Ahojte žienky mam otázku... som v 12tt a začala som slabo špiniť, na pohotovosti mi lekárka našla abrupciu o veľkosti 16x4,3mm. Predpisala mi ascorutin a Dicyone. Chcem sa spýtať či máte niektorá skúsenosť s týmto problémom? Ta abrupcia je nebezpečná k plodu ? Ja som bola taka vysetresovana že som sa jej nepýtala nič viac. Maličké ma miery ako má mať k príslušnemu týždňu aj srdiečko bilo. Povedala že je všetko v poriadku , ale mam dodržiavať prísny kludovy režim. Len chcem vedieť či to môže mať nejaký dopad na ten plod.
Ďakujem.
@simonkazga .... ano to dodržujem. Ach dúfam že to dobre dopadne :(
@siimonna som prekvapená, že nie si v nemocnici. Mňa pred 100 rokmi hospitalizovali. Ležala som tam 10dní a potom doma viac menej až do pôrodu. Ale ja som mala aj iné komplikácie. Drž sa a ver bábätku. My sme abrupciu ustáli a malá sa narodila 38+4 úplne zdravá.
@simonkazga bola som 24.12 na pohotovosti,potom v noci 1.1 lebo stále sa mi to každé dva dni opakovalo. Pichli mi na Vianoce do žily dycion a toho prvého len do zadku. Vraj stačí keď budem dodržiavať kludovy režim doma a to som od samého začiatku na rizikovom lebo som po druhej inseminacii (v auguste som potratila). 5.1 idem na kontrolu k mojej lekárke tak som zvedavá čo mi povie. Ale tiež by som bola kľudnejšia keby som v nemocnici aj keď len na par dni aby mi tam pomohli možno infuziami alebo neviem...som zúfalá z tohto celého...
@siimonna ja som mala tiez abrupciu v nejakom 7 tt s dvojickami, bola som par dni v nemocnici a potom doma kludovy rezim, deti maju 3 roky 🙂 drzim palce!
@marrydreamkas Ďakujem dúfam že to dopadne aj v mojom prípade všetko dobre
Tiež som mala abrupciu v 12.tt cez 12 cm, týždeň som ležala v nemocnici, potom doma, ale bolo to zložité pri ďalších dvoch malych deťoch. Nejako sme to ustáli do 37.tt
Dievčatá aké ste mali príznaky mal niekto aj bez špinenia?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno. Pokiaľ sa placenta odlúči úplne, dôjde k potratu. Ber lieky, ktoré ti predpísali a naozaj úplný a bezpodmienečný kľudový reżim. Na záchod a späť do postele.