Ahojte kocky, prosim Vas mate v tehotenstve skusenosti s roznymi volne predajnymi vyzivovymi doplnkami s obsaho zeleza? Momentalne beriem Jameson, ale zapeka ma z neho a s tym mam potom spojene dalsie neprijemnosti.lekarka mi dnes spominala zelezo aj v sirupovej forme.Mate niekto skusenost? Pomohlo Vam to na vyssie spominane problemy? Staci mi zelezo s nizsou koncentraciou, tie vydledky nie su take dramaticke. Dakujem za tipy k zelezu. Rady ohladom stravy nepotrebujem, mam celkom prehlad vzhladom na svoje zdravotne specifika. Dakujem za pochopenie 😉
@evitka83 ja som spokojna so zelezom znacky Globifer forte, nemam s nim ziadny problem 🙂
@evitka83 a doktorka ti vzhľadom na zníženú hladinu niečo predpisala? Lebo ak nie, neriešila by som to. Až vtedy ak by to bolo naozaj nutné. U mňa bolo. Cítila som to a keď mi nasadila normálnu liečbu, po pár dňoch som bola iný človek 😊
@montemotherone iny lekar mi odporucil zelexo vzhladom na vysledky krvneho obrazu kvoli inym veciam, nebola to tragedia v tych cislach, ale ja som bola stale unavena, tak sme sa dohodli, ze vyskusam nieco volno predajne, ked to nezaberie, budem riesit nieco silnejsie na predpis. Na unavu to zabralo, ale tie problemy so zapekanim su skor vedlajsi efekt. Doktorka zatial len odporucila zmenu za nieco tekute, ale predpisovat nic silnejsie nechcela, pokial to nie je nevyhnutne. V principe s nou suhlasim, skor hladam referencie na nejaky produkt, ktory vyriesil oba problemy. Aj unavu aj zapekanie 😊
@evitka83 mne pomohlo toto
https://www.google.com/search?q=floradix+železo...
Za mňa tiež Globifer forte
ja prave testujem tento sirup (momentalne kojim), pocas tehotenstva som uzivala zelezo v tabletkovej forme, ale tiez ma z neho strasne zapekalo, doktorka mi radila uzivat ho s B-ckom (Pyridoxin), aj to chvilu fungovalo, ale potom prestalo, zelezo sa vraj lepsie vstrebava ked sa kombinuje s vitaminmi B a C, tento sirup ich tiez obsahuje a je urceny hlavne pre tehotne a kojace matky, zatial sa mi pozdava, posledne dni sa necitim ani taka unavena, odporucam, inak z potravin sa odporuca konzumovat melasu a makovy olej....
@evitka83 celé tehotenstvo som brala GlobiFer Forte. 👌 Odporučil mi ho gynekológ. Bola som veľmi spokojná, žiadne ťažkosti som nemala.
Ahojte baby viete niekto poradiť gynekológ mi predpísal tardyferon ale v pribalovom letaku píšu že sa ma brat až v druh treťom trimestri alebo od 4 mesiaca a ja som ho začala brať asi od 10,11 týždňa nemôže to uškodiť sú vraj toxické
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
šťava Rabenhorst Eisenblut (osobné skúsenosti, odskúšané aj na dcére od útleho detstva, a odporúčajú ho aj v ambulancii u môjho gyn. ;) )