Ako liečiť mykózu v tehotenstve?

mysickamys
19. apr 2017

Ahojte. Chcela by som sa spytat ci niektora z vas nevie ako inak nez liekmi na mykozu v tehotenstve? Som v 14.tyzdni a lekarka mi dala gynazol uz 2x, sice zabral ale je neuveritelne ako sa mi to stále vracia. 5dni pokoj a potom znova. Sladke ani skoro nejem mozno1- 2x do tyzdna a plesnove syry vobec. Budem vdacna za kazdu radu.

sykorkauhliarka
19. apr 2017

musis vylucit toho este viac....a hlavne vela laktobacilov

spuntikmathiasko
19. apr 2017

Hned po prelieceni liekmi, alebo kludne aj pocas nich si nasad kazde rano salku caju z nechtika a mysieho chvostu. Plus vylucit cukor. Ja som si po prelieceni liekmi od gyn., nasadila tento caj a candivac (ale netusim, ci sa moze pocas tehotenstva) a od vtedy som mala pokoj. Potom ked som uz len zacala citit, ze by sa mohlo nieco diat som si dala tyzden s tymto cajom a nic sa neudialo ani nevratilo. Este su aj probiotika candistop. Tie pomohli kamaratke su lacnejsie ako candivac, ale tiez neviem, ci sa mozu v tehu, ale mozno skor ako candivac, kedze candistop je probiotikum a candivac skor volnopredajny liek, ktory ma podobny ucinok ako vakcina a vyvolava imunitnu odpoved organizmu.

denisa098
19. apr 2017

Rosalgyn vyplach je bezpecny,avsak biely hojny vytok v tehotenstve je bezny a casty pokial nesvrbi a nepali a nema tvarohovu konzistenciu lekarka a lekar pocas mojho tehotenstva neriesil.Treba hlavne prezehlit spodne pradlo osusky pouzit intimky a casto si ich menit.

denisa098
19. apr 2017

Mykomax,canesten su nie vhodne,ak ti lekarka potvrdi mykozu ona musi zvazit ci nasadi lieky.

mysickamys
autor
19. apr 2017

@spuntikmathiasko vdaka,vyskusam tie caje.zistim, ci sa mozu.
Je to naozaj uz na nevydrzanie.☹

mysickamys
autor
19. apr 2017

@denisa098 o tom vyplachu som este nepocula.da sa to kupit v lekarni? Spodne pradlo zehlim a periem na 60.
A vsetko svrbiiii otrasne! Musim skusit co radite..

simcatko17
19. apr 2017

mne veľmi pomáha LactoFeel a Jenamazol 🙂 aj rosalgyn je super a môže sa počas celého tehotenstva 🙂

katkaluky89
19. apr 2017

@simcatko17 mne lactofeel strasne podrazdil funku ☹ opuchnuta cela ☹

sykorkauhliarka
19. apr 2017

@mysickamys este skus mat vsetko spodne pradlo bavlnene a nedavaj nan avivaz ....ziadny farebny parfumovany toaletny papier...nic parfumovane

galixx
19. apr 2017

Mne velmi pomaha lactofeel, su to probiotika, poradila mi to gynekologicka. Ja som mala problemy pri prvom tehotenstve a teraz zase, je to hormonmi. Ten lactofeel mozes aj preventivne pouzivat, raz za niekolko dni, alebo ked citis ze ti zacina mykoza tak kazdy den. Ale ked uz to mas velmi zle tak to nepomoze, treba lieky. Ale ked sa vyliecis skus si najprv kazdy druhy den a potom aj menej casto davat lactofeel, je to super prevencia. Ked uz mas mykozu a das si ho tak to stipe, ale nezlakni sa je to normalne, aj v letaku to pisu

mysickamys
autor
19. apr 2017

@galixx vdaka. Vyskusam

denisa098
20. apr 2017

Maminy,mykozu v tehotenstve musi riesit lekar,podla stavu zavaznosti urci ci a ake lieky nasadi,neexperimentujte samoliecbou v tehotenstve,moze to byt nebezpecne,canesten urcite vhodny nieje,okrem toho ja sama som ho par mesiacov po porode pouzilaa dostavilo sa mi dva dni na to krvacanie,ktore mi zastavila az gynekologycka.Neexperimentujte a kazdy problem treba riesit v tehotenstve navstevou gynekologa.To co lekar odporuci jednej,nemusi sadnut dalsej.Taktiez ako mne odporucila rosalgyn nemusi sadnut druhej matke.

denisa098
20. apr 2017

A pokial sa ti mykoza vracia,mozno ti doktorka navrhne preliecit aj partnera a docasne zakaze pohlavny styk.

lenocka5685
20. apr 2017

@mysickamys ten rozalgin som používala aj ja v tehotenstve tiež som mala straaaasne mikozi a zabralo mi to

marusia12
20. apr 2017

Hlavne treba preliečiť aj partnera, na to sa akosi zabúda.... lebo ak sa furt ty liečiš a on je nosičom, tak ti je tvoje liečenie na dve veci. Mne osobne vždy na toto zabral jablkový ocot.... žiadna chémia ale obyčajný ocot....

mysickamys
autor
20. apr 2017

@denisa098 uz mi davala lieky a aj čipky a vzdy sa mi to vratilo. Preliecili sme sa obaja, no je to tym tehotenstvom urcite...zaujimalo ma ci nieco existuje co by zabralo /caj, bylinky/ co zabera aj s liekmi. Ale vdaka ☺

mysickamys
autor
20. apr 2017

@marusia12 jablkovy ocot mas na mysli piť? Alebo potierat miesto? Ešte som o tom vobec nepocula

marusia12
20. apr 2017

@mysickamys ja kupujem tento... viď foto.
Používala som ho tiež na to, stačí tak 3-5 dní ráno po 2 tabletách a prejde to. Potom vždy pri náznaku stačí jedna. Ale hlavne preliečiť aj partnera, bez toho to nemá zmysel.

mysickamys
autor
20. apr 2017

@marusia12 vdaka.

zarkabubko
12. jan 2019

Aj ja by som potrebovala poradiť nakoľko furt sa mi to vracia, a už sa hanbím. Celé tehotenstvo sa stým trápim, a je to horšie a už som v 40tt poraďte

mysickamys
autor
12. jan 2019

@zarkabubko ahoj.tak uz som aj porodila, a teda viem porovnat situaciu v tehotenstve a po teehotenstve.boguzial ta mykoza k tonu tehu u mna patrila pravidrlne,stale sa to vracalo.kupila som si ten jablcny ocot a mala vela gynazolu a fungicidinu. Teraz po porode je to super .nemala som ani jeden raz mykozu .

zarkabubko
22. jan 2019

No tak už viem, kde som mala problém, môj užasni doktor ma zanedbal mala som tak silnu infekciu v pošve, že keď som rodila a ma šili nevedeli poriadne zašiť. Nakoľko moja sliznica bola neskutočné oslabená. Davajte si nato pozor.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre