Dnes som si vo vani vsimla na lavom litku hned pod kopenom krcove zili. Myslela som si ze ked pravidelne cvicim tak sa mi to vyhne ale asi som nieco prehliadla. Viete mi poradit a ak uz ich mam ako zmiznu ci uz ne
je tu aj skupina čo sa s tým zaoberá.... skús možno pomôžu.
ja som dostala tiež kŕčové žily pri tehu. Pri každom trošku. ale po poslednom mi zostali poriadne aj po pôrode - a už nezmizli... 😠
No ved prave sa bojim ze nezmiznu. Viem ze mama ma tieto problemy uz od tehotenstva a to uz su dlhe roky a vobec sa jej to nezlepsilo. Pri prvom tehu som s tym problemy nemala a to som vazila o desat kilov viac. Ako sa to tvori a ako tomu predchadzat
@lexilaracroft krčove žily nikdy nezmizmu, ak su zapalene daju sa upokojit, ak raz mas popraskane zily ktore sa daju aj nahmatat tak nic ine ako ci chirurgicke ci laeserove odstranenie nepomoze.
@deltaa da sa tomu aj nejako predchadzat aby sa to nezhorsovalo
tiez uz mam chirurg. zakrok za sebou, aj sklerotizaciu a caka ma dalsia operacia teraz po druhom tehu....krcove zily a rozsirene cievky - metličky, zial, zo ziadnych tabletiek alebo kremikov a masticiek nezmiznu...a vlastne aj chirurgicke zakroky su len docasne, prirovnala by som to k celulutide - ak ju uz mas, nikdy uz nezmizne, da sa len udrzovat v "prijatelnej" forme.
@viera77 ale celulitida uplne zmizne aktivnym pohybom. Kto pravidelne cvici hoci iba doma tak celulitidu nema, teda vlastne nema dovod sa mu tvorit pretoze ten tuk sa bud spali alebo sa pekne rozlozi pod kozou a zaroven aj koza zacne mat peknu elasticitu. Ale vratit sa moze ak clovek zacne znova cele dni iba sediet a jest.
@deltaa tak zial, u mna teda takto celulitida a boj s nou nefunguje...roky som drela a snazila sa, aby zmizla, a veru nezmizla, po stlaceni koze tam vzdy bola, len menej viditelna...neviem, ci mas s nou osobnu skusenost, ale keby to bolo takto jednoduche, tak ju asi nema ziadna zena....co je dedicne a geneticke, neznici nikdo a nic, a tyka sa to aj krcovych zil, preto som aj pisala, ze sa to da len udrzovat v "prijatelnej" forme....takto to vidim ja 🙂
@viera77 mam osobnu mne stacilo ked som zacala chodit do fitka a uplne mi zmizla, potom som prestala po 4 rokoch necvicenia som si ju zbadala. Zacala som doma cvicit klasicke cviky a znova mi stehna spevneli trosku aj na objeme ubrali a uplne mi zmizla. To vazim 49 kg takze a ani moja mama ani sestra ju nema, ale krcove zili mame vsetky v rodine.
Ahojte ja by som sa chcela spytat ked ste sli rodit tak vam obviazali Nohu na ktorej ste Mali krcovu zilu a rodili ste normalne .... Dakujem
@domini24 ahoj mne az po porode natiahli na nohy take stahovacie navleky pred porodom nie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lexilaracroft v tehotenstve su krčové zily a hemeroidy uplne normalne...krv hlada cestu menšieho odporu. Po porode sa zvyknu zatiahnut. Ja som mala v pokročilom štadiu tehotenstva pod kolenom vydutu zilu a bolela, pouzivala som chladivy gel s pagaštanom, stahujuce pančuchy...ak problém pretrvava aj po porode odporučam uzivať Detralex. Ak su uz krčove zili velke, zretelne tam uz treba sa poradiť s lekarom, dnes sa to da uz riešiť načo zbytočne trpieť. Svokra si to dala spraviť na jednej klinike a je spokojna.