Aké sú príznaky mimomaternicového tehotenstva?

veselavrba
10. dec 2010

Ahojte ma niektora skusenosti s mimomaternicovym tehotenstom? Ake su jeho priznaky a ako sa to odstranuje? Dakujem

ela2710
10. dec 2010

ahoj no moja naj kamoska mala mimomaternicove, v podstate sa neprejavuje nijako, len jej vysiel tehotensky test, sla na gyncu a tam jej povedali, ze babo ale nevidno, sla do nemocnice a zistili, ze ma mimomaternicove, robi sa potom tzv.vyskrab - v nemocnici

buffinko
10. dec 2010

@veselavrba
je tu viac takychto tem:
https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/mimomaternicove-tehotenstvo/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/mimomaternicove-tehotenstvo-4/
https://www.modrykonik.sk/forum/som-tehotna/mimomaternicove-tehotenstvo-cysta-alebo-normalne-tehotenstvo/

test je pozitívny ako pri klasickom tehu, niekedy sa objaví špinenie rep. krvácanie, môžu a nemusia byť bolesti (osobne som mala bolesti len ako pred menzesom, nie veľké, nelokalizované do jednej oblasti...) zisťuje sa z hodnôt HCG - rastie pomalšie ako pri klasickom tehu a na uzv nevidno v maternici nič
@ela2710 - výškrab nestačí, plod je odstránený laparoskopicky alebo laparotomicky, čiže operatívne, spravidla aj s napr. vajicovodom, v ktorom sa bábo usadilo....môže byť aj na vaječníku, v brušnej dutine, rohu maternice, najčastejšie práve vo vajicovode.
najlepšie je ísť čo najskôr po pozitívnom teste na gyndu, aby sa skontrolovalo, či je bábo tam kde má....

lucka1987
12. dec 2010

u mna mali podozrenie na mimomaternicove.. pretoze som mala naozaj silne bolesti v podbrusku uz ked som si test robila myslela som ze pride mrcha.. ale nic... na sone mi nic nevidel ked som bola v 5 tt no o par dni neskor som sla na kontrolu a nastasie sa tam ukazala fazulka.
dalsie priznaky su hnedy vytok, naozaj krcovyte bolesti, aj pri doyku brucha bolest...
a odstranuje sa to tak ze ta vycistia , urobia ti jednoducho kyret.. ale babo uz nedonosis....
dufam ze ta to obide su to zbytocne komplikacie

lucyliena
11. máj 2013

ja som pri mimomaternicovom tehotenstve nemala žiadne bolesti, len som začala trošku špiniť, s týmto ma aj hospitalizovali na gynde a keď mi klesla hladina tehotenského hormónu navrhli čistenie, ale predtým si ma prednosta ešte nechal vyšetriť na ultrazvuku a až vtedy zistili mimomaternicové tehu a keď ma otvorili už som krvácala do brušnej dutiny, takže príznaky môžu byť u každého rôzne...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre