8. týždeň tehotenstva - bazálna teplota 36,6°C

petra8786
21. okt 2022

Ahojte chcem sa spýtať,či je ok teplota 36,6 v 8 týždni ,doteraz som mavala 37 alebo 36,8 najmenšiu....ďakujem....

andrea_82
21. okt 2022

na túto otázku ti asi bude vedieť odpovedať len málokto, pretože väčšina žien si v takomto týždni tehotenstva už bazálnu teplotu nemeria. Ja v tom tiež už nevidím žiaden význam.

petra8786
autor
21. okt 2022

@andrea_82 ok ďakujem,ja si už tiež nemeriam asi 2 týždne,len nejak včera som sa zvláštne cítila a proste na základe tohoa napadlo si dnes odmerať a bola nižšia.

lucinka1988
21. okt 2022

@petra8786 ono teplota môže na pár dní klesnúť, ale ten prvý trimester by mala byť okolo 37, mierne nad..ja som tak mala v obidvoch tehotenstvách, ale tiež sa stalo, že na 1-2 dni mierne klesla, ale potom zase stúpla na 37 a tak aj ostala

any_soj
21. okt 2022

@lucinka1988 vôbec nejde o absolútnu hodnotu, podstatná je jedine relatívna, čiže vo vzťahu k mojim ostatným hodnotám (vôbec nemusí byť nad 37, môže byť aj hlboko pod). Ide o pomer s ostatnými teplotami v danom cykle danej ženy.
Autorka - teplotu po ovulácii zvyšuje progesterón. Pokles môže byť spôsobený pokles tvorby progesteronu, ktorý by bolo treba dopĺňať. Ale v každej časti tehotenstva sú tie hodnoty progesteronu inde v norme, takže netuším, či v tvojom týždni už nemá byť pokles. Jedine otázka na doktorku. Len pre uistenie - merala si v rovnakom čase počas celého cyklu aj teraz, v telesnej dutine (ústa či pošva), ako prvú vec ešte v posteli po zobudení, rovnakým teplomerom s hodnotami na 2 desatinné miesta? (Podmienky pre relevantné meranie) Kleslo teraz na predovulačnú hodnotu, či stále je to nad čiarou?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre