Aké máte hodnoty cukru pri gestačnom diabetes?

domichrumi
30. dec 2019

Baby tie ktoré máte/ mali ste tehotenskú cukrovku a meriate si cukor. V akých hodnotách má byt pri našom diabete cukor? Mne hovorila sestrička že má byt do 8, ak bude opakovane nad 10 mám prísť do amb. Ale teraz som čítala na viacerych medic stránkach že cukor má byt do 6 🤷🏻‍♀️ Tak ja neviem už 🙈 ja mám pravidelne hodnoty v rozmedzí 5-7

83lenka83
30. dec 2019

@domichrumi ja som mala do 7,5, mala som iba dietu, stalo sa mi, ze som zjedla 4 ks bublaniny a vyskocil mi na 8,6 ale len jednorazovo, dr vravela, ze si mam davat pozor ale inak ma len sledovali bez liecby.

domichrumi
autor
30. dec 2019

@83lenka83 aj ja som len na diéte a mám si to sledovat. Mna zaujimaju len tie hodnoty, keďže sa teraz neviem dovolať fo amb 🙂 či to nahodou nemám veľa.
Ďakujem pekne za komentár 🙂🙏🏻

oslo1
30. dec 2019

Toto som mala ja

majamat
30. dec 2019

malo by sa odlisovat, ci sa berie do uvahy glykemia u diabetika,a lebo u zdraveho cloveka. u diabetikov byva glykemia vseobecne vyssie, ako u zdravych ludi. a dokonca este glykema do 10 sa nijako neriesi a liecba sa vacsinou nemeni. dokonca u diabetikov, ktori su tazsie stabilizovatelny, sa casto nemeni ani keby to bolo nad 10. riad sa tym, co ti povedali u dr.

monika92
30. dec 2019

Ja ho nám zistili mi ho pred asi 2 tyzdnami.. bola
Som u diabetičkám dala
Mi glukomer. V ten deň ako mi cukor robili som dostala infekciu a vytrhli mi 4 zuby mala
Som zápal a atb.. po zápale mi klesli celkovo hodnoty cukru.. mám mat diétu merať si cukor jeden deň po hodke druhý po 2.. zatiaľ.. ja
Som mala 10,0... po 2 bodkách... no a teraz čo som v podstate jedla ako predtým som mala nízke hodnoty celkovo mi glukomer ukazoval normálne hodnoty ... a to jem hocičo ako predtým... čiže mne ten cukor dvihol zápal v tele ktorý som mala..

monika92
30. dec 2019

Toľkoto by si mala mat .. nalačno do 5,3 po hodke do 7,8 a po 2h do 6,7..

domichrumi
autor
30. dec 2019

Super baby ďakujem za odpovede 🙂🙂🙂🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre