Maminky, moja otázka znie, nech prosim Vás vysvetlí mi niektorá aká geneticka vada môže nastať, z čoho v poslednem trimestri plod nepriberá? Nejedná sa o mna, ale o švagrinú! Ďakujem za každú odpoved!
Tych dovodov moze byt strasne vela.
Na napr.som sa narodila nacas,ale s dlzkou a vahou dietata v 36.tt. Dovod zistili az po vyse roku-predsienovy defekt. No vtedy neboli take moznosti ako teraz.
Ja by som.to nechala na svagrinu,nech,ak vedia,jej dovod povdia doktori. No mnohe veci sa ukazu az po narodeni.
Nuž dôvodov je neskutočne veľa a teraz odberov a kvalitnej sonografie sa dá zistiť všeličo,myslim ze švagriná uz nejaké vyšetrenia podstupije.
Neriesila by som to tu ak vas o to svagrina nepoziadala.. Dovodov moze byt vela a zbytocne ju takto vystrasite.. Urcite by som pockala na nazor lekara...
Ak doteraz priberal normalne, moze byt problem s kalcifikaciou placenty, s uzlom v pupocnej snure ci pupocnou snurou okolo krku. Nech ide k nejakemu odbornikovi na detailny ultrazvuk a prietoky. Geneticka vada toto nebude.
Moj syn prestal tiez v 33-34tt rast a priberat, zistili to v 35tt, chvilu som si polezala v nemocnici a sledovali ci porastie. Hmotnost sa nepohla, tak robili sekciu. Mala som malu placentu, nestihala ho vyzivovat. Nema ziadnu geneticku vadu a nevie sa preco sa to stalo. V dnesnej dobe sa rodi vela deti predcasne aj z tohto dovodu-hold je taka doba (stres, nervy, panika... atd)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemusí sa jednať o žiadnu genetickú vadu. Príčina môže byť inde.
Švagriná sa určite dozvie viac, resp. bude sa zaujímať o to, aby sa dozvedela viac u svojho lekára.
Ty sa do toho nestaraj, pokiaľ ťa sama švagriná nepožiadala!