Aké tabletky na železo vám pomohli počas tehotenstva?

veselalentilka
13. aug 2015

Ahojte. Som v 17. tyzdni a normy zeleza v krvi su od 120, ja mam len 107, tak mi lekarka predpisala FERRO-FOLGAMMA, vraj mozu tieto tabletky sposobit zazivacie tazkosti a aj zapchu. Mate s tym skusenost? Ake ine vitaminy na zelezo Vam predpisala Vasa lekarka? Lebo moja tvrdi, ze tieto predpisuje najcastejsie. Dakujem vopred za odpoved.

jakanaka
13. aug 2015

Ahoj,ja som brala Femibion ako výživový doplnok, predpísali mi na železo Ferretab comp.(ten obsauje aj kys.listovu pre lepšie vstrebanieFe). V podstate každý liek na zvýšenie železa ti môže spôsobiť zápchu,čo je ešte viac potencované v tehotenstve. Ja som pri druhom tehu tomu predišla tak,že som užívala aj probiotiká Probiofix, ktoré ešte k tomu v buducnosti predchádzaju vzniku atopického exemu u dietata..

margareta84
13. aug 2015

Ahoj...ja osobne som neužívala počas tehotenstva železo, ale moja sestra áno. Brala tiež Femibion, ale spôsoboval jej žaludočné krče a zápchu. Začala brať čisté železo od Calivita International....neviem, odkiaľ si, ale v Ba a v Ke na mäsiarskej majú aj predajňu, kde si to môžeš kúpiť. To jej vôbec nespôsobovalo žiadne problémy. Kúpiť sa to dá aj cez net...ak chceš môžem ti dať odklik kde ho majú...a videla som ho aj tu na modrom koniku že majú na predaj.... 😎

elian
13. aug 2015

Sorbifer durules je tiež super 😉 ja som ho užívala skoro celé tehotenstvo

mahu74
13. aug 2015

Áno, tieto naozaj spôsobujú spomínané ťažkosti. Ja som brala Maltofer fol (je síce drahši, inak vyrába sa aj v kvapkovej forme pre dojčatá- a na rozdiel od ostatých prípravkov železa - sa môže aj s mliekom a lepšie sa znáša).

liz_lemon
13. aug 2015

Aktiferrin compositum, nemala som ziadne problemy so zapchou

mammaroma
13. aug 2015

Ja som užívala Aktiferin žuvacie tablety, nespôsobovali mi žiadne ťažkosti

timib
13. aug 2015

Ja som tiež mala Aktiferin a spôsobil mi takú zápchu, že som jeho užívanie vzdala. Nechceš to skúsiť radšej stravou - červená repa a tak?

mirkami7
13. aug 2015

ja som užívala Sorbifer durules,zažívacie ťažkosti som nemala,ale pri užívaní železa býva bežné že "zapeká"

sense
13. aug 2015

femibion a maltefor...obe som mala predpisane

wewe22
13. aug 2015

mala som predpisane troje tabletky vsetky ma neskutocne zduvali a zapchu som mala este horsiu ako pred nimi nakoniec som to vzdala a ladovala sa vsetkym co malo vysoky obsah zeleza

emilia25
13. aug 2015

Presne trebs hlavne v strave lebo tieto lieky kazia dietstku budúce zubky.pri strednom som ich užívala no zhnité komplet a zubár hned vedel ze z coho.pri 3 som ich uz neuzivsls má krásne biele zubky a celé takže hlavne pestrú stravu na železo.

didiana333
13. aug 2015

Ak máš nízku hladinu železa,tak prírodné preparáty a strava až tak velmi nepomožu....bez liekov sa nezaobídeš. Hematologička mi to vysvetlila,že je to také,akoby si niekomu požičala 1000€ a vracia Ti ich v 5centovkách 😀 dobré vysvetlenie...strava je dobrá podpora,ale iba s liekmi. Mne minulý týžden zistili tiež ťažku anémiu (81hemoglobín) a som brutal unavená...užívam Sorbifer zatial...doki povedala,že ak by som sa necítila s liekmi dobre,môže mi predpísať aj injekcie...uvidíme 😉 držím ti palce.

