Ako prebieha mimomaternicové?

8. nov 2022

Vaše skúsenosti ako to prebiehalo u vás a ako sa to líšilo od normálneho tehotenstva

nikool701
8. nov 2022

Silna bolest v oblasti vajecnika vystrelujuca do nohy, trpnutie nohy, bolest v podbrusku ako pri ms, krvacanie, bolest v krizoch, pocit v podbrusku ako pri prekrveni- narazove teplo, pocity na odpadnutie😕

c0ccodrill0
8. nov 2022

Presne tak isto ako
@nikool701 ...krvacanie, bolesti na strane kde som mala mmt od krizov a vyrazalo to cez zadok az do nohy...hcg mi stupalo ako keby to bolo normalne tehotenstvo, preto som bola asi tyzden v nemocnici, kym zistili, ze je to mimo

autor
8. nov 2022

@c0ccodrill0
@nikool701 koľko dní po vynechani menzesu ste mali priznaky ? Ja mam teh test pozitivny ale mam taky zvláštny ťaháky pocit v podbrusku a viac na pravej strane, také sem tam ako pri menzese , neviem ci je to úplne OK

nikool701
8. nov 2022

U mna sa to zacalo prejavovat este pred ms, zopar dni. Myslela som,ze to je ms, ze prisla skor (u mna nic neobvykle) len bolo to krvacanie uplne slabucke a svetle, bolesti som uz mala tiez. Ono aj ak je tehotenstvo vnutromaternicove, vajecniky vas boliet mozu ( aktualne som tehotna a tiez ma zo zaciatku boleli vajecniky, myslela som, ze zas mmt).
Kazdopadne zavolajte na gynekologiu, nech vam aspon krv na hcg vezmu a sleduju. Pri mmt hladina hcg stupa bud velmi pomaly alebo sa meni-stupa a klesa- v mojom pripade to tak bolo.

autor
8. nov 2022

@nikool701 ďakujem, zajtra si zavolám. Mne totiž povedali ze mam nepriechodné vajcovody a ak by sa náhodou podarilo aj , tak by to mohlo byt mmt . Preto sa veľmi bojim

niki78281
8. nov 2022

Ja som mala normálne ešte menzes pri mimo. No a po skončení menzesu som mala stále krvavo hnedý výtok. Gynekologička na to že to nič nie je no aj keď ma pobolievala práva strana podbruška a kríže. O dva dni neskôr som skončila na pohotovosti a tam mi povedali že som tehotná. V maternici nič nevideli tak si ma tam nechali dva týždne. V priebehu tých dvoch týždňov sa mi tehotenský hormón zvyšoval krásne tak ako to má byť no na sone stále nič. Keď už som mala hormón veľmi vysoký tak sa rozhodoli pre operáciu. No a po operácii mi lekár povedal že to už bolo za 5 minút 12 že by to prasklo a vykrvácala by som do brušnej dutiny. Takže úplná romantika 🙄

autor
8. nov 2022

@niki78281 radšej zbehnem k dr, i keď na ultrazvuku v takom skorom stadiu nič neuvidí.. :(

autor
8. nov 2022

@niki78281 myslíš ze by sa mohlo usídlit na druhom vsjcovode a nie na tom, cez ktorý bola ovulacia ?

niki78281
8. nov 2022

To ti neviem povedať ale teória môže vravieť jedno no v praxi s ľudským telom je všetko možné.

niki78281
8. nov 2022

Mne ani neverili že som mala menzes že to nie je možné aby som mala tak dlho mimo...a keď to vyberali som začínala 9 týždeň tehotenstva. Tak len krútili hlavou ako je to možné 🤷

nikool701
8. nov 2022

To, ze v maternici este nic neuvidi nevadi, trvajte hlavne na odbere krvi, ja som chodila kazdy druhy den, ci stupa ako ma. Krv je vzdy najpresnejsia indikacia, ako sa tehotenstvo vyvija. Moze byt, ze gestacny vak uz budete mat viditelny v maternici a plod este nie. To vam uz odsleduje lekar.

miroslava2710
18. jan 2023

prosim ako to dopadlo? mam ten kdty problem nepriechodny vajcovod a momentalne tehotensky test ide ma porazit z toho stresu

autor
19. jan 2023

@miroslava2710 u mňa normálne tehotenstvo je z toho zatiaľ. Mas len jeden nepriechodny ? Zistili pri hyfosy?

miroslava2710
19. jan 2023

ja mam iba jeden a ten je nepriechodny a ano zistili pri hyfosy. Dufam ze to bude vsetko dobre lebo ten cas mi teraz ide hrozne pomaly

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre