ja si na to davam MgB6, ale kolegyna mi radila okrem magnezia aj draslik,ale nejak sa mi ta jej rada nepozdava...alebo?? 😀
je to pocit velmi podobny krcu.. brusko stvrdne, a citis vnutorny tlak...
vyhladaj co najskor lekara gynekologa...mne tvrdlo od 5 mesiaca a polezala som si 😠 ...su to vlastne stahy maternice a vzdy treba najst dovod preco...neboj sa,len sleduj v ktorej casti tvrdne..ci hore,ci dolu,alebo cele...a ako casto za den 😖 moze to znamenat len nedostatok vitaminov..ja som dostala b12...iniekcie a magnezko,zelezo..atd..
brucho tvrde ako kamen a teraz príhoda ked som lezala v BS lebo mi tiez tvrdlo brusko idem po chodbe a pani doktorka P.ma stretla a pyta sa ma" tak ako tvrdne vam to?"ja jej nato mne nie ale mojemu manzelovi áno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
aj mne tvrdlo brucho a brala som magne b6 ale nepohalo tak potom som mala plegomazin ale to mi predpisla dr, je to silne antidepresivum ale ani to nepomahalo
ja som skončila v nemocnici pripútaná na lôžko s infúziami ☹ darilo sa takto 3týždne a potom mi odtiekla plodová voda a za pár hodín som porodila v 33tt 😖
K lekárovi treba určite, nechcem plašiť, ale stáva sa všeličo a to som si myslela (neviem prečo, asi túžba), že mne sa také niečo predsa nemôže stať 😒
Veľa šťasia 😉
tak kolegynu nepocuvaj, kedze draslik je mineral ktory ked sa prezenie tak moze az zabit, takze draslik urcite nie 😠
k magneziu sa berie B6, kedze B6 podporuje vstrebavanie horcika, ale to uz mas v tabletkach niektorych, takze treba sa poradit aspon v lekarni , alebo u gynekologa, nie u kolegyne 😉
urcite to povedz svojmu doktorovi, mne tvrdlo brucho od septembra a porodila som az po Vianociach. Dvakrat som kvoli tomu polezala tyzden v nemocnici, davali mi injekcie, a nakoniec som este aj 4 dni prenasala. Polku tehotenstva som len prelezala. Ked som sa aj v nemocnici pytala aky je rozdiel ked mi tvrdne brucho a ked sa babo natahuje, tak mi ani nevedeli odpovedat. Ved taky doktor-chlap to nikdy nezazil, vsak? Brucho stvrdne aj ked sa babo natahuje, ale prave tvrdnutie je taky stah a mas pocit na mocenie.
navsteva gynekologa a magnezium, magnezium, magnezium.... ak nepomoze, hospitalizacia.... ale ta je nutna, az ked brusko tvrdne viac ako 20 krat za den v niekolkominutovych intervaloch....
tvrdnutie brucha nie je sranda, lebo to vyvolava stahy maternice, skracuje sa krcok a to moze vyvolat porod.....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
zavolaj Dr.....podla toho v ktorom si tyzdni, v akej intenzite ti tvrdne......... ona ti najlepsie povie...........pozna tvoj zdravotny stav, priebeh tehotetnstva...............tak neotaľaj 😉