Prosím poradťe. Mám hemeroidy, nie silné ale je to dosť nepríjemné. Iba bolestivé, ziadna krv. Už som skúšala vsetko mozné, dubovu koru, kostihojovu masticku z Justu, krem z lekarne, Mastu čapíky. Nechcem to prehánat s tými krémmi, aby to neako neuškodilo dieťaťu, len neviem co dalej. Snazim sa o to starat, ale aby som sa cely den od vecera do rana venovala tým hnusným neprijemným hemeroidom tak to nie. Čo zabralo vám? Nechcem aby boli silnejsie, a nechcem s tým ist k dr. Iba v núdzovom prípade :(
ja som sa v akutnych stavoch snazila vyhybat vlaknine aby som ich zbytocne nedrazdila. (aj ked za normalnych okolnosti je moje strava bohata na vlakninu). Snazila som sa vela pit - voda, nesladene caje, pridavala som si lanove semienka do jedla. Ani mne vtedy nezaberali masticky,kremiky, skor mi pomahali sedave kupele v dubovej kore.
Zo stravy si pamatam obycajne biele rozky,palacinky pecene na suchej panvici 😉
Najlepšie je povedať o tom svojmu gynekologovi , mne tiež žiadne maste ani kúpele v cajoch nezaberali. Doktorka mi predpisala tabletky detralex. mozu sa užívať počas celého tehotenstva .. od tedy čo ich berem ani neviem že mám hemeroidy 🙂 a mám ich vonku asi 5 už , ale nebolia ani nekrvacaju 😉 .. a hlavne treba pit veľa vody a jesť jablká , alebo iné ovocie (hrozno , slivky.. ) 🙂
hemostop gel je tiež veľmi dobrý
Skus mast avenoc... mne zabrala za dva dni ... je to homeopatikum a moze sa v tehotenstve
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som skusala vselico mozne a jedine co mne zabralo bola masticka Procto-glyvenol ( odporucana porodnikom). Taktiez zabrala kazdemu komu som ju odporucila. Drzim prsty...je to fakt neprijemne.