Ahojte dievčatá,
som v 8 tt a posledný týždeň som zjedla asi 4 kebaby z fastfoodu. Dočítala som sa, že dôkladne neumytá zelenina môže spôsobiť listeriozu. Samozrejme, ked som to nerobila ja, tak nemám istotu či tú zeleninu dôkladne umyli. Pevne verím, že áno. Aké je riziko nákazy? Jedávali ste aj vy šaláty zeleninové v reštauráciách a nič sa nestalo? Nezvyknem stresovať pre takéto veci, len z informácií na internete mám pocit, že je to tak jednoduché dostať. Ďakujem
To by si nemohla vobec nic jest,lebo mozes chytit aj salmonely,roznych parazitov,jednoducho kadeco.Vyhni sa hlavne surovym,tepelne neopracovanym vyrobkom ked sa bojis.
Booooooze zase?
@epoka nečítaj internety, ušetríš si veľa stresov.. Keby ju bolo také jednoduché dostať, tak ju má každá druhá.
Kebaby a toboz nie original od moslimov nejem ani mimo tehotenstva, nakolko ich hygienicke navyky su mi dobre zname. Neumytej zeleniny sa nebojim, ale masove pokrmy z fastfoodu sa mi priam hnusia, kedze ich kvalitou a cerstvostou si fakt nie som ista 😁 ale zeleninu a ovocia jeme aj s detmi priamo zo zahrady, niekedy len obtriem o tricko a ked je znecistena od hliny, oplachnem, viac neriesim
hm... fóra sú fakt dobré. Na zasmiatie 😉 Naše matky a staré matky mali skutočne šťastie, že nepoznali internet a hlavne MK 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som.si davala pozor tak normalne, ked vidis, ci je tam cisto...podla toho prip od recenzii od ludi ale ako vravim, treba byt trosku opatrnejsi v tehotenstve predsalen ja som zase cakala v lete takze tam hrozi salmoneloza...salaty skor asi do nejakej vegetarianskej by som isla, tak intuitivne by som na to sla 😁