Ahoj, mam zdr. problémy ležím v nemocnici, mam hematom, a väčšie odlúčenie plodu.. Som v 8tt. Krvácanie zastavili injekciami.. Zle sa necítim nič ma neboli, beriem lieky na udržanie plodu. Lekárka vravela ze srdiečko bije, akcia tam je ze bábätko sa drží zubami nechtami.. To bolo v pondelok.. Ďalší ultrazvuk mam mat až zajtra alebo v piatok.. No do vtedy ma picne.. Ak by prestalo nedaj bože srdiečko byť,,, pocítila by som to nejako? Strašne sa toho obávam.. Mám kľudovy režim z postele vstávam ozaj len na wcko...
myslím na teba, radšej buď len pokojná a trpezlivá, isto bude všetko v poriadku 🙂
@bambulienka25 a ty tu nemáš na starosti nič iné len znepríjemnovať ľuďom ešte viac život?
@bambulienka25 ak nemáš čo viac povedať k tejto téme tak sa maj moja zlatá čo tu otravuješ tá štipka rozumu očividne chyba aj tebe! Ľudia sem píšu s tým ze ich niekto pochopí a povie l tomu niečo čo prežil on nie že niekto tu príde rozoberať kto tu pridal koľko príspevkov,,, tak hádam ak sem človek pridá viac príspevkov tak sa bojí a ešte nedostal správnu odpoveď!! Mala by si sa zamyslieť nad sebou že ľuďom nemusí dobre padnúť v takejto situácii osoba ako ty. Co tu rieši niečo čo sa netýka ani vlastne teba.. Založila si stránku modrý koník keď ti prekáža že som sem dala viac ako jeden príspevok? Ak si vlastník tak prosím vymazavaj. Nepatrí ti to tu tak prosím nerieš to kto sem co a koľko toho pridá. Je to tu o príspevkoch pokiaľ viem.
bohužiaľ, lekári síce odpovedia na otázky, ale nepovzbudia, nedodajú žiadnu nádej, neprejavia žiadne emócie... úplne ťa chápem. Tiež som ležala niekoľko dní v nemocke, síce s iným problémom a zlým koncom, ale jediný, kto so mnou o tom chcel hovoriť, bola pani, čo upratovala... Tieto veci sa nedajú ovplyvniť a to, že máš myslieť pozitívne sa jednoducho nedá... už len toto písanie je samo osebe rozptýlenie, verím, že ti všetko dobre dopadne ❤
@bambulienka25 keď si tu nevypisovala tak potom čo tu robíš? Chodíš sem zhadzovať ľudí asi však? Rozum..
@teressa30 presne tak ďakujem ti za pochopenie viem ze všade sa nájdu dobrí ľudia aj zlí 😊 len ten pochopí čo vie čo to je trápiť sa ❤️ ďakujem ti
@bambulienka25 a preto musíš do mňa rýpať? Ja nevidím na tom nič zlé keď sa bojím o svoje dieťa, je to normálna vec.. Lekár mi neporozprava či tu boli pacientky s niečím podobným a ako dopadli.
Ja som mala tiež hematom a po liekoch sa vstrebal. žiaľ keď prestalo byť srdiečko, nijak som to nepocítila...
@leaaaa po akých liekoch? Niečo na hematom?
Ja som dostala vkladaci progesterón 2x1 a ascorutin 3x1. Ked som isla po týždni na kontrolu uz tam nebol.
@bambulienka25 a ty sa na tom teatry vyvrsujes
Dobrý deň... viete mi poradiť? Naposledy som mala menštruáciu 30.1.2021... podľa sona mi vychádza že som v šiestom týždni... pred tým som bola na sono pred dvoma týždňami, plod mal 2mm, teraz má 3,52mm bez akcie srdiečka aj vtedy aj dnes... môže to byť ešte v poriadku?
Viete mi niekto povedať aj čo je na lavo tá “čmuha” na prveh foto?
Som zúfalá, pred pol rokom som bola tiež tehotná a neskončilo to dobre...
