Ako prežiť pobyt v nemocnici a nezblázniť sa?

tranquillo
26. máj 2017

Ahojte kočky, mám 33 rokov, som druhýkrát tehotná a od začiatku tehotenstva sa na mňa lepí jeden problém za druhým. Najprv to bolo krvácanie, 2 týždňový pobyt v nemocnici, potom ležanie doma, potom som sa z toho vylízala, na ďalšej prehliadke u doktora zas nižšie placenta, zas šetrenie a oddychovanie, placenta sa posunula. Na morfo ultrazvuku v 21 tt mi zas doktor povedal že sa začínam otvárať a mám urgentne navštíviť svojho doktora, ktorý ale neordinoval, tak som išla do nemocnice a rovno si ma tu nechali. Otváranie nevideli, ale vraj mám mäkší krčok ako by mal byť, robili ster, našli infekciu, tak ma preliečujú a uvidí sa, čo so mnou spravia ďalej. Som tu 2 týždne a pomaly ale isto začínam klesať na duchu, sledujem sa a z každého pichnutia som už na nervy. Strašne mi chýba dcérka, aj keď ma chodí navštevovať, ale viete si to predstaviť.... po každej návšteve plačem, ona je tiež chvíľu smutná, ale zvláda to statočne, telefonujeme spolu viackrát denne a väčšinou je veselá.... Baby sú tu aj 6, 7 a viac týždňov. Za tých 14 dní som prečítala 11 kníh, ale posledné dni to už so mnou začína byť zlé.... Chcem sa spýtať hlavne tých, čo také niečo majú za sebou, teda dlhšiu hospitalizáciu a doma malé dieťa, ako ste to prežili? Ja viem, že som tu vo svojom vlastnom záujme a v záujme malého, rátam každý deň čo prežijem a dúfam že vydržím čo najdlhšie, ale pripadá mi to celé nekonečné.

lianka123
26. máj 2017

@tranquillo ahoj. Tiez ma hospitalizovali a chceli si ma nechat dlho v nemocnici. Mala som naordinovane lezat mesiace. Podpisala som reverz a pracovala do 39tt. Maly je zdravy. Nechcem nahovarat. Je to tvoje rozhodnutie. Ak veci maju byt dobre, budu.

marianeta
26. máj 2017

uplne ta chapem..ja som stravila po prvom porode 10dni v porodnici plus tyzden pred porodom ma uz hospitalizovali na rizikovom cize spolu 17 dni a teda bola som psychicky na uplnom dne a to som ani dieta doma nemala... predsa len je to cudzie prostredie..doma je doma...Musis sa premoct a povedat si ze je to pre dobro babatka aby prislo na svet vtedy kedy ma a nie skor a hlavne zdrave...
Cas tam plinie strasne pomaly lebo nemas co robit.. doma si v jednom kole a nemas sa kedy nudit.... zvladnes to neboj..

hopeja
26. máj 2017

Ja som to tiež veľmi zle znášala, bola som v nemocnici 2 týždne do pôrodu a ešte 5 dní po ňom, teraz s odstupom času trochu ľutujem, že som nebola silnejšia, niektore zdravotne problemy som si možno sama zapricinila....ja viem, máš to o to horsie,že doma máš dieťatko, ja som nemala, len som bola dosť naviazaná na manžela a mala strach o bábätko....neboj, zvládneš to, musíš, keď budeš mať potom, rychlo na to všetko zle zabudneš, držím paste

nuni11
26. máj 2017

Ja som bola v nemocnici tyzden pred porodom a potom este 4 po nom a uz vtedy som toho mala plne zuby takze si ani nechcem predstavit ake musi byt toto tazke. Ale musis to brat tak ako si vravela, ze si tam preto aby ste ty aj babatko boli v poriadku a za to to stoji 🙂 Si tam preto aby si si potom mohla doniest domov male stasticko, niektori tam lezia aj dlhsie a z horsich dovodov takze hlavku hore a budem drzat palce 🙂

emilia25
26. máj 2017

Ja som mesiac pred porodom bola tiez hospitalizovana v piatok som sla na pohotovost mala bola v poriadku nastastie tak som vtedy odmietla no v sobotu som uz bola naspet.brucho tvrdlo oblicky mega boleli horucky spala som mozno hodinu no ked som uz aj vracala tak spet do nemocnice.zapal oblicky nastastie ma uz v utorok pustili a som si povedala ze pridem az na porod a tak aj bolo za 2hodky bola mala na svete.

jana_eyre
26. máj 2017

Uplne ta chapem.. Pri prvom som bola v porodnici 10dni, lebo maly chudol a mal silnu zltacku.. S druhou som bola hospitalizovana kvoli prenasaniu a spolu s jej zltackou to vychadzalo na8 dni v nemocke.. A pri tretom som bola hospitalizovana dva tyzdne pred porodom kvoli preeklampsii a potom nastastie zltacku mal slabu, tak uz len 4dni po porode..

Znasala som to tazko, najma ten posledny krat, lebo prave v tom obdobi mal muz nieco velmi dolezite v praci, svokor mal dvojity baypass a tak svokra chodila kazdy den za nim hoci bol v umelom spanku.. Pre nas to znamenalo, ze sme nemali kam dat deti, tak sa moja rodina nejako kazdy den liepala, kedze maju vsetci surodenci deti a pracu.. Jednoducho som z toho vsetkeho bola v strese kam a ako deti pojdu a ako to zvladne najma mladsia..

Neznasala som na tom vsetkom najma nedostatok sukromia, nemohla som sa ani riadne vyrevat, co mi pomahalo najlepsie, ale zas to kazdy chapal ako prilezitost povzbudit ma slovami ako to ma kopu zien tazsie, co mi bolo samozrejme jasne, to ale neznamena ze som sa nemohla trapit nad vlastnymi problemami..

Neviem veru poradit ako to prezit.. Asi co najcastejsie chodit do sprchy, popustit emocie, poplakat si, nadychat sa a potom vela spat a najst nove tituly kniziek co ta budu bavit.. Ak ta to potesi, ja knihomol, co som neviem kolko knih v nemocke precitala som odvtedy neprecitala asi ani jendnu jedinu.. 😂 takze pozitivum nemocnice je citanie na rok dopredu, lebo potom aspon rok sa ku knihe dostanes tazko.. 😁 drzim palce aby ti to rychlo a uspesne prebehlo..

najk
26. máj 2017

Ahoj, ja som v nemocnici stravila 8 tyzdnov. Z toho 6 pred porodom a 2 po porode. Tiez mi tam bolo hrozne, ale keby som to nepretrpela a odisla by som napriklad domov na reverz, tak by moj syn asi dnes nezil. Zacala sa mi odlucovat placenta a v priebehu par minut bol vonku akutnym cisarskym. Keby som bola doma a musela cakat zachranku, pripadne utekat do nemocnice, mozno by uz nedychal. Takze jednoznacne to treba len pretrpiet.. Po tych vaznych problemoch, ktore som mala pri prvom tehotenstve, sa velmi bojim pripadneho druheho. Psychicky sa pripravujem na to, ze mozno zasa stravim cele tyzdne v nemocnici ak sa zopakuje moja diagnoza preeklampsia a hellp syndrom. Ale do toho by som s kludom isla, keby som vedela, ze to dobre dopadne. Takze hospitalizacia naozaj nie je to najhorsie. To sa da vydrzat. Hlavne aby sa na konci narodilo zdrave mimino 🙂 Drz sa 🙂

tncka
26. máj 2017

@tranquillo ja som bola v nemocke 8tyzdnov,doma 1a pol rocne dieta. Musis to prijat tak ako to je. Si tam,lebo tam chces byt. Chces aby si bola fit a tvoje dieta aby sa narodilo a bolo zdrave. Pozeraj sa na to z tej lepsej stranky,si pod dohladom,oddychuj. Viem ze v cudzom prostredi ti je smutno. Pocuvaj hudbu,nech ti donesu sluchatka,casopisy,hackovanie,co ja viem,hocico...zamestnaj svoju mysel aby si bola pokojna a oddychovala. Vystresovana a smutna nikomu nepomozes. Drzim palce

johanka_de_arko
26. máj 2017

Ahoj, bola som 3x tehu a s kazdym babom som lezala 2x po 2 tyzdne. Bolo to dlho, ale pri prvom tehu som stretla na izbe spolubyvajucu,ktora uz ani neriesila ako dlho tam je. Bola tam vlastne nastahovana a psychicky upadala. Podla karty tam bola uz 2 a pol mesiaca, ona sama mi nevedela povedat. Mala zle prietoky. Snazili sme sa rozne zabavit a nemysliet na to i ked boli samozrejme stavy,kedy som uz aj ja mala dost. Ked mi ale bolo tazko pri druhom a tretom tehu,spomenula som si na nu. Nakoniec to zvladla a ma zdraveho synceka. Na druhej strane,mam kamosku, ktora mala zdravotne komplikacie po porode (doteraz nezistena pricina)a dieta odislo z porodnice bez nej. Nemohlo pri nej ostat,kedze bola po gynde a internom prestahovana na infekcne, kde v sebe nedokazala udrzat ani vodu.ked sa dostala domov z nemocnice, drobec uz mal 6 tyzdnov.a to mala doma este 3 rocneho.obaja bez nej a bez navstev.o deti sa staral jej manzel a mama.no...mozno to nepomoze,ale mne pomaha ked viem, ze som na to este celkom dobre.

