Ako často ste chodili v tehotenstve k lekárovi? Myslím prípady, keď boli komplikácie. Rada by som tam bola čo najmenej, ale príde mi že pár dní či týždeň dva som celkom ok a potom buď krvácanie alebo bolesti kŕče, pripadám si že ich už otravujem.
Presne tak , ako tehotná môžeš chodiť kľudne aj každý týždeň ak je nejaký problém . Tiež by mi toto nenapadlo nikdy , iné by bolo keby si bola úplne bez problémov a chodíš tam pokecať , to by si ich možno otravovala , ale keď je problém a ešte k tomu krvácanie , hocikedy . Na to ti doktori sú .
Keď je bezproblémové tehotenstvo, tak sa chodí obvykle 1x v mesiaci, ku koncu častejšie. A vždy platí, ze v prípade potreby ci neistoty treba ísť okamžite. Radšej 2x zbytočne ako 1x potom ľutovať.
Ja som počas tehotenstva bola okrem bežných poradni 2x kvôli tomu, ze sa mi zdalo, ze necítim pohyby a 1x kvôli pichaniu v bruchu. Na šťastie bolo vždy v poriadku všetko. Vždy doktorka ma starostlivo vyšetrila uistila, ze ak čokoľvek aa mi nezdá, treba radšej ísť. A o prípade kŕčov ci krvácania to platí dupľom
Kazde dva tyzdne, koniec kazde 2-3 dni . Rizikove tehu.
Inak, mne to v ambulancii dokonca vždy prízvukujú, či už v tehotenstve alebo pri preventívke, že HOCIKEDY s akýmkoľvek problémom mám zavolať alebo rovno prísť na pol ôsmu ráno a hlásiť sa ako urgent. Takže určite neotravuješ. Ver mi, radšej sa o teba postarajú častejšie ako niečo zanedbať a potom riešiť, nedajbože, niečo horšie. Sú za teba aj za tvoje dieťa zodpovední, v tehotenstve žiadne "otravovanie" nemá miesto.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Otravuješ? Si tehotná a krvácaš. Na to tam sú, aby to riešili.
Ja som našťastie takéto problémy nemala a chodila som len na pravidelné poradne. Ale ani vo sne by mi nenapadlo, že ich otravujem, keď prídem s krvácaním v tehotenstve...