ďakujem za každú odpoveď
Ahojte! Je tu veľa príspevkov k hematomu, ale žiadny mi nezodpovedali moju otázku. Som v 8tt,po krvácaní zistili ze mam hematom. Bola som na pohotovosti a druhý deň u gyn. Hematom bol zo dňa na deň väčší. Srdiečko bilo. Doktor predpísal utrogestam a kľud.rezim a kontrola o 4 týždne!!! Povedal, že viac sa robiť nedá. Bola som u neho pred 3dnami. Je bežné, že ak je riziku potratu, čo mám aj v diagnóze uvedené, dávajú takto lekári kontrolu? Teraz aby som sa išla zblázniť, či je všetko v poriadku. Už síce nekrvacam, iba mierne hnedé špinenie, ale boli ma chrbát, čo ale môže byť aj z lezania, dnes ráno ma však vôbec nebolia prsia. Lekár mi povedal, ze je zbytocne behať po lekároch, jedine, ze by som veľmi krvacala. Ale čo ak, srdiečko nebije, a ja som potratila. To mam čakať do 12tt na kontrolu u gyn.? Mate niekto rovnakú skúsenosť po hematome? Lekari nás berú ako rutinu 😞 Pred rokmi som zažila zamlknuty potrat no to som zistila hned na druhý deň na ultrazvuk., vecer som pocítila silne pichnutie a bolesť krizov a ráno lekár oznámil, že srdiečko nebije. Bola som na kyret. Co ale teraz ak sa to stane zase, nie je to nebezpečné, čakať 4 týždne? Stále dúfam, že je všetko ok. Beriem utrogestan, kys.list.,vítam.C a iné Multi., magne a dávam studené obklady na brucho. Robim čo viem, no bojím sa, ďakujem za povzbudenia a rady.
Posledné čo potrebuješ je rozčuľovať sa tu. Najlepšia rada akú som dostala od doktorky v nemocnici keď mi hrozil potrat len nechoďte na Modrý koník. Radim to aj tebe. Stres môže spôsobit potrat takže radšej si stiahni nejaký hru, čítaj knihy odputaj sa od myšlienok že to dopadne zle. A keď si veriaca modli sa za záchranu dieťatka. Naozaj MK okamžite vypni. Držím palce. Tiež som mala hematon i krvácanie, dopadlo to dobre vďaka motlitbam, liekom, odpútaniu sa od zlých myšlienok, vyhýbaniu sa stresu, a kludovemu režimu.
@pataja mala som to tak isto. Rozsiahly hematóm no plus ešte k tomu aj odlucovanie plodu a masívne krvácanie. Dva krát som ležala v nemocnici, v siestom a deviatom týždni. Doktori robili,čo sa dalo. Na kontrolu som ale tiež chodila iba raz za 4 týždne,presne ako to dal dr aj tebe. Dali mi lieky, a prísny kludovy režim. Takže som mesiac ležala na gauči a staral sa muž. Našťastie sa bábo udržalo, už som v 24tt, momentálne kope ako o dušu 🥰. Dodrzuj všetko, čo ti dr nakázal a naozaj máj prísny kludovy režim 🙏. Hematóm sa mi vstrebal až asi okolo 16tt, dovtedy tam bol,no zmenšoval sa postupne. Držím palce aj tebe, verím,že to do re dopadne🙏
@stanka2612 ďakujem za povzbudenie, dúfam, že to bude aj môj prípad. Môžem sa spýtať, čo ti dávali v nemocnici, ak vieš?
@pataja mala som progesterón 3x denne, askorutin 3x 2 denne a plus picham celé tehu clexane. A ešte mi v nemocnici dávali nejakú zelenú tabletku prvé dva dni, aby sa mi nesťahovala maternica,lebo som mala aj bolesti, hrozil potrat (ale neviem,ako sa volala). Budem na teba myslieť, posielam ti veľa pozitívnej energie a verím,že ti to dobre dopadne 🙏❤️
@stanka2612 ďakujem pekne za podporu ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie, zial, nijako by si to nepocitila. Jedine, co sa da robit je cakat, a dodrziavat pokyny lekarov..