stankadu
27. máj 2017

ahoj ja som tiež pred pôrodom ležala v nemocnici 2 mesiace. Išla som ležať hned po Novom roku a prišla som domov už s dcérkou. Bolo to náročné, ale musela som vydržať, veď išlo o zdravie môjho drobčeka a aj mňa. Ja som dokonca nemala vôbec nič kúpené pre bábo. Všetko kupoval môj muž so svokrou a mne to bolo velmi lúto, hrozne som sa na to tešila. Vždy som si povedala, že ved raz to musí skončiť, len nech je všetko OK. Neboj ani sa nenazdáš a bude po všetkom.

maciatkolulu
27. máj 2017

@lianka123 tak to gratulujem, nasej znamej, ktora ignorovala rady lekarov a napriek zasitiu a roznym komplikaciacm, odmietala hospitalizaciu, chodila do prace, bola na vyssom poste, zaver? V 38 tyzdni sa jej narodilo mrtve dieta, nestihli ho vybrat nacas, udusilo sa, malo by dnes tak ako nasa najstarsia vyse 19.... za mna velka nezodpovednost.

tranquillo
autor
27. máj 2017

Ďakujem baby za povzbudivé slová, snáď to nejako prežijem, je to ťažké a každý deň mám už menšiu krízu. Okolo mňa sú samé prvorodičky, takže nevedia čo je to odlúčenie od dieťaťa. Keby nemám malú, ležím tu bez problémov aj 9 mesiacov, ale takto.... No uvidíme čo so mnou dorobia...

tranquillo
autor
27. máj 2017

@maciatkolulu tu sú tiež baby čo odišli na reverz... no neviem, ja by som si asi netrúfla. Ktovie, či by to nespôsobilo viac škody ako osohu

maciatkolulu
27. máj 2017

@tranquillo ja by som to neriskla.... Dalsia znama si polezela 6 mesiacov a po dvoch predcasnych porodoch, ktore sa skoncili fatalne sa dockala konecne zdraveho dietata. So mnou na rizikovom lezala jedna pani tiez treti mesiac, rovnako tiez po potratoch a sestricky mali na nu tazke srdce, ze je absolutne zdrava, len paranoidna a ma to zaplatene, ze je hospitalizovana, za mna radsej prevencia ako potom oci pre plac

lennicka
27. máj 2017

@tranquillo uplne chapem, co prezivas, mna sice v druhom tehu nastastie stretlo iba par dni hospitalizacie, ale aj tak som stale myslela na svoje dieta doma.... ze takto som si prvu noc mimo dietata nepredstavovala. My tu nemame ziadnu rodinu, takze vsetko bolo na manzelovi a chodili za mnou kazdy bozi den do nemocnice. Kedze druhe dietatko bolo sice neplanovane, ale aboslutne chcene, manzel ma velmi podrzal, ze nechceme, aby sa mu nieco stalo, a ze je to proste momentalne najdolezitejsie. Tak sme aj vela skypovali z nemocky, ked mi prislo smutno.. a takto, krok po kroku... drzim ti palce...

lianka123
28. máj 2017

@maciatkolulu mozno by sa to stalo tak ci tak. Ja mam zas ine pribehy. Znama lezala 5mesiacov aj tak potratila. Poznam x yakych pribehov. Ak ma byt dobre, bude a vice versa.

stromberg
28. máj 2017

Ja som toľko x pri prvom reverznej podpísala že to ani nezratam..😀 ale mne viac menej nič nebolo len paranoidná prvorodička 😁 ak je to potrebné tak treba vydržať.. ja mám strach že teraz pri druhom budem rovnaká ale nemôžem si dovoliť ísť ležať lebo my sme zo synom na seba fest naviazaný.. ale ak by to bolo fakt potrebné vydržala by som! A aj vy vydržíte.. 😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre