Ahojte, chcem sa spýtat, dnes som bola na teste tehotenskej cukrovky a doktorka mi nakazala, že mam prist zajtra znova po obede na akesi ponaučenie. Ked som jej vravela, že akorat nemožem, tak sa nazlostila, že ona taktiež nemože dat 30ludi do kopy, aby mal kazdy čas a že dalsie je až o 6tyzdnou. Dnes som tam sedela 4hod. a zajtra tam budem kolko?!! Vedeli by ste mi povedat o ake sproste ponaučenie ide? dakujem
fúha... ja som prišla k tej mojej a nič z tohto som neabsolvovala - ukázala ako merať glukomerom, ako narábať s perom a treba sa pichať do brucha v okolí pupka, čo nejesť a za 25 min. bola hotová - založená karta, urobená poradňa .. a nič viac, všetko som sa dočítala z netu... meniť ju už nebudem, nakoľko rodím o 3 týždne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, v podstate Ti asi na zaciatku bude rozpravat, ake dosledky moze mat tehotenska cukrovka na babatko - ze moze byt velmi velke, mat zdravotne problemy...aby Ta akoze "vystrasila", cim by si si mala asi uvedomit, ze to netreba brat na lahku vahu (aspon mne to tak prislo). Potom by Ti mala povedat, co mozes a nemozes jest a pit, v akom mnozstve a kedy..k tomu su rozne letaky a knizky. Ukaze Ti, ako si merat cukor, kedy a ako zapisovat...pripadne, kedy prist na kontrolu...Ja som teraz druhykrat tehu a tento doktor to bral viac s humorom ako predchadzajuca doktorka - tam mi to prislo naozaj ako keby islo o zivot, pritom som mala len trochu zvyseny cukor po glukozovom teste, pri merani ho mam na spodnej hranici vacsinou 🙂