Ahojte, zacinam pomaly 3 trimester a stale nejak neviem dojst k zaveru s tym nestastnym COVID-19 ockovanim 🤷🏼♀️ niektori lekari za, niektori proti, SUKL myslim odporuuca.. My sme prekonali v decembri, cize uz nam pomaly konci ta akoze imunita polrocna... Zvazujem urcite skusit protilatky ci nahodou nemam a ak nie, tak neviem sa veru rozhodnut 😅 Asi by ma len zaujimali vase skusenosti, ak ste sa davali teraz v tehotenstve, ci ste mali nejake komplikacie a tak a prip. ak mate nejake zdroje info, tak budem rada, ked zozdielate ☺️ Dikickoo 🙏
@mery333 dnes sa zabil sused na aute. Pred týždňom bol na očkovaní. Príčina smrti je očkovanie. Pekné kraviny píšeš. Isto z oboru....
@mery333 preto pisem, ze ockovane, lebo myslim ze hadok za ockovanie a proti ockovaniu tu bolo uz pozehnane ☺️ nemam zaujem o nikoho pozehnanie, som zastanca ockovania za akychkolvek okolnosti, zaujimaju ma, ako som pisala, skusenosti, prip. zdroje, z ktorych zaockovane buduce mamicky cerpali ☺️
Som tehotna ale urcite by som sa nenechala ockovat. Uz len to ze lekari nemaju na to rovnaky nazor. Druha vec je ze sa to stale testuje klinicke skusky maju byt ukoncene v roku 2023. Ak si to uz prekonala tak si bud ista ze telo si pamata. Ak by si aj protilatly nemala. Ale chapem ludia su ovladani strachom a boja sa. Staci nesledovat spravy a hned je zivot krajsi🙂
Tiez sa dlhšie nad týmto zamýšľam a došla som k záveru, že sa zaregistrujem na konci tehotenstva a po pôrode sa dám zaočkovať. Už to nemám za dlho, takže som s tým v pohode.
@lucjja na facebooku je slovenska skupina Očkovanie Covid-19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť. alebo je aj medzinarodna skupina zaockovanych mamiciek. Davaju tam skusenosti, komplikacie, ale aj fotky zo screeningov a uz narodenych babatiek ❤ za mna je podstatna info, ze uz vyse 35000 tehotnych je zaockovanych a vsetky su ok aj s babatkami.
@ayanamirei super, vdaka za tip, mrknem 🙏🤗
@mery333 suhlasim. ked som citala kolko je neziaducich ucinkov ved pomaly kazdy 10 daco ma :O nechapem...a detom? to uz je hyenizmus. hovoria o delte hovoria o umrtnosti, ale zamyslel sa niekto nad tym ze ludia bezne umieraju aj na ine ochorenia a tie su vela x zanedbane a nieliecene? smutne ze okolo kkt korone je take halo
@tayla nechcem "nufkate" (co toto vlastne je za slovo od dospelej zeny?😳) odpovede ☺️ ako som uz parkrat spomenula, nejde mi o diskusiu za vs proti ockovaniu, nazor mam. Poprosila som, vcelku slusne, o skusenost zaockovanych mamiciek + zdroje z ktorych cerpali. Myslim, ze vcelku zrozumitelna otazka / prosba ☺️
@bublinka1426
Teraz každý žije len pre covid a mať normálnu chrípku či angínu je absolútne neslýchané. Robiť veľké reklamy a nábory na očkovanie, jeden deň tvrdiť, že očkovanie je výborné a ten druhý, že očkovanie proti novým mutáciam nebude účinné. Keď vládne kvôli takejto pandémii neustály chaos, ako chcú vôbec zabezpečiť, aby ľudia riešili túto situáciu zodpovedne? XY očkovaných si teraz myslia, že sú malí bohovia a nič sa im nemôže stať a tie neustále meniace sa informácie tomu tiež vôbec nepomáhajú 🤦🏻♀️ Ľudia už strácajú vieru vo vlastné myšlienky, ale hlavne, že už musíme byť teraz všetci ready na tretiu vlnu 🤦🏻♀️
@ella_price toto je pravda, LUDIA STRACAJU VIERU a nevedia komu verit. ziadna istota. toto je najhorsie :(
@ella_price ja som bola chora, mala som teplotu len vecer, sopel kasel bolest hrdla svaly ma obcas boleli a tak. jasne hned lekarku napadol kovid, robili mi 3 druhy testov a svetky negativ asi v 10 den choroby to znamena ze kebyze kovid podla mna minimalne PCR zachyti. no a tak teda - ano stale existuju bezne sople nadcha kasel a nie len kovid. jasne som sa bala. ale deti zo skolky nosia krasne skvosty , oni si tym prejdu lahko a ja stara crepina potom 2 tyzdne v riti. zabuda sa na bezne choroby, mrzi ma ze lekari naozaj uz normlane ambulatne nefunguju lebo pomaly vsade sa treba objednat a cely svet zije vo velkom chaose. uz teraz som citala ze delta ma podvariant na ktory vakciny ani nemusia ucinkovat, to ze uz ti comaju pichntue sa idu cez zimu pichat znova....nikto nevie komua comu verit. a najlepsi su ti co maju pichnutie, a tvaria sa ze oni mozu vsetko a prave tito mozu byt supersiritelia nakolko si malokto vobec dava robit protilatkovy test, na kolko a do akej miery si kazdy po vakcine vytvoril protilatok, kazdy inac reaguje na choroby a kazdy ma inu imunitnu odpoved. vela ludi am kopec skrytych neliecenych ochoreni, kopec ludi ma autoimunne, kopec ludi ma v keli crevo a prave ta dolezita mikroflora je dolezita v imunite. kenbyze je to bezpoecne by mali ockovat lekari, potom co vas vysetria a zhodnotia vasu rodinnu anamnezu ale lekari si to enchcu brat na triko. ale vyhovaraju sa na logistiku ....
