Abortus incipiens. Je potrebná kyretáž?

jankalili
5. mar 2013

☹ Ahojte dievčatá, po týždni chodenia po lekároch a neustálych odberoch mi včera pani doktorka napísala do správy: Abortus incipiens diff, dg PUL, je mi jasné, že potrácam, lebo krvácam a hcg kleslo na 214, ale nerozumiem tomu, prečo ma neposlala na kyret. Mám vraj prísť v piatok a podľa hladiny HCG sa uvidí. Prosím, je tu nejaká baba, ktorá krvácala a čakala, či bude potrebný kyret? ☹

ivec16
5. mar 2013

jankalili - AHoj, ja som cakala 2 tyzdne, resp 17 dni od zaciatku spinenia- krvacania, mala som potvrdenu akciu srdiecka, a az ked videli, ze plod nerastie za tie 2 tyzdne a potom nebola uz ani akcia, tak ma poslali na kyretaz, od zaciatku spinenia mi dali duphaston... Radsej pockaj, ak tam je este nejaka sanca...

ivec16
5. mar 2013

@jankalili drzim palce, aby si bola silna... mas dve deturence, urcite ti pomozu to rychlejsie prekonat...

jankalili
autor
5. mar 2013

@ivec16 to mi je ľúto... mne na sone nič nevideli, tak ma strašili mimomaternicovým tehu, teraz som z toho jeleň, lebo fakt neviem... na sone nič a hladiny hcg 25.02. - 239, 28.02. - 227, 01.03. - 261, 03.03. - 271, 04.03. - 214... áno, mám dve detičky, len teraz sú u babky a mne je strašne smutno... keby boli doma, tak by som nemala čas na toto všetko myslieť.

ivec16
5. mar 2013

@jankalili a v ktorom tyzdni by si mala byt? lebo to HCG nie je este moc vysoke... mne robili HCG len ked mi potvrdzovali tehu, a to mi potvrzovali az na pohotovosti, ked som prisla so spinenim a bolo okolo 9000 mala som byt cca 8 tyzdni, a manzelika mas u seba... ja ked som bola sama, tak som furt iba revala, ked bol so mnou muzicek, poplakali sme si aj spolu, ale bolo to lepsie... inych ludi som nechcela vidiet, na to som potrebovala cas, ale tych najblizsich je dobre mat pri sebe...

jankalili
autor
5. mar 2013

@ivec16 podľa môjho cyklu som dnes 6+2, podľa ich 28 dňového štandardu som 6+0... hcg je nizučké, ja viem, ved práve preto ma strašili tou extrauterinkou. Ja som teraz v práci a manžel tiež. Doma by som sa asi ešte viac zcvokla.

cathy77
5. mar 2013

Hmm,je mi to luto:( podla lekarskych slovnikov je to zacinajuci potrat ktory uz asi nejde odvratit.ale v tom pripade by ho mali sprevadzat silnejsie bolesti v podbrusku a krvacanie. mna to postihlo vo vyssom stadiu tehu ale malo to svoje patolog. dovody. bolest ako pri silnejsom menzese a hnedo-krvavy vytok... v tych skorych stadiach tehu to ma asi podobne priznaky...:(potom uz ale musia zasiahnut lekari a nenechat to"len tak"...

jankalili
autor
5. mar 2013

@cathy77 :( ja krvácam mierne, čerstvou krvou a bolesti mám len také nič moc... skôr je to o psychike, že ak teda chcú robiť (alebo majú urobiť) kyret, tak nech je už potom... nerozumiem načo mám čakať do piatku, resp. ked už mám čakať, tak radšej s tým vedomím, že telo sa s tým vysporiada samé... 😒 asi som divná, ja viem

cathy77
5. mar 2013

Hmm,su lekari a lekari... taku,ktorym zalezi na pacientoch a taki,pre ktorych je to uz rutina a psych.stav pacienta im je egal. tak im vuhovuje nechat cakat a ved sa uvidi:/ podla vsetkeho radsej pickaju,co s vyvrbi do piatku,ci sa to spontanne spusti.a dali ti nieck na udrzanie??ak uz vyckavaju s nejakou min.nadejou?utrogestan a prisny klud na lozku?asi nie lebo citam ze chodis do prace...tak potom to beru asi tak ze ved sa to same ukaze,ako to dopadne:/ale od toho su tu,aby pomohli pokial je co i len nim.sanca!!!

cathy77
5. mar 2013

Sorry,pisem na mobile a robim chyby...🙂ja som zas taka ze prevratim svet naruby ak ide o nieco vazne a isto by son sla aj za inym lekarom nech sa vyjadri...ak ten moj by mal taky vlazny postoj.

jankalili
autor
5. mar 2013

@cathy77 si zlatá, ale šance na udržanie sú minimálne, lebo tie hladiny hcg poukazujú bud na mimomaternicové, alebo na zle vyvíjajúce sa tehotenstvo, čiža čakajú, či sa to samé potratí... mňa len hnevá, že ak vedia, že je to zle, prečo ma nechajú sa ešte takto trápiť...

jankalili
autor
5. mar 2013

@cathy77 takýto postoj mala lekárka na oddelení v nemocke, kde ma poslala moja doktorka - inak perfektná ženská - aby sme mali istotu a vylúčilo sa mimomaternicové tehu. už chápem, prečo moja lekárka radšej odtiaľ odišla a pracuje už len vo svojej ambulancii.

cathy77
5. mar 2013

Ono v tych skorych stadiach je kyret v drvivej vacsine pripadov nutny.u mna v 22.tt nebol,pretoze to uz je viac menej ako porod a odluci sa aj placenta.ale predsa mi ho robili lebo lekar v nocnej sluzbe proste asi robil kyrety aj ked netreba :/.takze ked madam dr. v nemocke ma zakl.znalosti tak toto vie a bud mali plno alebp kopec inych dolezitych dovodov preco ta rovno nenechat tam alebo aspon neobjednat na druhy den.kazdopadne ked tam dojdes v piatok uz by ta teda nemali vypoklonkovat!

ivec16
5. mar 2013

@jankalili ja si ale myslim, ze pokial to oddide samo, tak je to pre telo lepsie ako kyretaz... neber to len ako, ze sa nestaraju... ja som precitala o tom uz vela, a viem ze aj pri MA v inych krajinach ani nerobia kyretaz (resp niekde davaju na vyber pacientke), ale nechavaju zeny cakat az sa samo potrati... u nas lekari strasia zapalom a podobne, iste je aj na tom kus pravdy, ale kyretaz je predsa len zasah a zakrok, ktory nesie tiez rizika (takze je to podla mna 50 na 50)... kedysi sme nemali ultrazvuk a lekari nemohli posudit v akom je stave plod, ci tam je akcia... takze aj pri MA iste dochadzalo k samovolnym potratom, i ked neskor... ja viem ake to je tazke, cakat... boli to najhorsie tyzdne v mojom zivote, ale nebolo mi ani lahsie po zakroku, pretoze som uvazovala aj ked mozno scestne, ci som predsa len nemala este viac cakat... Prajem vela sil

jankalili
autor
5. mar 2013

@ivec16 ďakujem veľmi pekne, presne toto som potrebovala počuť. Ja viem, že je lepšie, keď sa telo samé prečistí, je to celé len o psychike. Vo štvrtok som si chcela ísť pre deti ku svokre na východ, ale keďže mám v piatok kontrolu, tak to budem musieť posunúť. Už chcem mať po tom, prestať nad tým rozmýšľať a hlavne začať fungovať normálne.

ivec16
5. mar 2013

@jankalili ano viem presne co myslis... je velmi tazka ta neistota, ze nevies ako to bude dalej, na jednej strane sa snazit mysliet pozitivne a na druhej vediet, ze nie je vsetko v poriadku, jedine co bolo lepsie po zakroku bolo to, ze som sa mohla pohnut dalej, to ze som vedela konecne na com som... ale myslienky na to ci to bolo naozaj nutne, a smutok za dietatkom ostal... je to tazke, ale urcite to zvladnes, radsej pockaj ako ti lekari radia, mna tak tiez nechali cakat tych 17 dni, s tym, ze ak by som zacala silno krvacat a mat bolesti, tak mam prist hned... ale ja som mala aj prisny klud na lozku, ty chodis do prace, comu presne nerozumiem preco...

jankalili
autor
5. mar 2013

@ivec16 rozdiel je v tom, že Tebe maličké videli na sone, mne nie (opakovane), takže to asi lekári berú tak, že tam nie je čo zachraňovať. Povedali mi, že kľudne môžem ísť do práce ak chcem, že sa to môžno skôr rozbehne a ja som rada, že netrčím sama doma. Medzi ľuďmi je to lepšie... počúvam kolegov a ich starosti a aspoň na chvíľu zabudnem na tie svoje.

ivec16
5. mar 2013

@jankalili to je pravda.. so mnou bol nastastie manzel doma, sama by som sa zblazdnila... tak ti drzim palce aby sa to rychlo vyriesielo, lebo viem, ze ta neistota je najtazsia...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre