Ako prebieha prerušenie tehotenstva v 22. týždni?

laurita12
25. aug 2016

Ahojte,strašne sa bojím tohto zákroku,ako to všetko prebieha?Ak máte skúsenosti prosím Vás o radu,aj keď viem že o tom sa ťažko píše ☹

blumchen2
25. aug 2016

co ta nuti ist na zakrok t 22t?

alby2014
25. aug 2016

@laurita12 vyvolaju ti porod, cipkami do krcku, alebo oxytocinom. Normalne porodis.

laurita12
autor
25. aug 2016

@blumchen2 postihnutie bábätka,chromozóm 3 a 13 ☹

blumchen2
25. aug 2016

@laurita12 to mi je luto

ja_nka
25. aug 2016

Nemam skusenost a neviem, co sa stalo, ze musis prerusit tehotenstvo v takomto stadiu, ale pokial viem, tak sa vyvolava porod. Pokial je dietatko mrtve, tak sa vyvola a dietatko porodis. Ak je zive, tak neviem ci sa nepodava nejaky roztok, aby sa dietatko zabilo a potom rodis.... Ak sa mylim, ta sa vopred ospravedlnujem za mylne info.

laurita12
autor
25. aug 2016

@blumchen2 No bohužiaľ,na dakoho to muselo padúť :(

erickatt
25. aug 2016

@laurita12 dajú ti niečo a drobček v bruchu bezbolestné zaspinka
. Potom pôrod. ...Je mi to ľúto..

laurita12
autor
25. aug 2016

@erickatt to naozaj?pretože dakde som čítala že normálne sa porodí živé bábo.

erickatt
25. aug 2016

@laurita12 no to snáď nie.. aspoň čo som počula, že dajú inekciu..

alby2014
25. aug 2016

@laurita12 neporodis zive babatko, bud sa mu zastavis rdecna cinnost, alebo neprezije ani porod porodnymi cestami, spytaj sa doktora, gynekologa. Hlavne necitaj radikalne nazori tu na MK, ani inde. NIkto nenecha vedla teba umierat zive placuce dieta.

laurita12
autor
25. aug 2016

@alby2014 ďakujem..strašne sa toho bojím ☹

googlinqa
25. aug 2016

Neboj sa, vydrzis sme predsa zeny

lovelysadie
25. aug 2016

@laurita12 muselo to byt pre teba velmi tazke rozhodovanie.ja by som to urcite nezvladla.je mi to luto. :(

blumchen2
25. aug 2016

@laurita12 skus vyhladat pomoc psychologa

katusik666
25. aug 2016

Ahoj mne dali tabletky a čakali na kontrakcie potom som normálne rodila .Tvrdili mi ,že malý bude mŕtvy ale malý ešte žil keď sa narodil .Žil hodinku.Rodila som normálne v 22 týždni a ano boli to ale musíš vydržať aj fyzicky aj psychicky je mi to ľúto veľmi dobre viem čo prezivaš .Drz sa ☹

grelu
25. aug 2016

Drzim palce....najtazsie rozhodnutie...ja som rodila v 23tt, len s oxytocinom, lebo som bola uz otvorena...maly porod neprezil

timcikova31
25. aug 2016

Prajem veľa síl !!!!😢😢😢je mi to ľúto !!!!

angela5
25. aug 2016

@laurita12 pozeram, ze tato geneticka porucha sa vyskytuje 1 zo 16 000 pripadov. Priroda vie byt niekedy kruta 😢 .. Ale neboj sa my zeny sme silnejsie ako si myslime, prajem vela sil a drzim palce..

mravvcek
25. aug 2016

Vela vela sil!!! Je mi to luto. Velmi ale zvladnes to,musis!!!

miriamn76
26. aug 2016

@laurita12 je to tak ako pise erickatt je mi to velmi luto drz sa

darina1952
26. aug 2016

@laurita12 držím palce ☹ ...život dáva aj berie, verím že ďalšie tehotenstvo dopadne na jednotku. Posielam srdiečko ako podporu 🙂

melmel78
26. aug 2016

Ahojte ja hladam podobnu temu ale nenasla som. Tak aspon tieto informacie pomozu. Mne predcasne odtiekla plodova voda v 18tt a teraz ma tu v nemocnici udrzuju na antibiotikach, cakaju neviem na co, babo zije a je zatial zdrave. Mne tiez nic nie je. Zrejme som odsudena na potrat a buduci tyzden sa rozhodnem ako dalej. Bojim sa a poriadne nespim lebo mam tuto nocnu moru pred sebou. Neda sa ten potrat riesit menej bolestivo? Nemate s tym skusenost?

