Akné v tehotenstve. Ako ste si s ním poradili?

07022007
29. jan 2015

Ahoj tehulky 🙂 . Som v 6 týždni tehu a mám príšerné akné.... Nikdy som akné nemala.... To, že chodím ako lienka ( bodkovaná ) by mi až tak nevadilo ako to , že ma to bolí a zapaľuje sa mi to ☹ . Je to také vodavé a aj keď to vytlačím do dňa to mám späť..... nehovoriac o vyrážkach na chrbte 😠 .... Stretli ste sa stým ? Čo vám pomohlo ? Za radu ďakujem. Ozik a čo mastné vlasy ? 😀

lenorik
29. jan 2015

Ja som mala to iste :( Cele tehotenstvo. A skoncilo to az ked som dokojila. Ale sla som potom ku koznej, ktora mi povedala, ze skoda ze som neprisla uz skor. Nasadila mi liecbu (oleje do kupela, kremy) a vyliecilo sa mi to behom dvoch mesiacov aj na ramenach a chrbte. Vravela, ze je to dosledkom hormonalnych zmien v tehotenstve, len maloktore zeny to riesia cez doktorku.

07022007
autor
29. jan 2015

ďakujem za odpoveď 🙂 no asi aj budem musieť ísť k dr kedže sa mi to zapaľuje 😠 ja som nejaká divná .... žiadnej žene z našej rodiny nebolo nič a ja mám nevoľnosti, bolesti v podbrušku a akné .... som čierna ovca rodiny 😀 😀 😀

natalyi
29. jan 2015

ja som mala tiez v tehotenstve akne. hlavne na chrbte,dekolte a ramenach. zrejme to bolo sposobene hormonalnymi zmenami lebo po porode to same zmizlo.

adamnela
29. jan 2015

@07022007 neni si sama v tom...Ja vyzeram hrozostrasne, nikdy som take akne nemala a mam celu tvar dobojovanu...Tiez neviem co s tym :(

marissenka
29. jan 2015

@07022007 ja som na tom rovnako,chrbat a dekolt hroza,na tvari mam len sem-tam.vzdy pred mrchou som sa takto vyhodila a teraz som v 16tt a des.mne pomaha slnko,kde ho teraz vziat?inak teraz som boka chora a nahrievala som si hrudnik s cervenou lampou a trochu pomohlo aj na akne

danieli
29. jan 2015

ja som mala takuto mizernu plet, chrbat a dekolt, mastne vlasy ani nespominam v prvom tehotenstve, cakala som syna, tie jeho chlapske hormoniky 😀 bola som aj u koznej, ale v tehu sa vela nesmie a to co mi dala nepomahalo, ved to bolo tehotenstvom, tak len vydrzat, vyrazne zlepsenie bolo mesiac dva po porode, telo sa dalo dokopy, teraz cakame kocku a poviem ti, ta ziadne problemy nerobi, plet mam lepsiu, jasnejsiu, vlasy super, dievcatka su asi uz od pocatia chapave a drzia s nami 😀

07022007
autor
29. jan 2015

@danieli zaujímavé :D mne všetci tvrdia , že to bude baba.... keď mi berie krásu :D Ja som sa aj tešila, že baba lebo túžime s manželom po dievčatku a teraz si ma zmiatla :D

07022007
autor
29. jan 2015

No takže zatnúť zuby,kúpiť najlepší make up a vydržať 😀

deny81
29. jan 2015

@07022007 niekde som citala ze na vecer jemnu vrstvu sudokremu (ten nie je len na zadocek, ale aj na ekzemy, popaleniny a podobne).vdaka obsahu zinku vraj super na akne ;) plus odporucam predtým na zapalene vyrazky potriet alpou (akoholom),najlepsie s vytazkom napr.arniky alebo kamilky (mavaju to zriedka ale mavaju)

romaniela
29. jan 2015

@07022007 môžeš si patlať hocičo na tvár, pomôže ti to minimálne. Ja som vo štvrtom mesiaci, pravidelne používam krémiky, masky, olejčeky, keď mám na to čas, ale ak mi niečo pomôže, tak len na chvíľu. Ale môžem potvrdiť, že ten Sudocrem je fajn 🙂 dávam si ho na noc. To sú hormóny, tie teraz nevedia, čo so sebou. Musíš to len pretrpieť. Mysli na to, že máš dieťatko v sebe a nič iné nie je dôležitejšie. Pre svojho muža budeš sexi tak či tak 😉 ale prajem veľa trpezlivosti, je to o nervy 😀 ale budeš spokojnejšia, keď sa s tým zmieriš. Po pôrode, keď sa ti to upraví, tak sa budeš cítiť aspoň krajšia 🙂

danieli
29. jan 2015

@07022007 juuuj, aj ja som si myslela, ze bude kocka, potom sa ma lekar v 20tt na ultrazvuku pyta "Co myslite? Co to bude?", ja "dievcatko" a on "Nieee, chlapcek", skoro som sa rozrevala, manzel sa dodnes smeje, jemu to bolo jedno, teraz v druhom tehu sme davali zistovat z krvi uz v 12tt, ci bude chlapcek alebo dievcatko, chcela som to vediet s tym, ze rovnako budem lubit to, ci ono, len nech viem a zbytocne sa nevytesievam, tak nam napisali, ze kocka, ultrazvuk uz len potvrdil, no co sa tyka hormonov je toto tehu uplne ine, akoby som bola iny clovek, prve tehu cele zle (ak mi niekto povedal, ze najkrajsie obdobie v zivote zeny, mala som chut mu fyzicky ublizit 😀 ) a toto teraz je take prijemne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre