Dobrý deň, som presne 37+2tt a nehorázne ma bolí v rozkroku, pri otáčaní sa v posteli cez noc som hneď hore takže to kvalitný spánok ani nie je, keď vstávam z postele tiež bolesť, sadám si tiež bolesť. Včera som bola na poradni a všetko je okay ale samozrejme som toto zabudla spomenúť. Mali ste to aj vy? Chvíľami keď sa nejak zle chcem otočiť lebo v tom mám systém aby to bolelo čo najmenej a urobím iný pohyb mám pocit že že sa tam dole rozpadnem.
Ano, je to normalne posledne tyzdne hlavne v noci
Dobrý deň, áno pri prvom tehotenstve som mala presne to isté, bolesť v rozkroku je to lonová kosť.
Mooooooooja zlata, ty chces aky kvalitny spanok v 9.mesiaci??
@gelifil no by si sa čudovala, ja neviem pochopiť ženy ktoré tvrdia ze v posledných mesiacoch nevedia spať tak ako ty mňa nevieš pochopiť teraz.. Ja som doteraz mala spánok ako bábätko 🙂 mne neprekážalo nič prespala som viac ako manžel 🙂 len tieto dva tri dni sú obtiažne keďže pri otáčaní sa musím zobudiť
Ony sa rozvolnuju tie panvove a lonove kosti, aby presla hlavicka. Ja som mala v 9mes pocit, ze dieta zo mna vypadne spodom 😃 teraz citam ucebnicu porodnictva a tam pisu, ze proste je to tak (ako aj krcove zily, tehotenska nadcha, nevolnosti a pod...), ale treba vydrzat...
Áno je to normálne (rozťahuje/uvoľňuje sa lonova kosť) a bohužiaľ to môže trvať ešte nejaký čas aj po pôrode (opätovne sťahovanie)... Napr ja som už 6 mesiacov po pôrode a pri dlhšej chôdzi, státí alebo vstávani zo zeme s dieťaťom v rukách to stále bolí 🤷
Už sa to pripravuje
Žienky ďakujem za odpovede. Ešte sa chcem spýtať na rovinu, tá bolesť ma otvára či ako to je?
Tá bolesť je len rozostupovanie kostí ako bolo vyššie spomenuté aby prešla hlavička. Až kontrakcie spôsobujú otváranie krčka maternice alebo ešte hlavička bábätká, ak je už dosť nízko, môže tlačiť na krčok a čo to ho otvoriť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím že je to bolesť lonovej kosti, bežná vec ,ale nepríjemná.