zaba9
26. aug 2016

@melmel78 ahoj,aj mne predcasne odtiekla plodova voda. Teda postupne,trvalo to 2 tyzdne,potom tyzden v nemocnici. Nerobili so mnou nic,vraj mam cakat na kontrakcie,a ked sa to spusti,tak porodit. Tiez mi bol maly zivy a zdravy. popoludni o pol 4 som ho este videla na sone,a dalsiu noc som rodila. Prajem ti vela sil. Bude to tazke,ja som to potom nezvladla,musela som vyhladat odbornu pomoc,ale nehanbim sa za to. Je mi luto,ze ti to musim pisat,ale tiez som vtedy nevedela co mam cakat,tak dufam ze ti to trosku pomoze. Aj ja som bola 18tt.

katkup
26. aug 2016

@melmel78 je mi to velmi luto a citim s tebou!!! drzim palce, aby si mala v sebe velku silu to zvladnut!!! bude to dlha cesta, kym aj pre teba opat slniecko zacne svietit...
ahoj, presla som si tymto pred necelym rokom :( bola som na konci 20tt, tiez mi odtiekla plodova voda kvoli infekcii plodovej vody, vraj som to chytila z chripky kym som bola v inej krajine.
Postup je taky, ze kym zije babatko nic nemozu robit, lebo je zdrave a je to trestne, no bohuzial takto to moze vraj trvat aj mesiac, az kym babatko same sa rozhodne, ci chce ist von, alebo uz to vzda :( Alebo mozes poziadat o zasadnutie komisie a tam sa rozhodne, ci zo zdravotnych dovodov je nutne ukoncit tehu. Po tomto je postup taky, ze ti daju oxytocin na vyvolanie porodu, pripadne este cipky zospodu, aby sa krcok uvolnil. Bohuzial tento porod moze trvat aj dlhe hodiny :(

Ked je postihnute babatko v brusku, tak vtedy pichnu injekciu do plodovej vody a bolesti sa dostavia najneskor do 24h a porodis v priebehu 1-2hodin.

slavka030
26. aug 2016

@melmel78 no ja som bola v nemocnici s holkou, ktorej od teba la voda,bola vkuse na antibiotikach a iných liekoch a infuziach, ležala tak cca 2 mesiace,potiahla to do 34tt a ma zdravého chlapčeka.

sue
26. aug 2016

@melmel78 ak sa smiem spýtať, prečo to vzdávaš? 😔

Veď bábätko je živé a zdravé ako sama píšeš. Veď plodová voda sa vytvára stále znova a znova. Kým bije srdiečko, nádej máte !!!

Držím palce a ver ! Kto má veriť dieťaťu ak nie jeho mama? 😔

zuzana76
26. aug 2016

@melmel78 aj ja som bola v nemocnici s babou, co bola v nemocnici asi aj 2 mesiace po odteceni plodovej vody a narodil sa jej zdravy chlapcek, tusim tiez nejako tak sa jej to stalo ako tebe a dietatko sa narodilo v nejakom 28-29 tt.

anjelicek26
26. aug 2016

@melmel78 pytaj si amniopac, ak nie tam kde lezis, tak na Kramaroch alebo v Prahe, kamaratka sa tam dala odviezt, odtiekla jej plodovka v 17.tyzdni - potiahli to do 27. maly je zdravy!! Vodu jej doplnali 2x.

lenka1108
26. aug 2016

Ja som porodila v 21tt maly mi zaspinkal v brusku a po dvoch dnoch bolesti som ho porodila.

melmel78
27. aug 2016

@zaba9
@katkup dakujem za informacie aspon viem co ma moze cakat. Ak to inak nepojde a budem vidiet ze ma nechavaju vyslovene kym babo dozije tak to naozaj nema vyznam sa takto tyrat.

@slavka030
@zuzana76 su take pripady ze sa to podari zachranit no vraj nie vtedy ak odtecie vsetka voda. To mi vcera hovoril doktor. Uz mi prestala unikat ale to vraj preto ze uz ani velmi nema co. Vcera ked pozerali bolo vodicky akurat pri clenkoch a to je malo. Babo si ju tiez tvori lenze nie v takom mnozstve v akom by trebalo. Najlepsie by bolo ju doplnit co lekary vedia ibaze nie je iste ci sa udrzi a ide o invazivny zakrok, ktory som ochotna podstupit. Mudrejsia budem buduci tyzden.

@anjelicek26 viem o tom amniopatchi aj som to konzultovala s niekolkymi lekarmi. Su k tomu skepticki a aj moja gynekologicka mi telefonovala ze je to riziko ale vraj pokial chcem vie mi to vybavit v Ruzinove. Tiez nie kazdy je vraj vhodny kandidat a to musi posudit lekar. Najhorsie na tom je ze ide o dost velky zasah a vysledok aj tak nie je isty ci sa babo narodi zive a zdrave a do kolkeho tyzdna vydrzi obal bez toho aby voda zasa odtiekla. Myslim ze som si zistila uz vsetky moznosti co existuju. Som prvorodicka a rozhodne nechcem aby mi nejaky zasah znenoznil dalsie tehotenstvo. Preto som zufala a neviem co robit. Mam dve moznosti. Risknut amniopatch s doplnenim vody s neistym vysledkom alebo ukoncit toto tehotenstvo a sustredit sa na dalsie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre