Nedávno som bola na OGTT a moje výsledky boli nalačno 3,5, po vypití roztoku po 1 hodine 8,0 a po 2 hodinách 7,5. Lekárka mi zakázala cukor v akejkoľvek podobe a naordinovala diétu - tj. pravidelné menšie porcie, kontrola sacharidov atd. Až na internete som zistila, že som vlastne neprekročila ani jednu hodnotu a cukrovka by sa ma tým pádom nemala týkať. Diétu dodržujem, no som z toho trochu v rozpakoch. Zaujímalo by ma, čo sa lekárke nepáčilo na mojich výsledkoch, takže by som rada vedela, aké hodnoty ste mali na testoch vy a ako k tomu pristupoval/a lekár/ka. A možno sa aj dozviem, ako by mali vyzerať ideálne výsledky.
Ahoj,aj ja som bola na OGTT minulý týždeň,a mala som 7,4 po 2 hodinách.Ja som ešte iba v 9.týždni,ale urobily mi test,lebo so synčekom pred 3 rokmi som mala gest.diabetes.Doktora mi hovorila,že horná hranica je 7,8,takže moje hodnoty sú tiež blízko k tomu 😒 .Mám doma glukomer,takže teraz kontrolujem skoro po každom jedle.Sladkosti úplne vynechám a už robím diétu,čo som mala v predošlom tehotenstve.Vtedy mi zistili cukrovku v 6. mesiaci,ale vtedy ani diéta mi nepomohla,a musela som pichnúť inzulin 😒 Takže skús dodržať diétu,oplatí sa 🙂 Teraz si v ktorom týždni?
Ahoj ja som mala , 4,2 po hodine 8,8 a potom.5,7 takze dietka, a vcera po dvoch tyzdnoch 7,2 ale aj tak tam musim.kazde 2 tyzdne chodit na kontrole,ved im to zdravotka preplati ale mne cestovne nikdo ☹
Ahoj.Aj ja som mala po 2 hodinách 8 a musela som chodit k diabetologičke,3krát do týždňa si merať cukor ,samozrejme dietka.Našťastie sa to nezvyšovalo,takže žiadne lieky ani inzulín.A po pôrode to zmizlo.
výborné ... mala som turbospalovanie ... na lačno 5,3 po dvoch hodinách 4,1
ja som mala 3,7 na lacno, po hodine 5.3 a po 3 hodinach 4,3
Ahoj, ja som mala sklon k hypoglykemii na lacno 4,4 a po vypiti glukozy po 2hod 3,2 a po hodine mi nerobili
Dievčatá, doplním nové info - v druhom tehotenstve som bola na testoch u druhej diabetologičky a tá ma ubezpečila, že hodnoty testu z prvého tehotenstva sú úplne v norme a ešte sa začudovala, že som vydržala chodiť každé 2 týždne na kontrolu 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Neviem, podla coho pani doktorka postupovala, ked ti zakazala cukor a nariadila kontrolu sacharidov, ved mas hodnoty uplne normalne. Byt tebou, tak sa nestresujem.
Ja som pri druhej dcere mala hodnotu 7,8 po dvoch hodinach a tiez ma buzerovali za sacharidy a musela som kazde dva tyzdne chodit k diabetologicke a pocas celeho zvysneho tehotenstva som nemala ziadnu inu hodnotu zvysenu. Ani ked som si dala po obede cokoladu. Takze som zjavne ziadnu cukrovku nemala.