Akné v tehotenstve

simulienka22
16. okt 2019

Čaute baby. Neviem či potrebujem upokojiť, ale aj vy ste mali akné v tehotendre? Lebo mne sa v 3 mesiaci extrémne zhoršila pleť až je mi do plaču.
Aj keď viem že je to z hormónov a verím že to po všetkom prejde.
Najhoršie je že skoro nič si nemôžeme na tu pleť dávať. Aké sú vaše skúsenosti? Sprevádzalo vás to počas celého tehu?

kittyna5
16. okt 2019

@simulienka22 ahoj, nie je to moja skúsenosť, ale kamarátka tiež okolo tretieho mesiaca ostala celá vyhádzaná a hlavne líca mala strašné 🙈 teraz už je mesiac pred pôrodom a vyzerá zasa normálne 😄 takže určite to pomaly zmizne aj tebe, len to musíš vydržať 🙂 držím palce 😉 ak môžem poradiť skús pleťovú vodu Ryor, možno by to pomohlo

gabu_lienka
16. okt 2019

@simulienka22 ahoj, ja som na zaciatku mala hrozne vyrazky (musela som brat aj kortikoidy), velmi mi pomohli čajovnikove produkty - gel na umyvanie, pletova voda a olejcek (mam od Farmasi). Ajnked sa mi po injkecii spravili velmi rychlo sa to zahojilo, teraz mam plet peknu.

kika_666
16. okt 2019

@simulienka22 aj moja sestra sa vyhadzala pred pôrodom a je 3 týždne po pôrode a stále ma tie vyrážky, ale už sa jej to postupne lepší

simonahugo
16. okt 2019

Ja som mala vzdy bezproblemovu plet a pocas tehotenstva to bolo strasne 🙄 hrozne akne, mastna plet...ale po porode to preslo a ja uz mam spat moju plet 😀 takze si myslim, ze po porode sa to urovna

janulienka20
16. okt 2019

Tak mne sa zo začiatku pleť zmenila v tom že bola veľmi citlivá. Potom okolo 6 mesiaca som sa začala vyhadzovať hlavne na líciach pri nose. A ku koncu už aj brada. Tiež som mala z toho depky ani som nechcela nikde chodiť. Strašné niečo. Teraz som mesiac po pôrode a musím povedať že je to omnoho lepšie , akné sa mi tak netvorí. Samozrejme že mám jazvičky a bude trvať kým sa pleť dá dokopy ale je to o 80 percent lepšie ako predtým. Začala som aj používať zinok, prvých 10 dní po 2 tablety a potom len jednu denne plus krém la roche posay effeclar duo. Ten som používala aj pred tehotenstvom len som ho potom vysadila a začala používať v tehotenstve biodermu na senzitívnu pleť. Ten krém je super pozri recenzie a vyskúšaj. A hlavne trpezlivosť. Viem je to na prášky ale ja som sa stále ukľudňovala tým že to prejde po pôrode a musím sa obetovať pre babätko. Hlavne nech je zdravé, make up existuje tak prekryť a vydržať.

rumba01
16. okt 2019

@simulienka22 nestresuj, ono to prejde. kazda zena preziva tehotenstvo uplne inak. treba len vydrzat a skusit ked tak nejake odborne cistenie pleti, mozno to trochu pomoze.

simulienka22
autor
16. okt 2019

@gabu_lienka a tie kortikoidy to je vlastne čo? To sa môže aj v tehu? Na predpis?

simulienka22
autor
16. okt 2019

Ďakujem baby🙂 mám pocit že je to lepšie ale stále hrôza. Chodím aj ku kozmeticke.
Teraz skúšam sudocream a zrejme to pomáha a ešte mám alkoholovou vodičku od kožnej. Asi to musíme všetky len pretrpieť, aspoň že nás tí chlapi milujú aj ako strašidlá 😂

diaalex
16. okt 2019

@simulienka22 neviem ti poradiť čo môže pomôcť 😕 ale napr ja vôbec nemám problém s pleťou ... neviem či je to tým, že papam veľa ovocia, zeleniny a este k tomu Femibion...

gabu_lienka
16. okt 2019

@simulienka22 asi som to blbo napisala - kortikoidy som brala kvoli imunite a predpokladam ze hlavne z nich som mala fakt katastrofalne vyrazky

pannama1
17. okt 2019

aj ja som mala akne v tehotenstne, je to normalny priznak. ono to zmizne, neboj nic.

yonce
17. okt 2019

@simulienka22 ja som vyzerala ako keby som mala kiahne :/ tiez som bola fakt nestastna :/

simulienka22
autor
21. okt 2019

@yonce presne 😫 a kedy ti začalo a kedy ustúpilo?

4444mono4444
15. jún 2021

@simulienka22 ja mám problematickú pleť 14 rokov.Prave tehotenstvo mi to upravilo....len sa bojím že po pôrode to budem mať zase hrozne 😭teraz som max.spokojna ani jedna vyrážka nikde pleť ako bábika jasné s jazvami
....ak je tu niekto kto mal pred tehuu pupaky ...a pocas tehu zlepšenie ako to bolo po pôrode...ďakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre