Ako prežiť nevoľnosti?

27. sep 2023

Ahojte,
je tu kopec takých tém, kde ženy píšu že celé dni prevracali.. Všetko som samozrejme prečítala.
Ja som zatiaľ len 6tt ale už mi začali celkom nepríjemné nevoľnosti (zatiaľ nevraciam), len ma napína a vždy to predýcham.. Nerada vraciam a nasilu to ani neviem :/ Muselo by to proste prísť samé aby som sa vyvracala, neviem tomu ja nijako pomôcť..

Chcem sa spýtať, ako ste fungovali, keď vám bolo dlhodobo zle? Boli ste na PN ?
Aký ste mali prosím denný režim ? Ráno vstanem a snažím sa už v posteli niečo zjesť, zdá sa že mi to pomáha a nie je to potom až také zlé.
Cez deň chodím do práce ale stále sa samozrejme sústredím na tie zlé pocity. Stále sa snažím niečo zobkať chrumkať a mám pocit že aj to mi pomáha - proste nezostať v žiadnom prípade hladná.
O nechuti ani nehovorím, schudla som už 4 kg a keďže som veľmi chudá, nemám moc ani z čoho chudnúť.. Dnes som volala dr a povedala že keď bude najhoršie, tak mám prísť...

Myslíte že sa mi to ešte zhorší alebo to zostane "len" pri tomto ? :( Mám z toho celkom paniku.....

lucka_ke
27. sep 2023

áno bola som doma, ale nie na PN ale na homeoffice, mne nepomáhalo nič a keď som mala ísť napríklad do poradne musela som si dať čípok Torrecanu aby som sa nepovracala cestou alebo tam (ja som mala celodenné nevoľnosti)... od nejakého 20tt som sa vrátila do práce, ale aj tam občas naplo a musela som bežať, potom sa to ukľudnilo

autor
27. sep 2023

@lucka_ke Ďakujem veľmi pekne.
A mala si medzitým aj lepšie dni, že si nevracala a nebolo ti zle ? či proste sústavne takto ?
A čípok na ako dlho zabral ? Len pád hodín alebo aj celý deň ?

lucka_ke
27. sep 2023

čípok na pár hodín, mne bolo zle stále, jedine keď som spala nie 🙂 jedla som po ležiačky v posteli, aby som niečo udržala v žalúdku

deniska14
27. sep 2023

Bola som doma. Do 16tt som mala celodenne nevolnosti a schudla som 6kg pri druhum tehu uz len do 12tt a minus 4kg...prešlo zo dna na den.....nepomahalo mi nic ja som grcala xy krat za den ale tekutiny som udrzala 🙏 treba vydrzat

dyzerka
27. sep 2023

Ja som mala nevoľnosti prvé 3 mesiace a to najmä teda z každého jedla, ktoré som videla alebo si naň len pomyslela. Zvracala som vždy po umývaní zubov 😄🫣. Robila som čašníčku v reštaurácii takže tie vône všetky nebola to teda žiadna sranda..
Do 6 mesiaca som len chudla v podstate alebo sa držala na počiatočnej váhe a to som už nemala ani nevoľnosti. Občas teda po tom umývaní zubov to prišlo ale už som to vedela predýchať.
Na PN som skončila aj tak, ale kvôli iným zdravotným problémom

elistek13
27. sep 2023

Tiez som bola doma, mne bolo zle aj ked som do auta sadla a mali sme niekam ist a bolo jedno ci som bola vodic alebo spolujazdec. Cize so mnou to bol velky problem. Pomahali mi prechadzky na cerstvom vzduchu. Musela som si komplet zmenit stravu a ked som citila, ze na mna nieco ide, tak som si cuchla k alpe, k hapci alebo niecomu obdobnemu.

mamelka
27. sep 2023

Žiaľ mne nič nepomohlo, teda porod áno. Schudla som vždy 8-10kg. Ja som aj 12-13x denne zvracala. Aj hlt.vody išiel von. Ak máš silné nevoľnosti, tak by som to riešila s Dr a zostala doma. Ja som nepracovala a ani si neviem predstaviť pracovať.

maryetta
27. sep 2023

Ja som proste nevedela fungovať. Pri prvom som chodila do školy-posledny ročnik vš. Ak mi bolo zle som proste nešla. Teraz som doma na rodičaku. Ale fungovať pri deťoch…. Celkovo toto tehotenstvo najhoršie. 5mesiacov som len v dome. Ani len na dvor sa mi nedalo isť. Ja som plakala od zúfalstva.
Tiež som pri každom prv schudla 3-5kg. Nakoniec som pribrala 13-15kg.
Teraz som 24+6 a pribrala som 3kg.

mamelka
27. sep 2023

@maryetta mne manžel raz poslal,že jedna začala na turistike rodiť, nevedela,že je tehotná 🙈A hneď napísal ,,tebe sa toto stať nemôže aby si si to nevšimla,,😂😂😂

maryetta
27. sep 2023

@mamelka áno. To som čitala. Neviem či to nebolo v chorvátsku v národnom parku 🙂 tiež som si to povedala. Mne keby porod nevyvolávali tak…. Možno ich mam tam do teraz 😂

amelianka
27. sep 2023

Neboj sa, ono to vo väčšine prípadoch v prvom trimestri prestane-mne to prešlo z jedného dna na druhý. Kazde rano zvracanie plus hnacky(nevedela som coskor) ale potom už bolo dobre. Lizatka ani podobne babské rady mi na nič nezaberali, iba sa čo najskôr najesť, aj keď už viem že to naozaj nie je tak jednoduche, vydrž, nie je to navždy 😊

stannkal
27. sep 2023

Ja som moc nefungovala, mala som veľa PN a pomohli mi len lieky, aj to len čiastočne. Každá námaha mi nevoľnosti zhorsovala takže viacmenej som dni prelezala na gauči.

lillyd
28. sep 2023

Ja som PN a cely prvý trimester som zvracala všetko čo som zjedla, smrdela mi aj obyčajná ryža, mala som 4 veci čo som mohla zjesť no po čase mi už ani tie nechutili, chudla som, odpadávala som.. a nedá sa s tým nič robiť len pretrpieť. Ja som mala ešte aj 2 hodinovú obhajobu dizertačnej prace, nevedela som ako to tam zvládnem nevracať, tak mi doktor predpísal degan tabletky a našťastie na tie dve hod mi pomohli ale mimo toho nie vždy zabrali, veľa krát som vracala aj napriek tomu že som ich brala.. čiže ani to nie je záruka. A tu nechut do jedla to nezmení, proste musis len vydržať. Ale stojí to za to 🍀

k47
7. okt 2023

Ja som všetko očuchávala novonadobudnutým superčuchom, že či mi z toho bude zle, alebo nie. V pracovnom bufete som musela vyzerať ako namrzená inšpekcia kvality 🙈. Bolo mi síce aj tak zle už pri čítaní denného menu, ale aspoň som nevracala. Keď som poľavila vo vyberavosti, bolo mi viac zle. Doháňala som to cukrom a nutridrinkmi.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre