Ahojte, prosim vas, som v 18tt, utz naposledy robeny v 12tt, bolo vsetko v poriadku. 22.1. brana krv kvoli screeningu, vysledok negativny, poradnu som mala len tlak, moc, tazkosti som nemala ziadne. Nekrvacam, nespinim, asi 3dni ma bolelo viac podbrusko, pravdepodobne roztahovanie maternice, aktualne som prechladnuta, teplota max 37.5. Dalsiu poradnu mam az v marci, necitim sa ani ako tehotna, nepriberam, ani nechudnem, pohyby necitim este. Ak mate taku smutnu skusenost, zeby babatko zomrelo v takomto tyzdni, mali ste nejake priznaky? Extremne bolesti, krvacanie?
Kup si Angelsound. Budes moct pocuvat srdiecko v case, kym este necitis pohyby…
Angelsounds odporúčam určite, keď necítiš pohyby, prípadne aj keď budeš cítiť a bude deň, že budú menej intenzívne, tak ťa to upokojí 🙂 Mne to veľmi pomohlo. Ale nemysli na také katastrofické scenáre…buď pozitívne naladená 🙂 bábo je určite v poriadku..
prečo sa týraš takýmito ťažkými myšlienkami... to skôr psychiater ako gyn. ti pomôže...
Preboha prečo na to myslíš bozinku
Vies co, som cca v rovnakom tt, citim aj pohyby. Problem je, ze tie pohyby nie su este take vyrazne ako budu v dalsich tt. Ked si zrazu po celom dni uvedomim, ze som nic necitila, tak zacnem presne nad tymto premyslat...Sama seba deptam 🙄
Preboha prečo máš také myšlienky? Ja som pohyby začala cítiť až v 20tt a keby mi nerástlo brucho a necítila pohyby tak ani neviem, že som tehotná. Počas tehotenstva som mala OHSS kde som skončila v nemocnici, hematóm v maternici, 2x covid a raz som mala aj zápal močových ciest a dcéra je tu a zdravá. Keď sa tak strašne bojíš kúp si angelsound, z bazára ho máš za pár eur.
Kup si prenatalny odposluch a mas po probleme
Podbruško ťa môže pobolievať aj kvôli tomu, že telo vytvára miesto pre plod. Záleží ako je dieťa uložené a kam sa to posúva. Ak máš pochybnosti, tak zbehni k svojmu lekárovi alebo na pohotovosť, aby ťa vyšetrili. Nebudeš ani prvá, ani posledná a bez ohľadu na prístup personálu je pre teba na prvom mieste potvrdenie, že je všetko ok.
Pre domáci pokoj je angelsounds na nezaplatenie. Nemáš aspoň stetoskop? V tomto štádiu by si aj s ním mohla počuť srdiečko
A k tým otázkam na konci - 33tt - žiadne bolesti, žiadne kŕče, žiadne krvácania... Len absencia pohybov.
Čakáš prvé dieťatko? Pri prvom som tiež „neskoro" cítila pohyby. Pri druhom omnoho skôr. Lebo už som vedela, čo to je. 🙂 Nemysli negatívne. A priberanie je veľmi individuálne. Nechudneš, to je dobrý znak. Skús sa upokojiť. A ak sa príliš obávaš, choď k lekárovi skôr. Nečakaj na poradňu.
Pohyby v 18 tom tyzdni??? Ja som zacala citit pohyby az okolo 27 tyzdna a aj brucho mi az vtedy vykuklo. V 18 tyzdni som este nosila svoju konfekčnou velkost.
@heni79 druhe, prve pred 6rokmi, a bolo to uplne ine, teraz mam za sebou 2x atb, teraz som opat chora
@betulinka1 je uplne bezne citit v takomto tt pohyby, najma ak nejde o prve tehotenstvo. Samozrejme zalezi od postavy, od toho kde je maternica a pod. Ja som vahovo cca +2 kg, obleciem vacsinu veci (len su mi nepohodlne), brucho tiez este nevidno.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aaaale, nemysli na také hrozné veci, hneď tie najhoršie scenáre... Ver, že všetko je a bude v poriadku. Ak by sa niečo stalo, bohužial nemusíš mať žiadne príznaky. Avšak obavy sú asi u väčšiny mamičiek normálne