Ahojte baby, potrebujem poradiť. Som v siedmom mesiaci, rodím začiatkom septembra a neviem už čo so sebou.. veľmi zle znášam tieto teplá. Tie, ktoré to poznáte viete prosím niečo poradiť okrem studenej sprchy?
Ďakujem ❤️
@budulinka12 prečo si myslíš že rady ako znášať horúčavy u tehotnej budú iné ako pri netehotnej? klíma, ventilátor, voda, chládok,,,,tam toho veľa nevymyslíš....
Jedno dieta augustove, druhe septembrove a nejako nemam dojem, ze by mi vtedy bolo ovela horsie ako teraz. Cize zhruba to, co si o takomto case robila proti teplu pred rokom, mozes aj teraz.
V tehotenstve máte väčšie nároky na krvný obeh, najmä v treťom trimestri. Teploty môžete zvládať horšie a môžu sa objaviť najmä opuchy nôh. Základom je poriadny pitný režim, ľahká strava, nenamáhať sa. Ak by ste mali závraty, mdloby alebo búšenie srdca, poraďte sa s lekárom.
Chladenie je také ako u ostatných, ale teda okrem studenej sprchy, môžete vyskúšať mať na sebe vlhké tričko (vlažnou vodou), chladiť si hlavu, krk. Čas tráviť v tieni, pod klímou, v prírode pod stromami, pri vode. Domácnosť cez deň vôbec nevetrať, okná otvárať iba v noci, schladiť domácnosť a na deň zavrieť, zatemniť okná. Ventilátor, klimatizácia ak máte.
Dcéru mám augustovú, a syna v októbri.
Von som so synom chodila ráno, cez deň pozatahované okná, behala som len v tenkých kosielkach, po izbách misky s ľadom, chladila som si zápästia pod tečúcou vodou. A vydržat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Studena voda a nohy v nej. Chladne napoje. Vetrik a pod...vsak rovnako ako pri netehotnej.