Prepáčte, nerozumiem. Ako môžete chcieť byť len tak dobrovoľne účasťou experimentu? Ak sa Vás aj snažím akokoľvek pochopiť, áno, ste si strojcom svojho šťastia. Ale zapájať do tohto hokusu pokusu to najcennejšie co mate a to ten malý zázrak v brušku je total nonsens.
@lucjja tak ja neviem co chcete pocut. je to vase rozhodnutie, vasa intuicia. ja mam asi 4 kamosky co pocas 1 vlny teho a porodili a su ok. pisalo sem vela zien co teho mali koronu a nik vam zatial moc nepise. ludia sa mozno uz aj boja daco radit. spytajte sa gynekologa mozno. dne suz clovek neviem comu a komu verit. :( drzim palce nech ste zdravi🙏
@lucjja nevšímaj si hejterov...tí sa budú vždy prvý ozyvat a veľmi invazívne. Každý sa musí rozhodnúť sám a zvážiť svoje pre a proti. Ja som dostala prvú dávku Pfizer v 31 tyzdni a druhu v 35 týždni...pri oboch som mala len bolesť ruky cca dva dni...u mňa zavážilo to že posledný trimester je pre covid pozitívne tehotné ženy veľmi rizikovi ..či už z hľadiska predčasného pôrodu alebo rizika že mamička to zvládnuť vôbec nemusí. A ďalšia vec je dokázané že protilátky sa skrz mamu dostanú aj k bábätku.Ja niesom z tých ktoré žijú v strachu že čo ak má covid zabije...ale v momentálnej situácii to vnímam tak že chcem chrániť seba aj bábo keď sa dá . Každý liek,každá vakcina , aj priveľa vitamínov aj obyčajnej vody....má svoje nežiaduce či vedľajšie účinky. Ak by som žila v strachu pred týmto všetkým ...za čo by ten život stal?
@bublinka1426 ano, planujem urcite diskutovat s gynekologom ☺️ vdaka, rovnako zelam najma vela zdravia 🙏
@lucjja ja mam voci vakcine hrozny respekt takisto ako pred samotnou chorobou. a tu dostanete fakt rozne odpovede. ja uz som normalne paranoidna, a to aj preto ze som to studovala a...sama neviem co robit. kedze toto je ako americky film pri ktorom bezne tlacime popkorn. mam respekt voci zivotu. drzim palce
@lucjja myslíte, že tá vakcína ktorá sa akože má rovnať slobode je zárukou záchrany pred úmrtím na covid? Pardon, ale tomuto ani výrobcovia neveria, veď to majú ošetrené v letáku a informovanom súhlase. V žiadnom prípade by som si nedala pichnúť mrna vakcínu. Či ako stará dievka, bezdetna, tehotná alebo momentálne dojčiaca matka. Viac sa bojím vedľajších dlhodobých účinkov vakcíny ako toho hnusneho c19. Ak by sa mojmu bábätku v brušku niečo stalo na základe nerozvazneho očkovania, neodpustila by som si to do konca zivota. V tehotenstve treba predovšetkým dýchať čerstvý vzduch, zdravo sa stravovať, hýbať sa, mať psychickú pohodu. To pomoze najviac. Nie mrna vakcína.
@bublinka1426 suhlasim, nie je to lahke rozhodovanie, nebyt tehotna, nevaham, takto je to pre mna narocnejsie 🤷🏼♀️ hlavne asi verit, ze bude vsetko v poriadku a spravat sa zodpovedne ☺️
@lucjja hlavne zacat verit a pocuvat co vam intuicia hovori.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tiež som prekonals v decembri ale protilátky som nemala už žiadne pred mesiacom. Ja som zaočkovaná považujem to za správne, z hľadiska ochrany seba rodiny a nenarodeného dieťaťa. Som v 6 mesiaci. Komplikácie žiadne