nice202
13. aug 2015

iba jedno Actiferrin...ten si davam aj teraz, ked mam malo zeleza.

siska53
13. aug 2015

ACIDOFOLAN. Ten mi odporucili,lebo vraj jediny nezapeka. @veselalentilka

kakaovyrez
13. aug 2015

Aby sa zelezo dobre vstrebavalo, je nutne brat kyselinu listovu!!! A predides tym aj zapekaniu.

ejaolejnik
13. aug 2015

Ja by som len rada podotkla, ze netreba pocuvat rady, ze to dobehnes stravou... pretoze su pripady ako som bola aj ja, ze som mohla do seba pchat same potraviny ktore obsahovali zelezo, pila cvilkove stavy a neviem co vsetko.. a aj tak mi zelezo klesalo, dokonca som v 6.mesiaci takmer skoncila v nemocnici na transfuziach krvi. Nakoniec mi prisli na problem s B12 (nazyva sa to perniciozna anemia) , ktory sposoboval to, ze zo stravy nie som schopna to zelezo vstrebat. Takze ja viem, ze to zelezo je neprijemne (brala som sorbifer durules, ferro folgamma, maltofer aj ine tekute zeleza a kazde mi nejakym sposobom robilo zle, z jedneho ma nafukovalo, ine ma upchalo, ine ma prehanalo atd) ale predsa len to clovek v tehotenstve neberie len kvoli sebe ale hlavne kvoli babatku.. Ja som sa aj citila hrozne, bolo mi strasne zle, unavena som bola, nonstop som sa citila na odpadnutie. Takze ak mozem, ja urcite radim skombinovat upravu stravy (tym clovek nic nepokazi) a tablety 🙂

jovanka81
13. aug 2015

Ja som velmi citliva na lieky na zelezo...v puberte som bola velmi anemicka a lieky na zelezo mi okrem zaludocnych prblemov rozozrlii zubnu sklovinu....ale v dospelosti som sa stala darkyno krvi 😉...rvinky doplnM vinkom co ale v tehu nie je mozne....po porde mi prva tableta podana v porodnici sposobila taku zapchu ze vsetky ostatne lieky isli do kosa a aj predpisany maltofer...ja som uzivala domaci elixir na krvinky a skutocne ma postavil na nohy....je to zmixovany cucoriedovy kompot velky s litrom kvaliteho cetveneho vina k tomu odstavena cvikla a najemno nastruhane vlasske orechy...toto sa cele este zmixuje najviac ako sa da a uskladnuje v chladnicke...pila som rano a vecer stamprlik tohoto elixiru po porode 😉 v tehu su dolezite aj prenatalne vitaminy...drzimnpalce maltofer

smalmole
13. aug 2015

Mne aj detom pomohla melasa. Do caju, do masa zo stavou, kam sa dalo tam som ju pridala 🙂

spisiacka
13. aug 2015

no ja som brala aktiferin ten ma strasne zapekal potom ferofortis je to na prirodnej baze nemala som ziadne problemy so zaludkom ani zapchou ten mi zo zaciatku zabral dvihlo mi hladinu skoro na 100 no po mesiaci aj on prestal zaberat a mala som 75 a pomohla uz len transfuzia...

anik56
13. aug 2015

Tiež som po železe mala problémy so zápchou, potom mi poradili, že je dobré dať si tabletku počas jedla, teda spolu s jedlom. Ani pred, ani po, ono sa to akosi "obalilo jedlom" a problémy prestali.

mimik79
13. aug 2015

ja som mala ale uz po porode Aktiferin

zunolu
15. aug 2015

Aktiferin ja som s ním nemala žiadne problémy

cecilh
15. aug 2015

ja tiez beriem sorbifer. a aj po 6 tyzdnoch uzivania, stale mam zelezo 100. k tomu som este brala sirup na zelezo a nic, ziadna zmena. co pridat este aby to pomahalo?
ta kyselina listova sa nema brat len zaciatkom tehotenstva?

maca283
17. aug 2015

Na železo je super sirup narosan čučoriedkovy od justu

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre