmyslaj nad niecim krajsim 😉
V 6.m da neda zobrat ani ked cakas jedno.. da sa len porodit a nie, taka moznost, ze porodis len jedno veru nie je. Redukcia plodov je mozna na specializovanych pracoviskach za urcitych podmienok, ale nie v takomto stadiu tehotnestva.
Citala som ze jedno z dvojiciek malo Downov syndrom a druhe bolo zdrave, tak pichli tomu Downovi injekciu na zastavenie srdca. Plod sa "zapuzdril" a v 39. tyzdni zena porodila dieta a asi 300g zapuzdreny plod. Stava sa ze jedno z dvojciat zomrie bezne. A tiez to riesim momentalne, ze co ked, lebo cakam dvojicky.
@llull Áno to je prípad ze injekcia na zastavenie srdiečka, lebo hrozilo ze asi bude choré
A u vas uz maju podozrenie?
@kacena4 neodsudzujme, nevieme čo dr diagnostikovali a hádam by autorka nepremýšľala nad takým, ak by to bolo niečo menej závažné a liečiteľné.. myslím si, že má dosť toho žena sama so svojou psychikou a výčitky od cudzích ľudí nepotrebuje... a porovnávať zrejme vývojovú či genetickú vadu s chrípkou, tak toto je ozaj neporovnateľné...
@autorka, síce neviem poradiť, ale držím palce, aby bolo všetko v poriadku s oboma detičkami a prajem veľa síl
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ale povedala si to skaredo ☹ t.j. pytas sa ci sa da zabit dieta v 6m tehotenstva len preto ze MOZNO bude chore??!! 😢 ja mam dceru teraz choru. ma chripku a kedze som tazky pluciar mam rozmyslat nad tym.... 😢😔
asi nechapem tejto novej - modernej dobe
ale z medicinskeho hladiska je to asi nemozne, nakolko by sa ohrozil zivot aj toho relativne zdraveho jedinca. najma ak su jednovajecne je to nemozne