Ako bojovať s úzkosťou v tehotenstve?

marika166
1. feb 2016

Ahojte....Pisem tu preto lebo urcite nie som sama kto trpel,trpi uzkostou v tehotenstve.Hned ako som zacala druhy trimester tak to prislo,takze pocity na hrudniku, otras myslienky, strach, sem tam slzy a vela vela premyslam...+jasne su aj nejake problemy momentalne od ktorych zavisi a bude zavisiet par veci,neviem co ako dopadne a desi ma to.U dr.som bola (v Anglicku,kde byvam) no nepredpisal mi nic ,edze som tehotna.Z domu mam neurol ktory som si sem tam dala,po polke -zabralo mi to,,,no nechcela som si navyknut .Jemu som to ukazala a kazal mi to prestat brat.
Mavam lepsie a horsie dni.Nikdy som nepatrila k nejakym optimistom,som skor realistka...mala som epizody uzkosti v minulosti,raz aj depku s uzkostou ,no vzdy to preslo.Nechcem byt smutna ,snazim sa ale je to tazke,bojim sa ze malicke bude po mne,co by som nerada.Nechcem plakat,mrzi ma ze nevidim svet v ruzovejsich farach aj napriek tomu ze som veriaca a mala by som verit a doverovat Bohu.Aj ked sa snazim odburat negatovne myslienky modlitbou,netrva to dlho a uz je to tu zas...a Hlavne vecer mi tak pride tazko.
Nepoznate nejake ucinne sposoby ako s tymtito pocitmi bojovat?Su na vine aj hormony?Myslite ze to prejde neskor?Dakujem

pribinak
1. feb 2016

On-line psychologa nechceš skúsiť?

marika166
autor
1. feb 2016

@pribinak nepocula som o takej moznosti

ivkadracova
1. feb 2016

Treba ist na hory, nejako sportovat - v ramci tehotenskych moznosti : ) myslienky sa Ti same obratia. A potom vela sa stretavat s priatelmi. S rodinou. No iba s pozitivnymi ludmi. Najdi si knihu, co sa Ti paci, alebo zaner, a citaj dobezvedemoia. Najlepsie daco lahke a vtipne..
A ked mozes chod do kupelov, poplavat si v termaloch, neskutocny relax.
Priprav miestecko pre male, zacni postupne upravy v byte/dome, vytried stare veci, vycisti prachom zapadnute miesto.. vytvaraj hniezdocko, malo by Ta to naplnat.
A aj obycajne plavanie na plavarni je ok.

pribinak
1. feb 2016

@marika166 pogoogli, urcite najdes

limetka69
1. feb 2016

@marika166 no ja mam uzkosti ked mam nedostatok horcika, ked som ho yeraz mala na konci vysadit, ze do porodu uz nemam brat hned prusla nervozita, nespavost a uzkost. Po troch dnoch som vzala magnezium a preslo to. Takze mozes mat nedostatok magnezia. A esyr pred tehotenstvom som mala uzkosti a panicke ataky a na to mi pomohli laktobacily, protikandidova dieta, bezlepkova dieta.... Precistila som creva a vsetky blbe stavy zmizli. Vela stastia 🙂

nat28
1. feb 2016

Mala som to pri 2. tehu, ako prislo tak aj odislo. Ale bolo to hrozne. Trvalo to cely 2.trimester, v 3 som to uz nemala. Pozeraj komedie, vela sa stretavaj s ludmi, odputavaj si myslienky. To mi pomahala, ked som nemala cas na to mysliet. Drzim palce

marika166
autor
1. feb 2016

@ivkadracova pracujem ako opatrovatelka v Anglicku ,na turnusy takze vela z toho je nemozne.Ale dakujem ,si velmi mila ...ze si odpisala a vyjadrila svoj nazor

ivkadracova
1. feb 2016

@marika166 co by si mohla? skus si sama povedat .. .mozno na nieco prides, proste ina nez benna cinnost vytrhava z depresie ...

bonaqa2013
1. feb 2016

skús aj homeopatiká - na Sk to dosť v tehu predpisujú. Na Sk je volnopredajný liek PERSEN. Možno ten by si mohla - opýtaj sa lekára.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre