Čaute baby. Neviem či potrebujem upokojiť, ale aj vy ste mali akné v tehotendre? Lebo mne sa v 3 mesiaci extrémne zhoršila pleť až je mi do plaču.
Aj keď viem že je to z hormónov a verím že to po všetkom prejde.
Najhoršie je že skoro nič si nemôžeme na tu pleť dávať. Aké sú vaše skúsenosti? Sprevádzalo vás to počas celého tehu?
@simulienka22 ahoj, ja som na zaciatku mala hrozne vyrazky (musela som brat aj kortikoidy), velmi mi pomohli čajovnikove produkty - gel na umyvanie, pletova voda a olejcek (mam od Farmasi). Ajnked sa mi po injkecii spravili velmi rychlo sa to zahojilo, teraz mam plet peknu.
@simulienka22 aj moja sestra sa vyhadzala pred pôrodom a je 3 týždne po pôrode a stále ma tie vyrážky, ale už sa jej to postupne lepší
Ja som mala vzdy bezproblemovu plet a pocas tehotenstva to bolo strasne 🙄 hrozne akne, mastna plet...ale po porode to preslo a ja uz mam spat moju plet 😀 takze si myslim, ze po porode sa to urovna
Tak mne sa zo začiatku pleť zmenila v tom že bola veľmi citlivá. Potom okolo 6 mesiaca som sa začala vyhadzovať hlavne na líciach pri nose. A ku koncu už aj brada. Tiež som mala z toho depky ani som nechcela nikde chodiť. Strašné niečo. Teraz som mesiac po pôrode a musím povedať že je to omnoho lepšie , akné sa mi tak netvorí. Samozrejme že mám jazvičky a bude trvať kým sa pleť dá dokopy ale je to o 80 percent lepšie ako predtým. Začala som aj používať zinok, prvých 10 dní po 2 tablety a potom len jednu denne plus krém la roche posay effeclar duo. Ten som používala aj pred tehotenstvom len som ho potom vysadila a začala používať v tehotenstve biodermu na senzitívnu pleť. Ten krém je super pozri recenzie a vyskúšaj. A hlavne trpezlivosť. Viem je to na prášky ale ja som sa stále ukľudňovala tým že to prejde po pôrode a musím sa obetovať pre babätko. Hlavne nech je zdravé, make up existuje tak prekryť a vydržať.
@simulienka22 nestresuj, ono to prejde. kazda zena preziva tehotenstvo uplne inak. treba len vydrzat a skusit ked tak nejake odborne cistenie pleti, mozno to trochu pomoze.
@gabu_lienka a tie kortikoidy to je vlastne čo? To sa môže aj v tehu? Na predpis?
Ďakujem baby🙂 mám pocit že je to lepšie ale stále hrôza. Chodím aj ku kozmeticke.
Teraz skúšam sudocream a zrejme to pomáha a ešte mám alkoholovou vodičku od kožnej. Asi to musíme všetky len pretrpieť, aspoň že nás tí chlapi milujú aj ako strašidlá 😂
@simulienka22 neviem ti poradiť čo môže pomôcť 😕 ale napr ja vôbec nemám problém s pleťou ... neviem či je to tým, že papam veľa ovocia, zeleniny a este k tomu Femibion...
@simulienka22 asi som to blbo napisala - kortikoidy som brala kvoli imunite a predpokladam ze hlavne z nich som mala fakt katastrofalne vyrazky
aj ja som mala akne v tehotenstne, je to normalny priznak. ono to zmizne, neboj nic.
@simulienka22 ja som vyzerala ako keby som mala kiahne :/ tiez som bola fakt nestastna :/
@yonce presne 😫 a kedy ti začalo a kedy ustúpilo?
@simulienka22 ja mám problematickú pleť 14 rokov.Prave tehotenstvo mi to upravilo....len sa bojím že po pôrode to budem mať zase hrozne 😭teraz som max.spokojna ani jedna vyrážka nikde pleť ako bábika jasné s jazvami
....ak je tu niekto kto mal pred tehuu pupaky ...a pocas tehu zlepšenie ako to bolo po pôrode...ďakujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simulienka22 ahoj, nie je to moja skúsenosť, ale kamarátka tiež okolo tretieho mesiaca ostala celá vyhádzaná a hlavne líca mala strašné 🙈 teraz už je mesiac pred pôrodom a vyzerá zasa normálne 😄 takže určite to pomaly zmizne aj tebe, len to musíš vydržať 🙂 držím palce 😉 ak môžem poradiť skús pleťovú vodu Ryor, možno by to pomohlo